TÜED’den İsrail’e lanet

GÜNDEM 15.05.2018 - 09:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1578+ kez okundu.
 

TÜED’den İsrail’e lanet

ABD’nin Tel Aviv’deki elçiliğini Kudüs’e taşıması nedeniyle yapılan açılışı protesto eden Filistinli vatandaşlara İsrail’i askerlerin açtığı ateş sonucunda 50’in üzerinde Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 2000 civarında da insanın yaralanmasına duyulan tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. İsrail’e bir tepki de Türkiye Emekliler derneği (TÜED) Adana Şubesi’nden geldi. TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek,” Masum insanları katledip insanlık suçu işleyen İsrail’i şiddetle lanetliyoruz.” dedi.
Türkiye’de İsrail’in gerçekleştirdiği eylem tüm illerde büyük tepkilere yol açtı. Adana’da da İsrail karşı tepkiler bir çığ gibi büyürken, TÜED Adana Şubesi de olayı şiddetle kınadı. Yaklaşık 70 kişilik üye sayısıyla Adana’nın en büyük sivil toplum kuruluşu özelliği taşıyan TÜED Adana Şubesi’nin Başkanı Seyfi H. İyiyürek, yönetim kurulu üyeleri Yaşar Tekin, Mustafa Kastalmış, Sabahattin Metiner ve Sabit Bakıner ile birlikte yaptığı açıklamada olayın bir insanlık suçu olduğunu belirterek, İsrail’in durdurulması gerektiğini söyledi. İyiyürek, İsrail’in her zaman insanlık suçu işlediğini, buna karşın bu ülkeye bir şey yapılamadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Kudüs’ü başkentleri ilan eden İsrail, ABD’nin Kudüs’te elçilik binasının açılışını protesto etmek amacıyla silahsız eylem yapan Filistinlilere ne yazık ki İsrailli askerler tarafından ateş açılmış ve 50 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 2000 dolayında da Filistinli yaralanmıştır. Gözü dönmüş İsrail askerleri, aldıkları emirler doğrultusunda silahlarını ateşlemekten kaçınmamıştır. Bilindiği gibi 2010 yılında da Filistin’e insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrailli komandolar ateş açmış ve 10 masum Türk vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu konuda gönül rızasıyla bir özür dahi dileyemeyen İsrail, bugün de aynı tavrını sürdürmüş ve elinde silahı bulunmayan Filistinlilere ateş açmayı marifet saymaktan kaçınmamıştır. Bu kadar gözü dönmüş bir yönetim, kendisine gösterilen tepkilere aldırış etmeden alçak planlarını uygulamaktan kaçınmamıştır. Bu ülkeye bir dur denme zamanı gelmiştir. İsrail durdurulmalı ve bölgesini kan gölüne çevirmekten kaçınmayan yönetim kesinlikle affedilmemelidir. Bu konuda tüm ülkelere de insanı bir görev düşmektedir. Biz de emekliler derneği olarak, İsrail’in bu alçak ve insanlıktan nasibini almayan yönetimini lanetliyoruz.”        
ABD’nin Tel Aviv’deki elçiliğini Kudüs’e taşıması nedeniyle yapılan açılışı protesto eden Filistinli vatandaşlara İsrail’i askerlerin açtığı ateş sonucunda 50’in üzerinde Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve 2000 civarında da insanın yaralanmasına duyulan tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. İsrail’e bir tepki de Türkiye Emekliler derneği (TÜED) Adana Şubesi’nden geldi. TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek,” Masum insanları katledip insanlık suçu işleyen İsrail’i şiddetle lanetliyoruz.” dedi.

Türkiye’de İsrail’in gerçekleştirdiği eylem tüm illerde büyük tepkilere yol açtı. Adana’da da İsrail karşı tepkiler bir çığ gibi büyürken, TÜED Adana Şubesi de olayı şiddetle kınadı.

Yaklaşık 70 kişilik üye sayısıyla Adana’nın en büyük sivil toplum kuruluşu özelliği taşıyan TÜED Adana Şubesi’nin Başkanı Seyfi H. İyiyürek, yönetim kurulu üyeleri Yaşar Tekin, Mustafa Kastalmış, Sabahattin Metiner ve Sabit Bakıner ile birlikte yaptığı açıklamada olayın bir insanlık suçu olduğunu belirterek, İsrail’in durdurulması gerektiğini söyledi.

İyiyürek, İsrail’in her zaman insanlık suçu işlediğini, buna karşın bu ülkeye bir şey yapılamadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Kudüs’ü başkentleri ilan eden İsrail, ABD’nin Kudüs’te elçilik binasının açılışını protesto etmek amacıyla silahsız eylem yapan Filistinlilere ne yazık ki İsrailli askerler tarafından ateş açılmış ve 50 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 2000 dolayında da Filistinli yaralanmıştır.

Gözü dönmüş İsrail askerleri, aldıkları emirler doğrultusunda silahlarını ateşlemekten kaçınmamıştır. Bilindiği gibi 2010 yılında da Filistin’e insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrailli komandolar ateş açmış ve 10 masum Türk vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Bu konuda gönül rızasıyla bir özür dahi dileyemeyen İsrail, bugün de aynı tavrını sürdürmüş ve elinde silahı bulunmayan Filistinlilere ateş açmayı marifet saymaktan kaçınmamıştır.

Bu kadar gözü dönmüş bir yönetim, kendisine gösterilen tepkilere aldırış etmeden alçak planlarını uygulamaktan kaçınmamıştır. Bu ülkeye bir dur denme zamanı gelmiştir. İsrail durdurulmalı ve bölgesini kan gölüne çevirmekten kaçınmayan yönetim kesinlikle affedilmemelidir. Bu konuda tüm ülkelere de insanı bir görev düşmektedir. Biz de emekliler derneği olarak, İsrail’in bu alçak ve insanlıktan nasibini almayan yönetimini lanetliyoruz.”    

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.