Trump'la Görüşen İngiltere Başbakanı'ndan Kritik Türkiye Zİyareti

DÜNYA 28.01.2017 - 11:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2606+ kez okundu.
 

Trump'la Görüşen İngiltere Başbakanı'ndan Kritik Türkiye Zİyareti

İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD ziyaretinin ardından Türkiye'ye geldi. May'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmesi bekleniyor.
İngiltere Başbakanı Theresa May, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. ABD'DEN TÜRKİYE'YE GELDİ Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüşen ve ABD'den direkt Türkiye'ye gelen May'in, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la olan görüşmesinde önceliğinin iki ülke arasındaki ticaret anlaşmaları olduğu bildirildi. ''STRATEJİK GÜVENLİK ORTAKLIĞI'' Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecine giren İngiltere'nin ticari işbirliğinin yanı sıra güvenlik konusunu da Ankara'da masaya yatırmak istediği ve Türkiye ile 'stratejik güvenlik ortaklığı'nı tartışacağı kaydedildi. Öte yandan ticaret ve güvenlik alanlarındaki işbirliği çabalarını doğrulayan Başbakan May'in sözcüsü, yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında güçlü bir şekilde Türkiye demokrasisinin ve kurumlarının yanında olduklarını duyurdu. TRUMP'LA EL ELE FOTOĞRAF Ankara'ya sabah erken saatlerde ulaşan Theresa May'in Washington ziyaretinden geriye kalan bir kare ise İngiltere'de gündem oldu. Bir fotoğrafçının yakaladığı Donald Trump ile Theresa May'i el ele gösteren kare, İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı. İngiliz gazeteleri iki liderin bu karesini 'El ele, mutlu çift', 'Elini tutmak istiyorum' ve 'Beyaz Saray'da aşk' gibi alaycı başlıklarla okuyucularına duyurdu.
İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD ziyaretinin ardından Türkiye'ye geldi. May'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la görüşmesi bekleniyor.

İngiltere Başbakanı Theresa MayCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE GELDİ

Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüşen ve ABD'den direkt Türkiye'ye gelen May'in, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'la olan görüşmesinde önceliğinin iki ülke arasındaki ticaret anlaşmaları olduğu bildirildi.

''STRATEJİK GÜVENLİK ORTAKLIĞI''

Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecine giren İngiltere'nin ticari işbirliğinin yanı sıra güvenlik konusunu da Ankara'da masaya yatırmak istediği ve Türkiye ile 'stratejik güvenlik ortaklığı'nı tartışacağı kaydedildi.

Öte yandan ticaret ve güvenlik alanlarındaki işbirliği çabalarını doğrulayan Başbakan May'in sözcüsü, yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında güçlü bir şekilde Türkiye demokrasisinin ve kurumlarının yanında olduklarını duyurdu.

TRUMP'LA EL ELE FOTOĞRAF

Ankara'ya sabah erken saatlerde ulaşan Theresa May'in Washington ziyaretinden geriye kalan bir kare ise İngiltere'de gündem oldu.

Bir fotoğrafçının yakaladığı Donald Trump ile Theresa May'i el ele gösteren kare, İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı.

İngiliz gazeteleri iki liderin bu karesini 'El ele, mutlu çift', 'Elini tutmak istiyorum' ve 'Beyaz Saray'da aşk' gibi alaycı başlıklarla okuyucularına duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.