Tercih Dönemi Başladı!!

EĞİTİM 21.07.2017 - 14:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2036+ kez okundu.
 

Tercih Dönemi Başladı!!

    2017 Yılı Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ve ÖSYS tercihleri başlıyor. Uzun bir çalışma maratonunun ardından sınava giren öğrencileri, sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih yapma heyecanı sardı.   Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, hem TEOG hem de YGS-LYS tercihlerinde öğrenci ve velilere yardımcı olabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Başta Rehberlik Araştırma Merkezi olmak üzere hem ortaokullarımızda hem liselerimizde tercih büroları oluşturduk. Bunun yanı sıra velilerimizin daha rahat ulaşabilmeleri maksadıyla Park Adana AVM’de tercih danışmanlığı bürosu oluşturuldu. Hizmeti velilerimizin yakınına getirmek maksadıyla yaptığımız bu çalışmada desteklerini esirgemeyen Park AVM yetkililerine ayrıca teşekkür ederim. Öğrencilerimizin sağlıklı tercih yapabilmeleri maksadıyla tercih danışmanlığı bürolarında görev alan bütün rehber öğretmenlerimize ve Rehberlik Araştırma Merkezi yetkililerine de ayrıca teşekkür ederim” dedi.   Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Alpaslan; Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde; 14 - 24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek TEOG tercihleri için 32 ve 18 - 28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek ÖSYS Tercihleri için 23 merkezde tercih komisyonları oluşturulduğunu, okulların dışında ayrıca Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Park Adana AVM’de de tercihleri konusunda öğrenci ve velilerine yardımcı olmak amacı ile Tercih Danışmanlığı Komisyonları kurulduğunu belirtti.   Görevli rehber öğretmenlerden Fehmi Yüküm; yoğun bir tempoda sınava hazırlanan öğrencilerin, sınavlardan aldıkları puanlar kadar doğru tercih yapmalarının da önemli olduğunu ifade etti. Öğrenci ve velilerin, birçok merkezde kurulan komisyonlarda görevli uzmanlardan yardımlar alarak daha sağlıklı tercihler yapabileceklerini belirtti. 

 

 

2017 Yılı Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ve ÖSYS tercihleri başlıyor. Uzun bir çalışma maratonunun ardından sınava giren öğrencileri, sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih yapma heyecanı sardı.

 

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, hem TEOG hem de YGS-LYS tercihlerinde öğrenci ve velilere yardımcı olabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Başta Rehberlik Araştırma Merkezi olmak üzere hem ortaokullarımızda hem liselerimizde tercih büroları oluşturduk. Bunun yanı sıra velilerimizin daha rahat ulaşabilmeleri maksadıyla Park Adana AVM’de tercih danışmanlığı bürosu oluşturuldu. Hizmeti velilerimizin yakınına getirmek maksadıyla yaptığımız bu çalışmada desteklerini esirgemeyen Park AVM yetkililerine ayrıca teşekkür ederim. Öğrencilerimizin sağlıklı tercih yapabilmeleri maksadıyla tercih danışmanlığı bürolarında görev alan bütün rehber öğretmenlerimize ve Rehberlik Araştırma Merkezi yetkililerine de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

 

Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Alpaslan; Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde; 14 - 24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek TEOG tercihleri için 32 ve 18 - 28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek ÖSYS Tercihleri için 23 merkezde tercih komisyonları oluşturulduğunu, okulların dışında ayrıca Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Park Adana AVM’de de tercihleri konusunda öğrenci ve velilerine yardımcı olmak amacı ile Tercih Danışmanlığı Komisyonları kurulduğunu belirtti.

 

Görevli rehber öğretmenlerden Fehmi Yüküm; yoğun bir tempoda sınava hazırlanan öğrencilerin, sınavlardan aldıkları puanlar kadar doğru tercih yapmalarının da önemli olduğunu ifade etti. Öğrenci ve velilerin, birçok merkezde kurulan komisyonlarda görevli uzmanlardan yardımlar alarak daha sağlıklı tercihler yapabileceklerini belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.