TOLERE TEPKİSİ

GÜNDEM 24.05.2021 - 14:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1752+ kez okundu.
 

TOLERE TEPKİSİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın kadına şiddet olaylarındaki artışı “tolere edilebilir" yönünde değerlendirmesine tepkiler yükseliyor.
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Adana Şube Başkanı Seher Emre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması için Meclis’te kurulan komisyonda, kadına şiddet olaylarındaki artışı “tolere edilebilir" yönünde değerlendirmesine tepki gösterdi.  Emre, Egemen’e yaptığı açıklamada, kadına şiddet vakalarının gün geçtikçe arttığını, faillerin cezasızlıkla ya da az cezayla adeta dolaylı olarak teşvik edildiğini söyledi. Emre, kadın cinayetleri konusunda Türkiye’nin dünya listesinde ‘utandıran’ biçimde tırmanışa geçtiğini anımsatarak, “Tek bir kadının bile şiddete maruz kalmasının tolere edilebilir bir yanı olmadığı, insanlığın geldiği nokta açısından su gibi berrak iken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı sıfatı taşıyan şahsın açıklamaları son derece vahimdir” dedi.  Emre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın her açıklamasında toplumda öfke uyandırmayı başardığına dikkat çekerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda devlet koruması altındaki bir çocuğu ifşa ettiğini hatırlattı. Bayramda devlet koruması altındaki 13 bini aşkın çocuğa çizdiği bir resmi kart olarak yollayan Yanık’ın yuvasız çocuklara çizdiği ev resmiyle ‘nobranlık’ yaptığını ileri sürdü.  Yanık’ın yaptığı bir konuşmada "Erkekler de şiddete uğruyor. Bu durum abartılıyor" dediğini kaydeden Emre, bakının son açıklamasıyla çıtayı daha da yükselttiğini vurguladı. Emre, şöyle devam etti: “Son açıklamanın bir gaf değil, zihniyet teşhiri olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Zaten Bakan Yanık'ın bu rezil açıklamadan geri adım atmak yerine kendisini eleştirenleri algı operasyonu yapmakla suçlaması da bunun sağlaması olmuştur. Çocuklar ve kadına şiddet konusundaki toplumsal hassasiyetin en önemli sözcülerinden olarak uyarıyoruz: Burası, bayram armağan ettiği çocuklarına önem veren ve bu konuda dünyada tek olan bir ülkedir! Burası, bugün modernizmi kendi tekelinde sanan Avrupa ülkelerinden bile önce kadına seçme ve seçilme hakkını tanıyan bir ülkedir. Burası, bu çağın bile ilerisinde bir akıl ve ruhla kurulmuş, medeni ilkelerle sağlamlaştırılmış laik bir Cumhuriyet'tir. Bu vatandaki çocuk ve kadınlar, Atatürk'ün kimsesizlerin kimsesi olsun diye kurduğu bu Cumhuriyet'in koruması altındadır. Bunu idrak edemeyen hiçbir şahsın değil Aile Bakanlığı koltuğunda, herhangi bir kamu kuruluşundaki herhangi bir memuriyet koltuğunda bile yeri yoktur; olamaz. Yaşadığı ülkenin değerlerini bilmeyen, oturduğu koltuğun sorumluluklarını idrak edemeyen, empatiden yoksun olduğunu her hareketinde bir kez daha gösteren Derya Yanık, derhal görevden alınmalıdır! Çünkü kadına şiddeti normalleştiren, koruma altındaki çocuklarımızın özel durumunu bir türlü kavrayamayarak onlara adeta manevi eziyette bulunan bu şahsın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak kalması ‘tolere’ edilemez!”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın kadına şiddet olaylarındaki artışı “tolere edilebilir" yönünde değerlendirmesine tepkiler yükseliyor.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Adana Şube Başkanı Seher Emre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılması için Meclis’te kurulan komisyonda, kadına şiddet olaylarındaki artışı “tolere edilebilir" yönünde değerlendirmesine tepki gösterdi. 

Emre, Egemen’e yaptığı açıklamada, kadına şiddet vakalarının gün geçtikçe arttığını, faillerin cezasızlıkla ya da az cezayla adeta dolaylı olarak teşvik edildiğini söyledi. Emre, kadın cinayetleri konusunda Türkiye’nin dünya listesinde ‘utandıran’ biçimde tırmanışa geçtiğini anımsatarak, “Tek bir kadının bile şiddete maruz kalmasının tolere edilebilir bir yanı olmadığı, insanlığın geldiği nokta açısından su gibi berrak iken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı sıfatı taşıyan şahsın açıklamaları son derece vahimdir” dedi. 
Emre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın her açıklamasında toplumda öfke uyandırmayı başardığına dikkat çekerek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda devlet koruması altındaki bir çocuğu ifşa ettiğini hatırlattı. Bayramda devlet koruması altındaki 13 bini aşkın çocuğa çizdiği bir resmi kart olarak yollayan Yanık’ın yuvasız çocuklara çizdiği ev resmiyle ‘nobranlık’ yaptığını ileri sürdü. 
Yanık’ın yaptığı bir konuşmada "Erkekler de şiddete uğruyor. Bu durum abartılıyor" dediğini kaydeden Emre, bakının son açıklamasıyla çıtayı daha da yükselttiğini vurguladı. Emre, şöyle devam etti: “Son açıklamanın bir gaf değil, zihniyet teşhiri olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Zaten Bakan Yanık'ın bu rezil açıklamadan geri adım atmak yerine kendisini eleştirenleri algı operasyonu yapmakla suçlaması da bunun sağlaması olmuştur. Çocuklar ve kadına şiddet konusundaki toplumsal hassasiyetin en önemli sözcülerinden olarak uyarıyoruz: Burası, bayram armağan ettiği çocuklarına önem veren ve bu konuda dünyada tek olan bir ülkedir! Burası, bugün modernizmi kendi tekelinde sanan Avrupa ülkelerinden bile önce kadına seçme ve seçilme hakkını tanıyan bir ülkedir. Burası, bu çağın bile ilerisinde bir akıl ve ruhla kurulmuş, medeni ilkelerle sağlamlaştırılmış laik bir Cumhuriyet'tir. Bu vatandaki çocuk ve kadınlar, Atatürk'ün kimsesizlerin kimsesi olsun diye kurduğu bu Cumhuriyet'in koruması altındadır. Bunu idrak edemeyen hiçbir şahsın değil Aile Bakanlığı koltuğunda, herhangi bir kamu kuruluşundaki herhangi bir memuriyet koltuğunda bile yeri yoktur; olamaz. Yaşadığı ülkenin değerlerini bilmeyen, oturduğu koltuğun sorumluluklarını idrak edemeyen, empatiden yoksun olduğunu her hareketinde bir kez daha gösteren Derya Yanık, derhal görevden alınmalıdır! Çünkü kadına şiddeti normalleştiren, koruma altındaki çocuklarımızın özel durumunu bir türlü kavrayamayarak onlara adeta manevi eziyette bulunan bu şahsın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak kalması ‘tolere’ edilemez!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.