TELGRAFTAN TABLETE

12.05.2018 - 11:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2815+ kez okundu.
 

TELGRAFTAN TABLETE

“Bir kuşağı anlamak bir dönemi anlamaktır”   Kuşak Araştırmacısı Evrim Kuran’ın Türkiye’nin 5 kuşağına bakışını tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serdiği kitabı Telgraftan Tablete yayınlandı.   Türkiye’de yaptığı kuşak araştırmalarıyla dikkat çeken ve bu konuda ilklere imza atan Evrim Kuran ilk kitabı Telgraftan Tablete’de 5 kuşağın karakteristik özelliklerini o döneme damga vuran insanlar, olaylar ve kendi soyağacını temsil eden kişilerin anılarıyla birlikte sunuyor. Bir kuşağı anlamanın suya atılan taş gibi, etkisi dalga dalga büyüyen, yaşama, geçmişe ve geleceğe dair müthiş bir kavrayış sağladığını belirten Evrim Kuran, etkileyici ve akıcı bir anlatımla kitabını okuyucularla buluşturuyor. Telgraftan Tablete her kuşağı yakından inceliyor ve her kuşağın ardından gelen bir sonraki kuşağa belirgin bıraktığı sosyal mirası tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor. Sessiz Kuşak (1927 - 1945), Bebek Bombardımanı Kuşağı (1945 – 1964), X (1965-1979),  Y (1980-1999) ve Z Kuşağı (2000 - …) hakkında tüm merak edilenler Telgraftan Tablete’de yer alıyor.     Evrim Kuran Kimdir? 1976 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim gördü. 2006 yılın­dan bu yana kurucu ortağı olduğu Dinamo Danışmanlık’ta kuşak araştırmaları, işveren markası ve organizasyonel kültür çalışmaları yapıyor.   Geçmişi anlamanın geleceği öngörme aracı olduğunu belirten Kuşak Araştırmacısı Evrim Kuran: “Jenerasyon ça­lışmanın insanı getirdiği en şahane düzlem nedir diye so­racak olursanız tereddütsüz şöyle söylerim: Bir kuşağı an­lamak, bir dönemi anlamaktır. Bir dönemi anladığınızda ise paradigmanın kıskacına sıkışmaktan kurtulursunuz. Ve sizin gibi olmayanları kendinize ait yargılarla değil, on­lara ait gerçeklerle görmeniz mümkün olur. Bu mümkün olduğunda ise dönüşürsünüz. İşte ya da evde... Bir şirket olarak ya da bir birey olarak. İlk kitabım Telgraftan Tablete’de Türkiye’nin yaşayan beş kuşağını, pek çok alan araştırmasının yanı sıra kişisel hikâyelerim üzerin­den de anlatmaya çalıştım. Kuşak meselesine bir de bura­dan bakarak, ninelerimizi ve dedelerimizi anlayacağımızı, kızlarımızla ve oğullarımızla anlaşacağımızı düşündüm. Çünkü sevmek anlamaktır.” dedi.   

“Bir kuşağı anlamak bir dönemi anlamaktır”

 

Kuşak Araştırmacısı Evrim Kuran’ın Türkiye’nin 5 kuşağına bakışını tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serdiği kitabı Telgraftan Tablete yayınlandı.

 

Türkiye’de yaptığı kuşak araştırmalarıyla dikkat çeken ve bu konuda ilklere imza atan Evrim Kuran ilk kitabı Telgraftan Tablete’de 5 kuşağın karakteristik özelliklerini o döneme damga vuran insanlar, olaylar ve kendi soyağacını temsil eden kişilerin anılarıyla birlikte sunuyor. Bir kuşağı anlamanın suya atılan taş gibi, etkisi dalga dalga büyüyen, yaşama, geçmişe ve geleceğe dair müthiş bir kavrayış sağladığını belirten Evrim Kuran, etkileyici ve akıcı bir anlatımla kitabını okuyucularla buluşturuyor.

Telgraftan Tablete her kuşağı yakından inceliyor ve her kuşağın ardından gelen bir sonraki kuşağa belirgin bıraktığı sosyal mirası tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor. Sessiz Kuşak (1927 - 1945), Bebek Bombardımanı Kuşağı (1945 – 1964), X (1965-1979),  Y (1980-1999) ve Z Kuşağı (2000 - …) hakkında tüm merak edilenler Telgraftan Tablete’de yer alıyor.

 

 

Evrim Kuran Kimdir?

1976 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim gördü. 2006 yılın­dan bu yana kurucu ortağı olduğu Dinamo Danışmanlık’ta kuşak araştırmaları, işveren markası ve organizasyonel kültür çalışmaları yapıyor.

 

Geçmişi anlamanın geleceği öngörme aracı olduğunu belirten Kuşak Araştırmacısı Evrim Kuran: “Jenerasyon ça­lışmanın insanı getirdiği en şahane düzlem nedir diye so­racak olursanız tereddütsüz şöyle söylerim: Bir kuşağı an­lamak, bir dönemi anlamaktır. Bir dönemi anladığınızda ise paradigmanın kıskacına sıkışmaktan kurtulursunuz. Ve sizin gibi olmayanları kendinize ait yargılarla değil, on­lara ait gerçeklerle görmeniz mümkün olur. Bu mümkün olduğunda ise dönüşürsünüz. İşte ya da evde... Bir şirket olarak ya da bir birey olarak. İlk kitabım Telgraftan Tablete’de Türkiye’nin yaşayan beş kuşağını, pek çok alan araştırmasının yanı sıra kişisel hikâyelerim üzerin­den de anlatmaya çalıştım. Kuşak meselesine bir de bura­dan bakarak, ninelerimizi ve dedelerimizi anlayacağımızı, kızlarımızla ve oğullarımızla anlaşacağımızı düşündüm. Çünkü sevmek anlamaktır.” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.