TSK’DAKİ SİVİL MEMURLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR!

GÜNDEM 07.05.2018 - 14:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1371+ kez okundu.
 

TSK’DAKİ SİVİL MEMURLAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR!

CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, 18 Nisan 2018’de onaylanan kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay ve uzman erbaşlara yapılan ancak TSK içerisindeki sivil memurları kapsamayan 400 TL’lik zammı TBMM gündemine taşıdı.
    18 Nisan 2018 tarihine onaylanan TSK Yan Ödeme Kararnamesi ile subay, astsubaya ve uzman erbaş maaşlarına 400 TL’lik zam yapıldı ancak TSK içerisinde çalışan sivil devlet memurlarına herhangi bir iyileştirme yapılmadı. İlgili sendikalar tarafından protesto edilen bu duruma karşılık iktidar cephesinden herhangi bir gelişme yaşanmazken CHP Adana Milletvekili, TBMM  idare Amiri İbrahim Özdiş konu ile ilgili Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek “Bu ayrımı neden yaptınız?” diye sordu.   EŞİTLİĞE AYKIRI BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLSİN   Son 15 yılda TSK içerisindeki sivil memurlara en son ne zaman zam yapıldığı da soran CHP’li Özdiş önergesinde şu sorulara yer verdi: Söz konusu zammı alan toplam personel sayısı nedir? ( subay, astsubay ve uzman erbaş varsa başka personel dahil) TSK içerisinde toplam kaç sivil personel çalışmaktadır? (memur ve sözleşmeli ayrı ayrı olmak üzere) Söz konusu zam kararında sivil memurlar neden yer almamıştır?   Aynı lojmanı,aynı karargahı aynı servisi kullanan asker ve sivil personel arasında neden ayrım yapılmıştır? Son 15 yılda TSK içerisinde askeri personele kaç defa zam/iyileştirme yapılmıştır? Son 15 yılda TSK içerisinde sivil personele kaç defa zam/ iyileştirme yapılmıştır?  
CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, 18 Nisan 2018’de onaylanan kararnameyle Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay ve uzman erbaşlara yapılan ancak TSK içerisindeki sivil memurları kapsamayan 400 TL’lik zammı TBMM gündemine taşıdı.

 

 

18 Nisan 2018 tarihine onaylanan TSK Yan Ödeme Kararnamesi ile subay, astsubaya ve uzman erbaş maaşlarına 400 TL’lik zam yapıldı ancak TSK içerisinde çalışan sivil devlet memurlarına herhangi bir iyileştirme yapılmadı. İlgili sendikalar tarafından protesto edilen bu duruma karşılık iktidar cephesinden herhangi bir gelişme yaşanmazken CHP Adana Milletvekili, TBMM  idare Amiri İbrahim Özdiş konu ile ilgili Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek “Bu ayrımı neden yaptınız?” diye sordu.

 

EŞİTLİĞE AYKIRI BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLSİN

 

Son 15 yılda TSK içerisindeki sivil memurlara en son ne zaman zam yapıldığı da soran CHP’li Özdiş önergesinde şu sorulara yer verdi:

  1. Söz konusu zammı alan toplam personel sayısı nedir? ( subay, astsubay ve uzman erbaş varsa başka personel dahil)
  2. TSK içerisinde toplam kaç sivil personel çalışmaktadır? (memur ve sözleşmeli ayrı ayrı olmak üzere)
  3. Söz konusu zam kararında sivil memurlar neden yer almamıştır?  
  4. Aynı lojmanı,aynı karargahı aynı servisi kullanan asker ve sivil personel arasında neden ayrım yapılmıştır?
  5. Son 15 yılda TSK içerisinde askeri personele kaç defa zam/iyileştirme yapılmıştır?
  6. Son 15 yılda TSK içerisinde sivil personele kaç defa zam/ iyileştirme yapılmıştır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.