TESCİLLİ ADANA KEBABINDA YENİ DÜZENLEME

EKONOMİ 12.02.2019 - 12:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2032+ kez okundu.
 

TESCİLLİ ADANA KEBABINDA YENİ DÜZENLEME

Adana Ticaret Odası’nın, gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tescil ettirdiği Adana Kebabı Tescili güncellendi, denetimler sıkılaştırıldı: Adana Kebabı'nın gelecek kuşaklara aslına uygun lezzetiyle taşınabilmesi için Adana Ticaret Odası’nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Kebabı'nı korumak ve gelecek kuşaklara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Adana Kebabı'nın, yurtiçi ve yurtdışında aynı lezzet ve aynı özellikte tüketici ile buluşturulmasını hedeflediklerini kaydeden Menevşe konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Adana Ticaret Odası olarak Adana Kebabı’nı Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirmemizin üzerinden geçen On beş yıllık süreçte, gerek vatandaşlarımız gerekse üreticilerimizle yaptığımız görüşmelerde, tescilde belirtilen gramajın fazla olduğu üzerinde duruluyordu. Bu sebeple Odamız tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurumuz kabul görmüş ve Adana Kebabının Tescilinde gerekli düzenleme yapılmıştır. Adana Kebabı makul seviyelerde sabitlenerek, denetimlerimizde sıkça karşılaşılan gramaj sorunu, genel kabul gören uygulamayla uyumlu hale getirilerek çözüme kavuşturulmuştur. Tüketicinin gerçek Adana Kebabı lezzeti ve kalitesini bulabilmesi için Tescilli Adana Kebabı Denetim Komisyonun 2019 yılı denetimlerine başlayacağını belirten Menevşe, denetimler çok sıkı bir şekilde gerçekleşecek ve denetimlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için üreticiler uyarılacaktır. Tüm bunlara rağmen, tüketiciye gerçek Adana Kebabı lezzetini sağlayamayan üreticilerin, Adana Kebabı ismini ve Tescilli Adana Kebabı logosunu kullanması engellenecektir, dedi. ATO Başkanı Menevşe, vatandaşların ATO Tescilli Kebap Logosu bulunan lokanta ve kebapçıları tercih etmeleri gerektiğini belirterek, “Çünkü, Adana Kebabı’nın gerçek lezzetine, ancak bu işin eğitimini gören kişiler tarafından belirli kriterlere uyularak yapılan ürünleri tadarak varılabilir. Vatandaşlarımızın, ülkemizde ve yurtdışında “Tescilli Adana Kebabı” Logosu taşıyan firmaların listesine www.adanato.org.tr web adresimiz aracılığıyla da ulaşmaları mümkündür” diye konuştu.  

Adana Ticaret Odası’nın, gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tescil ettirdiği Adana Kebabı Tescili güncellendi, denetimler sıkılaştırıldı:

Adana Kebabı'nın gelecek kuşaklara aslına uygun lezzetiyle taşınabilmesi için Adana Ticaret Odası’nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Kebabı'nı korumak ve gelecek kuşaklara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Adana Kebabı'nın, yurtiçi ve yurtdışında aynı lezzet ve aynı özellikte tüketici ile buluşturulmasını hedeflediklerini kaydeden Menevşe konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Adana Ticaret Odası olarak Adana Kebabı’nı Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirmemizin üzerinden geçen On beş yıllık süreçte, gerek vatandaşlarımız gerekse üreticilerimizle yaptığımız görüşmelerde, tescilde belirtilen gramajın fazla olduğu üzerinde duruluyordu. Bu sebeple Odamız tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurumuz kabul görmüş ve Adana Kebabının Tescilinde gerekli düzenleme yapılmıştır. Adana Kebabı makul seviyelerde sabitlenerek, denetimlerimizde sıkça karşılaşılan gramaj sorunu, genel kabul gören uygulamayla uyumlu hale getirilerek çözüme kavuşturulmuştur.

Tüketicinin gerçek Adana Kebabı lezzeti ve kalitesini bulabilmesi için Tescilli Adana Kebabı Denetim Komisyonun 2019 yılı denetimlerine başlayacağını belirten Menevşe, denetimler çok sıkı bir şekilde gerçekleşecek ve denetimlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için üreticiler uyarılacaktır. Tüm bunlara rağmen, tüketiciye gerçek Adana Kebabı lezzetini sağlayamayan üreticilerin, Adana Kebabı ismini ve Tescilli Adana Kebabı logosunu kullanması engellenecektir, dedi.

ATO Başkanı Menevşe, vatandaşların ATO Tescilli Kebap Logosu bulunan lokanta ve kebapçıları tercih etmeleri gerektiğini belirterek, “Çünkü, Adana Kebabı’nın gerçek lezzetine, ancak bu işin eğitimini gören kişiler tarafından belirli kriterlere uyularak yapılan ürünleri tadarak varılabilir. Vatandaşlarımızın, ülkemizde ve yurtdışında “Tescilli Adana Kebabı” Logosu taşıyan firmaların listesine www.adanato.org.tr web adresimiz aracılığıyla da ulaşmaları mümkündür” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.