TEPEBAĞ ROTARY’DEN DİŞ TARAMASI VE KİTAP YARDIMI

GÜNDEM 10.12.2017 - 12:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1182+ kez okundu.
 

TEPEBAĞ ROTARY’DEN DİŞ TARAMASI VE KİTAP YARDIMI

Tepebağ Rotary Kulübü tarafından Toplum Birliği projeleri kapsamında yapılan diş taraması sonucunda çocukların çoğunda diş problemleri olduğu ortaya çıktı. Guvernör Serdar Ünlü, bununla ilgili de eğitimlerimiz ve çalışmalarımız devam edecek dedi.
  Adana Tepebağ Rotary Kulübü Toplum Birliği projeleri kapsamında Sarıçam İlçesi’ne bağlı Hocallı Köyü’nde Türk Kadınlar Birliği İlkokulu’nda Tepebağ Rotary Kulübü öncülüğünde Diş Hekimi Erol Toklu ve ekibi tarafından  "Ağız ve Diş Sağlığı Taraması" gerçekleştirildi. Sağlık taramasının ardından da çocuklara kitap dağıtıldı. Sağlık taraması ve kitap dağıtımı etkinliğine 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü, Guvernör yardımcısı Lütfi Candır, Tapebağ Rotary Kulübü Başkanı Nazan Özçelik, Tepebağ Rotaract Kulübü Başkanı Engin Elçi ve kulüp üyeleri katıldı. Muayene sonunda her öğrenciye velilerine verilmek üzere dişlerinin durumu hakkında bilgi notu verildi. Tepebağ Rotary Kulübü, her çocuğa diş fırçası, diş macunu hediye etti. Çocuklara ağız ve diş sağlığını koruma konusunda broşürler dağıtıldı. Ayrıca öğrencilere de kitaplar dağıtıldı. 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü, Toplum Birliği projesi kapsamında yapılan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Ünlü, ‘’Yörenin ihtiyaçlarını yine yöre halkıyla birlikte karşılamak, onları yönlendirmek esas amacımız. Toplum Birliği Rotary’nin çok etkili bir projesidir. İhtiyaca yönelik iş yapmış oluyoruz. Hizmetleri yöre halkının görüşleri ve çalışması sonucu yapıyoruz. Bugünde okulumuzda çocukların diş taraması gerçekleştirildi ve yaş gruplarına göre kitaplar ve kırtasiye malzemeleri verdik. Gördük ki çocukların çoğunda diş problemleri var. Hizmetlerimiz devam edecek. Köylülere yönelik eğitimlerimiz de olacak. Toplum birlikleri o yüzden çok önemli. Bu tür çalışmalar köy halkına da motivasyon oluyor’’ dedi. Okul Müdürü ve köy muhtarı da birlikte yaptıkları açıklamada Tepebağ Rotary Kulübü'ne  teşekkür ederek, okullarındaki öğrencilerin Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili taramasından geçirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Ayrıca okulun diğer eksikleri içinde bir takım istekleri oldu.
Tepebağ Rotary Kulübü tarafından Toplum Birliği projeleri kapsamında yapılan diş taraması sonucunda çocukların çoğunda diş problemleri olduğu ortaya çıktı. Guvernör Serdar Ünlü, bununla ilgili de eğitimlerimiz ve çalışmalarımız devam edecek dedi.

 

Adana Tepebağ Rotary Kulübü Toplum Birliği projeleri kapsamında Sarıçam İlçesi’ne bağlı Hocallı Köyü’nde Türk Kadınlar Birliği İlkokulu’nda Tepebağ Rotary Kulübü öncülüğünde Diş Hekimi Erol Toklu ve ekibi tarafından  "Ağız ve Diş Sağlığı Taraması" gerçekleştirildi. Sağlık taramasının ardından da çocuklara kitap dağıtıldı.

Sağlık taraması ve kitap dağıtımı etkinliğine 2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü, Guvernör yardımcısı Lütfi Candır, Tapebağ Rotary Kulübü Başkanı Nazan Özçelik, Tepebağ Rotaract Kulübü Başkanı Engin Elçi ve kulüp üyeleri katıldı.

Muayene sonunda her öğrenciye velilerine verilmek üzere dişlerinin durumu hakkında bilgi notu verildi. Tepebağ Rotary Kulübü, her çocuğa diş fırçası, diş macunu hediye etti. Çocuklara ağız ve diş sağlığını koruma konusunda broşürler dağıtıldı. Ayrıca öğrencilere de kitaplar dağıtıldı.

2430. Bölge Guvernörü Serdar Ünlü, Toplum Birliği projesi kapsamında yapılan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Ünlü, ‘’Yörenin ihtiyaçlarını yine yöre halkıyla birlikte karşılamak, onları yönlendirmek esas amacımız. Toplum Birliği Rotary’nin çok etkili bir projesidir. İhtiyaca yönelik iş yapmış oluyoruz. Hizmetleri yöre halkının görüşleri ve çalışması sonucu yapıyoruz. Bugünde okulumuzda çocukların diş taraması gerçekleştirildi ve yaş gruplarına göre kitaplar ve kırtasiye malzemeleri verdik. Gördük ki çocukların çoğunda diş problemleri var. Hizmetlerimiz devam edecek. Köylülere yönelik eğitimlerimiz de olacak. Toplum birlikleri o yüzden çok önemli. Bu tür çalışmalar köy halkına da motivasyon oluyor’’ dedi.

Okul Müdürü ve köy muhtarı da birlikte yaptıkları açıklamada Tepebağ Rotary Kulübü'ne  teşekkür ederek, okullarındaki öğrencilerin Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili taramasından geçirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Ayrıca okulun diğer eksikleri içinde bir takım istekleri oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.