TOPLUMUN GÜCÜ ADINA!

GÜNDEM 24.03.2020 - 16:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2256+ kez okundu.
 

TOPLUMUN GÜCÜ ADINA!

Türkiye İş Kurumu tarafından işsizliğin geçici olarak önlenmesi için başlatılan Toplum Yararına Programlar (TYP) sürerken, bu işlerde istihdam edilen güvenlik görevlileri de kadro müjdesi bekliyor.  SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENDİLER Asgari ücret düzeyinde ödeme yapılan bu çalışanlarla ilgili düzenlemenin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken ve sosyal medyada örgütlenen bir grup, çevre temizliğinden ağaçlandırmaya, park düzenlemelerinden vadi ve dere ıslahı ile erozyon engelleme çalışmalarına kadar geniş yelpazede hizmet üretenlerin göz ardı edilmemesini istedi. TYP’de her bir program en fazla 9 ay sürüyor ve yeniden işe girmek için 3 ay beklenip başka bir programdan faydalanılıyor.  SORUN ÇÖZÜLECEK GİBİ DEĞİL  TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışanlar, kadro istiyor. Sosyal medyada örgütlenen Fatih Niron, “TYP çalışanları taşeron yasasından faydalanmalı, çalışma sürelerinin uzatılmasıyla da sorunun çözülemeyeceği görülüyor.” dedi. Niron, “TYP personeli artık görev yaptıkları okulun öğrencileri çok iyi tanıyor. Görev aldıkları okullarda idareci, öğretmen ve öğrencilerle arasında güçlü bağ kurmuş kişiyi kadroya alarak devam ettirmek iyi olacaktır” diye konuştu.

Türkiye İş Kurumu tarafından işsizliğin geçici olarak önlenmesi için başlatılan Toplum Yararına Programlar (TYP) sürerken, bu işlerde istihdam edilen güvenlik görevlileri de kadro müjdesi bekliyor. 

SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENDİLER
Asgari ücret düzeyinde ödeme yapılan bu çalışanlarla ilgili düzenlemenin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken ve sosyal medyada örgütlenen bir grup, çevre temizliğinden ağaçlandırmaya, park düzenlemelerinden vadi ve dere ıslahı ile erozyon engelleme çalışmalarına kadar geniş yelpazede hizmet üretenlerin göz ardı edilmemesini istedi. TYP’de her bir program en fazla 9 ay sürüyor ve yeniden işe girmek için 3 ay beklenip başka bir programdan faydalanılıyor. 
SORUN ÇÖZÜLECEK GİBİ DEĞİL 
TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışanlar, kadro istiyor. Sosyal medyada örgütlenen Fatih Niron, “TYP çalışanları taşeron yasasından faydalanmalı, çalışma sürelerinin uzatılmasıyla da sorunun çözülemeyeceği görülüyor.” dedi. Niron, “TYP personeli artık görev yaptıkları okulun öğrencileri çok iyi tanıyor. Görev aldıkları okullarda idareci, öğretmen ve öğrencilerle arasında güçlü bağ kurmuş kişiyi kadroya alarak devam ettirmek iyi olacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.