Tümer, cezaevindeki İlknur Üstün’ü unutmadı

SİYASET 13.10.2017 - 14:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1950+ kez okundu.
 

Tümer, cezaevindeki İlknur Üstün’ü unutmadı

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, cezaevinde tutulan hak savunucusu İlknur Üstün’ü ziyaret etti
  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, tutuklu insan hakları savunucusu, Kadın Hakları Koalisyonu Üyesi İlknur Üstün’ü Ankara Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Adana, Ankara ve Türkiye’nin tüm illerindeki insan hakları savunucuları ve kadın koalisyonu üyelerinin özlem, selam ve sevgilerini ileten Tümer, Üstün’ün moralini bozmadığını ancak yaşananları da kabul etmediğini vurguladı. İLKNUR ÜSTÜN BİLİNEN BİR KİŞİDİR Hiçbir belge, bilgi ve delil olmadan insanların cezaevlerine konulmasının Türkiye’ye yakışmadığını vurgulayan Tümer, hayatı kadın hakları savunuculuğu mücadelesiyle geçen İlknur Üstün’ün devletin tüm organlarınca tanındığını, kadın hakları konusunda Türkiye’de birçok kamu kurum ve kuruluşu, sivil toplum örgütüyle ortak çalışma yürüttüğünü belirtti. TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR Yanlışlığın bir an önce sona erdirilmesi gereğine işaret eden Tümer, “Yaşananları normal görmemiz beklenemez. Yaşamını sadece kadınların toplumun gerisinde kalmamasına adayan, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine katkı sunan İlknur Üstün gibi diğer hak savunucuları da özgürlüklerine kavuşmalıdır. Dünyaya örnek bir girişim sergileyerek kadınların ülkenin geleceği adına ön plana çıkmasını sağlayan Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde cezaevlerinde kalmasına vicdanı olan hiç kimse sessiz kalmamalıdır” dedi. Tümer, İlknur Üstün’ün dayanışma duygusu nedeniyle mutlu ve gururlu olduğunu, yanlışlığın bir an önce sonlandırılmasını ve sevdiklerine kavuşmayı umduğunu sözlerine ekledi.  
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, cezaevinde tutulan hak savunucusu İlknur Üstün’ü ziyaret etti

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, tutuklu insan hakları savunucusu, Kadın Hakları Koalisyonu Üyesi İlknur Üstün’ü Ankara Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Adana, Ankara ve Türkiye’nin tüm illerindeki insan hakları savunucuları ve kadın koalisyonu üyelerinin özlem, selam ve sevgilerini ileten Tümer, Üstün’ün moralini bozmadığını ancak yaşananları da kabul etmediğini vurguladı.
İLKNUR ÜSTÜN BİLİNEN BİR KİŞİDİR
Hiçbir belge, bilgi ve delil olmadan insanların cezaevlerine konulmasının Türkiye’ye yakışmadığını vurgulayan Tümer, hayatı kadın hakları savunuculuğu mücadelesiyle geçen İlknur Üstün’ün devletin tüm organlarınca tanındığını, kadın hakları konusunda Türkiye’de birçok kamu kurum ve kuruluşu, sivil toplum örgütüyle ortak çalışma yürüttüğünü belirtti.
TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR
Yanlışlığın bir an önce sona erdirilmesi gereğine işaret eden Tümer, “Yaşananları normal görmemiz beklenemez. Yaşamını sadece kadınların toplumun gerisinde kalmamasına adayan, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesine katkı sunan İlknur Üstün gibi diğer hak savunucuları da özgürlüklerine kavuşmalıdır. Dünyaya örnek bir girişim sergileyerek kadınların ülkenin geleceği adına ön plana çıkmasını sağlayan Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde cezaevlerinde kalmasına vicdanı olan hiç kimse sessiz kalmamalıdır” dedi.
Tümer, İlknur Üstün’ün dayanışma duygusu nedeniyle mutlu ve gururlu olduğunu, yanlışlığın bir an önce sonlandırılmasını ve sevdiklerine kavuşmayı umduğunu sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.