Toroslar EDAŞ’tan Tufanbeyli’ye 19,7 milyon TL’lik yatırım

GÜNDEM 31.12.2020 - 13:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 962+ kez okundu.
 

Toroslar EDAŞ’tan Tufanbeyli’ye 19,7 milyon TL’lik yatırım

  Zorlu kış günlerinde elektriğin kesintisiz şekilde ulaştırılması için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toroslar EDAŞ, Adana ili Tufanbeyli ilçesinde enerji nakil hattı yenileme çalışmalarını tamamladı. Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçeleri arasında gerçekleştirilen yeni enerji nakil hattı çalışmalarının proje bedeli 19,7 milyon TL’ye ulaştı. Yatırım sayesinde Saimbeyli ilçe merkezindeki 3 ve Tufanbeyli ilçe merkezindeki 35 mahalledeki vatandaşlar ile civar mahallelerin elektrik tedarik sürekliliği ve çevre bölgelerde yer alan maden işletmelerinin enerji ihtiyacı karşılanarak, iyileştirildi. Toroslar EDAŞ, Toroslar bölgesinde yer alan Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Kilis illerindeki müşterilerine kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Adana ilinin Tufanbeyli ilçesindeki enerji nakil hattı yapımını tamamlayan Toroslar EDAŞ, bakım ve onarım çalışmalarını da gerçekleştirdi. Kış şartlarının oldukça zor geçtiği Tufanbeyli ilçesinin enerji ihtiyacı, geçtiğimiz 40 yıl boyunca Kozan ve Feke ilçeleri üzerinden gelen enerji nakil hatları ile sağlanıyordu. Bu nakil hattının gerek ekonomik ömrünün dolması, gerekse kapasitesinin üstünde gelen talepleri karşılayamayacak duruma gelmesi nedeniyle yenilenmesine ihtiyaç duyuldu. Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinin elektrik arzını iyileştirmek ve bölgedeki maden işletmelerinden gelen büyük güçlü elektrik taleplerini karşılamak için planlanan yatırımla, Saimbeyli ile Tufanbeyli İlçeleri arasında 33 km uzunluğunda Enerji Nakil Hattı ve 5 adet Dağıtım Merkezinin yapım çalışmaları tamamlandı. Yatırımlara hız kesmeden devam ediliyor Hava koşulları yüzünden hizmet devamlılığının aksamaması için gerçekleştirdiği yatırım planı çerçevesinde yeni hattın kamulaştırma süreçlerini başlatan Toroslar EDAŞ, proje kapsamında 4. Buz yükü hesapları kullanılarak 33 km uzunluğunda 2x3x477 MCM iletkenli enerji nakil hattı ve 5 adet dağıtım merkezi yapımını da tamamladı. Proje sayesinde, Saimbeyli ilçe merkezinde yer alan 3 mahalle ile Tufanbeyli ilçe merkezinde yer alan 5 mahallede ikamet eden toplamda 22.886 vatandaşın ve ilçelere bağlı mahallelerde ikamet eden vatandaşların, aynı zamanda maden ocaklarının da iki farklı kaynaktan enerjilendirilmesine imkân sağlandı. Çalışmalar sırasında ayrıca TEİAŞ tarafından Tufanbeyli İlçesine yapılacak Tufanbeyli Trafo Merkezine bağlantı hatlarının alt yapısı Şirketimizce oluşturularak toplam 19,7 milyon TL’ye ulaşan yatırım sayesinde, Tufanbeyli İlçesine elektrik arzında iyileştirmeler sağlandı.

 

  • Zorlu kış günlerinde elektriğin kesintisiz şekilde ulaştırılması için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toroslar EDAŞ, Adana ili Tufanbeyli ilçesinde enerji nakil hattı yenileme çalışmalarını tamamladı. Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçeleri arasında gerçekleştirilen yeni enerji nakil hattı çalışmalarının proje bedeli 19,7 milyon TL’ye ulaştı.
  • Yatırım sayesinde Saimbeyli ilçe merkezindeki 3 ve Tufanbeyli ilçe merkezindeki 35 mahalledeki vatandaşlar ile civar mahallelerin elektrik tedarik sürekliliği ve çevre bölgelerde yer alan maden işletmelerinin enerji ihtiyacı karşılanarak, iyileştirildi.

Toroslar EDAŞ, Toroslar bölgesinde yer alan Adana, Mersin, Gaziantep, Hatay, Osmaniye ve Kilis illerindeki müşterilerine kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Adana ilinin Tufanbeyli ilçesindeki enerji nakil hattı yapımını tamamlayan Toroslar EDAŞ, bakım ve onarım çalışmalarını da gerçekleştirdi.

Kış şartlarının oldukça zor geçtiği Tufanbeyli ilçesinin enerji ihtiyacı, geçtiğimiz 40 yıl boyunca Kozan ve Feke ilçeleri üzerinden gelen enerji nakil hatları ile sağlanıyordu. Bu nakil hattının gerek ekonomik ömrünün dolması, gerekse kapasitesinin üstünde gelen talepleri karşılayamayacak duruma gelmesi nedeniyle yenilenmesine ihtiyaç duyuldu.

Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerinin elektrik arzını iyileştirmek ve bölgedeki maden işletmelerinden gelen büyük güçlü elektrik taleplerini karşılamak için planlanan yatırımla, Saimbeyli ile Tufanbeyli İlçeleri arasında 33 km uzunluğunda Enerji Nakil Hattı ve 5 adet Dağıtım Merkezinin yapım çalışmaları tamamlandı.

Yatırımlara hız kesmeden devam ediliyor

Hava koşulları yüzünden hizmet devamlılığının aksamaması için gerçekleştirdiği yatırım planı çerçevesinde yeni hattın kamulaştırma süreçlerini başlatan Toroslar EDAŞ, proje kapsamında 4. Buz yükü hesapları kullanılarak 33 km uzunluğunda 2x3x477 MCM iletkenli enerji nakil hattı ve 5 adet dağıtım merkezi yapımını da tamamladı. Proje sayesinde, Saimbeyli ilçe merkezinde yer alan 3 mahalle ile Tufanbeyli ilçe merkezinde yer alan 5 mahallede ikamet eden toplamda 22.886 vatandaşın ve ilçelere bağlı mahallelerde ikamet eden vatandaşların, aynı zamanda maden ocaklarının da iki farklı kaynaktan enerjilendirilmesine imkân sağlandı.

Çalışmalar sırasında ayrıca TEİAŞ tarafından Tufanbeyli İlçesine yapılacak Tufanbeyli Trafo Merkezine bağlantı hatlarının alt yapısı Şirketimizce oluşturularak toplam 19,7 milyon TL’ye ulaşan yatırım sayesinde, Tufanbeyli İlçesine elektrik arzında iyileştirmeler sağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.