Teniste 12 yaş şampiyonları belli oldu

GÜNDEM 19.09.2018 - 16:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2499+ kez okundu.
 

Teniste 12 yaş şampiyonları belli oldu

Türkiye Tenis Federasyon’nun (TTF) TEB 12 Yaş Türkiye Şampiyonası Adana’da yapıldı. Erkeklerde Bora Çankaya, bayanlarda ise Deniz Turan şampiyon oldu.   Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) kortlarında gerçekleşen turnuvanın başhakemliğini Ömer Levent Eralp yaptı. 8 Eylül’de eleme maçları ile başlayan TEB 12 Yaş Türkiye Şampiyonası’na Adana, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Tekirdağ’dan 136 sporcu katıldı. Çekişmeli maçların oynandığı şampiyonada tek erkeklerde Bora Çankaya şampiyonluk kupasını kaldıran raket oldu. Çankaya, Mehmet Mert Urgan ile yaptığı final maçını 6-0 ve 6-1’lık setlerle 2-0 aldı. Tek bayanlarda ise rakibi Ela Yener’i 6-3 ve 6-0’lık setlerle 2-0 yenen Deniz Turan şampiyon oldu.   Çift erkeklerde Emirhan Bulut-Erkut Aydın çifti Ege Mocan- Eren Özden çiftini 6-2 ve 6-3 setlerle 2-0 yenerek şampiyonluğu elde ettiler. Çift bayanların şampiyonları Ceylin İpek- Ece Ilgın Çiçek çifti ise ikiz kardeş olan rakipleri Zeynep ve Defne Erbakan çiftini 6-2 ve 6-1’lik skorla 2-0 yendiler.   Turnuvanın tamamlanmasının ardından yapılan kupa töreninde konuşan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Türkiye’nin en önemli turnuvası olan Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanan ve final oynayan sporcuları, antrenörlerini ve ailelerini kutladı. Turnuva başhakemi ve hakemlerine teşekkür eden Keskin, yılın 365 günü tenis oynayabilecek iklime sahip Adana’nın tenisin merkezi konumunda bulunduğunu, kulübün kapılarının tüm sporculara, tenis severlere açık olduğunu, fiziki şartları, kortları ve altyapısı ile Türk tenisine hizmet ettiklerini söyledi. 

Türkiye Tenis Federasyon’nun (TTF) TEB 12 Yaş Türkiye Şampiyonası Adana’da yapıldı. Erkeklerde Bora Çankaya, bayanlarda ise Deniz Turan şampiyon oldu.

 

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) kortlarında gerçekleşen turnuvanın başhakemliğini Ömer Levent Eralp yaptı. 8 Eylül’de eleme maçları ile başlayan TEB 12 Yaş Türkiye Şampiyonası’na Adana, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Tekirdağ’dan 136 sporcu katıldı. Çekişmeli maçların oynandığı şampiyonada tek erkeklerde Bora Çankaya şampiyonluk kupasını kaldıran raket oldu. Çankaya, Mehmet Mert Urgan ile yaptığı final maçını 6-0 ve 6-1’lık setlerle 2-0 aldı. Tek bayanlarda ise rakibi Ela Yener’i 6-3 ve 6-0’lık setlerle 2-0 yenen Deniz Turan şampiyon oldu.

 

Çift erkeklerde Emirhan Bulut-Erkut Aydın çifti Ege Mocan- Eren Özden çiftini 6-2 ve 6-3 setlerle 2-0 yenerek şampiyonluğu elde ettiler. Çift bayanların şampiyonları Ceylin İpek- Ece Ilgın Çiçek çifti ise ikiz kardeş olan rakipleri Zeynep ve Defne Erbakan çiftini 6-2 ve 6-1’lik skorla 2-0 yendiler.

 

Turnuvanın tamamlanmasının ardından yapılan kupa töreninde konuşan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Türkiye’nin en önemli turnuvası olan Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanan ve final oynayan sporcuları, antrenörlerini ve ailelerini kutladı. Turnuva başhakemi ve hakemlerine teşekkür eden Keskin, yılın 365 günü tenis oynayabilecek iklime sahip Adana’nın tenisin merkezi konumunda bulunduğunu, kulübün kapılarının tüm sporculara, tenis severlere açık olduğunu, fiziki şartları, kortları ve altyapısı ile Türk tenisine hizmet ettiklerini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.