TORBACININ SONU!

GÜNDEM 20.06.2019 - 17:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1555+ kez okundu.
 

TORBACININ SONU!

    SOKAKTA SATIŞ DEVRİ BİTTİ Adana’da görev yaptığı 6 aylık süre boyunca şehrin adı terörle anılan Güney mahallelerinde adeta ayak basmadık yer bırakmayan Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Yıldız ile yazarımız Şenol Demirci’yi makamında kabul ederek bir süre görüştü. Uyuşturucu üzerinde hassasiyetle duran Aktaş, “Torbacılar artık satışlarını sokakta değil evden yapıyor. Bizden kaçamazlar, evlerini basıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için nefes aldırmayacağız” diye konuştu. 6 AYDA 2000 BİN GÖZALTI Polisin her zaman sokakta olmasının şehri asayiş yönünden güvenilir kılacağını anlatan Aktaş, en sorunlu bölgelerde bile bugün rahatça dolaşıp vatandaşın çayını kahvesini içebildiğini dile getirdi. Aktaş, “Uyuşturucu satıcılarına ve şehir eşkıyalarına nefes aldırmıyoruz. Gençlerimizi zehirleyen ve hayatlarını karartan torbacılara müsamaha gösteremeyiz. Son 6 ayda uyuşturucuyla ilgili 2000’e yakın kişiyi gözaltına aldık” dedi. VATANDAŞIMIZ TEŞEKKÜR EDİYOR Uyuşturucuyla mücadele için yapılan baskınları vatandaşların da görüp takdir ettiklerini dile getiren Zafer Aktaş, “Özellikle akşam saatlerinde gezdiğim sorun yaşanan mahallelerde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin teşekkürünü alıyoruz. Polisin sokakta olması sorunları çözmede yeterli oluyor. Onların destek vermesiyle her geçen gün daha güvenilir sokaklar oluşturabiliriz. Sokakta polis olursa çetesi, torbacısı orada bulunamaz, barınamaz” diye konuştu. KENTSEL DÖNÜŞÜM TORBACININ SONU OLUR Son 3 günde 22 uyuşturucu kullanıcısı 19’u satıcı 41 kişiyi gözaltına aldıklarına anımsatan Aktaş, bunlarla birlikte 10 bine yakın sentetik hap ve onlarca gram uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi. Uyuşturucuyla mücadelenin etkin yapılabilmesinin bir yolunun da “Kentsel Dönüşüm”den geçtiğini anlatan Aktaş, sokak satıcılarının birbirine geçen evlerin olduğu bölgelerde daha yaygın bulunup kaçabilme fırsatı bulabildiklerine dikkat çekti. MUHTARLARI DİNLİYORUM Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehrin güney mahallelerinde muhtarlarla mahallenin güvenlik sorunlarını konuşup çözüm yolları bulmak için zaman toplantı yaptıklarını ve bu yönde çalışma yaptıklarını aktararak, “Polis olarak her zaman fedakarlık yapıyoruz. Muhtardan da vatandaştan da destek bekliyoruz. Biz mahallede, sokakta ne kadar görünürsek olayların önü o kadar kapanır. Gittiğim her yerde prensibim budur” dedi. GÜVENLİK İÇİN ARANANLARI YAKALAMAK ŞART Şehrin her yönden güvenli ve sorunlardan arındırılması için aranan şahısların yakalanmasının da öneminden bahseden Zafer Aktaş, son günlerde çeşitli suçlardan 125 aranan şahsı yakaladıklarını dile getirdi. Aktaş, “Bu 125 kişi arasında uyuşturucu satışından 7 ile 10 yıl arasında tutuklama kararları olan 4 kişi var. Bu konuda mücadelenin bir ayağı da ceza alan ve arama kararları çıkarılan kişilerin yakalanmasıdır” ifadelerini kullandı.    

 

 

SOKAKTA SATIŞ DEVRİ BİTTİ

Adana’da görev yaptığı 6 aylık süre boyunca şehrin adı terörle anılan Güney mahallelerinde adeta ayak basmadık yer bırakmayan Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Yıldız ile yazarımız Şenol Demirci’yi makamında kabul ederek bir süre görüştü. Uyuşturucu üzerinde hassasiyetle duran Aktaş, “Torbacılar artık satışlarını sokakta değil evden yapıyor. Bizden kaçamazlar, evlerini basıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için nefes aldırmayacağız” diye konuştu.

6 AYDA 2000 BİN GÖZALTI

Polisin her zaman sokakta olmasının şehri asayiş yönünden güvenilir kılacağını anlatan Aktaş, en sorunlu bölgelerde bile bugün rahatça dolaşıp vatandaşın çayını kahvesini içebildiğini dile getirdi. Aktaş, “Uyuşturucu satıcılarına ve şehir eşkıyalarına nefes aldırmıyoruz. Gençlerimizi zehirleyen ve hayatlarını karartan torbacılara müsamaha gösteremeyiz. Son 6 ayda uyuşturucuyla ilgili 2000’e yakın kişiyi gözaltına aldık” dedi.

VATANDAŞIMIZ TEŞEKKÜR EDİYOR

Uyuşturucuyla mücadele için yapılan baskınları vatandaşların da görüp takdir ettiklerini dile getiren Zafer Aktaş, “Özellikle akşam saatlerinde gezdiğim sorun yaşanan mahallelerde gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin teşekkürünü alıyoruz. Polisin sokakta olması sorunları çözmede yeterli oluyor. Onların destek vermesiyle her geçen gün daha güvenilir sokaklar oluşturabiliriz. Sokakta polis olursa çetesi, torbacısı orada bulunamaz, barınamaz” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TORBACININ SONU OLUR

Son 3 günde 22 uyuşturucu kullanıcısı 19’u satıcı 41 kişiyi gözaltına aldıklarına anımsatan Aktaş, bunlarla birlikte 10 bine yakın sentetik hap ve onlarca gram uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi. Uyuşturucuyla mücadelenin etkin yapılabilmesinin bir yolunun da “Kentsel Dönüşüm”den geçtiğini anlatan Aktaş, sokak satıcılarının birbirine geçen evlerin olduğu bölgelerde daha yaygın bulunup kaçabilme fırsatı bulabildiklerine dikkat çekti.

MUHTARLARI DİNLİYORUM

Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehrin güney mahallelerinde muhtarlarla mahallenin güvenlik sorunlarını konuşup çözüm yolları bulmak için zaman toplantı yaptıklarını ve bu yönde çalışma yaptıklarını aktararak, “Polis olarak her zaman fedakarlık yapıyoruz. Muhtardan da vatandaştan da destek bekliyoruz. Biz mahallede, sokakta ne kadar görünürsek olayların önü o kadar kapanır. Gittiğim her yerde prensibim budur” dedi.

GÜVENLİK İÇİN ARANANLARI YAKALAMAK ŞART

Şehrin her yönden güvenli ve sorunlardan arındırılması için aranan şahısların yakalanmasının da öneminden bahseden Zafer Aktaş, son günlerde çeşitli suçlardan 125 aranan şahsı yakaladıklarını dile getirdi. Aktaş, “Bu 125 kişi arasında uyuşturucu satışından 7 ile 10 yıl arasında tutuklama kararları olan 4 kişi var. Bu konuda mücadelenin bir ayağı da ceza alan ve arama kararları çıkarılan kişilerin yakalanmasıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.