Tümer, itfaiyecileri unutmadı

28.09.2017 - 13:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2123+ kez okundu.
 

Tümer, itfaiyecileri unutmadı

  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, itfaiyecilerin Türkiye’de bir meslek sınıfının olmamasının yanlışlığına dikkat çekti. İtfaiyeciler Haftası kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan ve itfaiye erlerini ziyaret eden Tümer, büyük bir risk taşıyan itfaiye iş kolunun sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydetti. “YANGIN YÖNETMELİĞİ YENİLENMELİ” Ev ve işyerlerinde yangın çıkmaması için vatandaşların gerekli önlemleri almasını da dileyen Tümer, elektrik akımının yangına sebebiyet vermemesi için kaçak akım rölesinin önemine işaret etti. Türkiye’de ve Adana’da eski elektrik tesisatlarının yenilenmesinin vatandaşın yangınla ilgili sorunlarının asgari düzeye indirgeyeceğini belirten Tümer, “İnşaat ruhsatları verilirken elektrik tesisatlarına, yangın merdivenlerine ve kaplamalarda petrol türevi malzemelerin kullanılmamasına özen gösterilmeli. İtfaiyeciler, bir meslek grubundan sayılmalı. Yangından korunma yönetmeliği yeniden gözden geçirilmeli. Yeni ve çağa uygun değişiklikler gerçekleşmelidir. Belediyeler yeni binalara ruhsat verirken binaların yangın yönetmeliğine uygun olması için itfaiye ile koordineli çalışmalıdır” diye konuştu. MEZUNLAR İŞ İSTİYOR Öte yandan ilk kez 1997 yılında öğrenci alan üniversitelerin Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümlerinin yaklaşık 20 yılda binlerce mezun verdiğini kaydeden Tümer, mezunların çok az bir kısmının atanabildiğini kalan mezunların ise atamalarının yapılmadığını belirtti. İtfaiye teşkilatı bulunan belediyeler ve kamu kurumlarında onbinlerce kadro açığı bulunmasına rağmen yeni alımlar yapılmamasını eleştiren Tümer, atama bekleyen üniversiteli itfaiye erlerinin seslerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye genelinde yaklaşık 30 bine yakın kadro açığı bulunduğunu atama bekleyen itfaiye eri sayısının ise 5 bine yakın olduğunu vurgulayan Tümer, “Mevcut mezun sayısı bile itfaiye eri açığını karşılamıyorken hükümetin kadro açmaması düşündürücüdür. Mezunların işsiz kalmasına razı olunmamalıdır” diye konuştu. DURUKAN, YAŞ SINIRINA DİKKAT ÇEKTİ Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan ise, “Hiçbir yerde yangın çıkmasını istemiyoruz. Yangın esnasında ise büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Dünya ile aynı teknolojiyi kullanıyoruz. Eğitim çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Vatandaş özellikle kış aylarında elektrikli ısıtıcılara dikkat etmeli. 584 personelle Adana’ya hizmet veriyoruz. İtfaiyecilerin bir meslek grubundan sayılmaması ülkemiz açısından önemli bir handikap. Kamuda uzman çavuş veya polis olarak çalıştıktan sonra işinden ayrılan kişilerin itfaiye eri olabilmeleri için konulan 30 yaş sınırı da 35 yaşa çekilmelidir” dedi.

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, itfaiyecilerin Türkiye’de bir meslek sınıfının olmamasının yanlışlığına dikkat çekti. İtfaiyeciler Haftası kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan ve itfaiye erlerini ziyaret eden Tümer, büyük bir risk taşıyan itfaiye iş kolunun sorunlarının çözülmesi gerektiğini kaydetti.

“YANGIN YÖNETMELİĞİ YENİLENMELİ”
Ev ve işyerlerinde yangın çıkmaması için vatandaşların gerekli önlemleri almasını da dileyen Tümer, elektrik akımının yangına sebebiyet vermemesi için kaçak akım rölesinin önemine işaret etti. Türkiye’de ve Adana’da eski elektrik tesisatlarının yenilenmesinin vatandaşın yangınla ilgili sorunlarının asgari düzeye indirgeyeceğini belirten Tümer, “İnşaat ruhsatları verilirken elektrik tesisatlarına, yangın merdivenlerine ve kaplamalarda petrol türevi malzemelerin kullanılmamasına özen gösterilmeli. İtfaiyeciler, bir meslek grubundan sayılmalı. Yangından korunma yönetmeliği yeniden gözden geçirilmeli. Yeni ve çağa uygun değişiklikler gerçekleşmelidir. Belediyeler yeni binalara ruhsat verirken binaların yangın yönetmeliğine uygun olması için itfaiye ile koordineli çalışmalıdır” diye konuştu.
MEZUNLAR İŞ İSTİYOR
Öte yandan ilk kez 1997 yılında öğrenci alan üniversitelerin Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümlerinin yaklaşık 20 yılda binlerce mezun verdiğini kaydeden Tümer, mezunların çok az bir kısmının atanabildiğini kalan mezunların ise atamalarının yapılmadığını belirtti. İtfaiye teşkilatı bulunan belediyeler ve kamu kurumlarında onbinlerce kadro açığı bulunmasına rağmen yeni alımlar yapılmamasını eleştiren Tümer, atama bekleyen üniversiteli itfaiye erlerinin seslerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye genelinde yaklaşık 30 bine yakın kadro açığı bulunduğunu atama bekleyen itfaiye eri sayısının ise 5 bine yakın olduğunu vurgulayan Tümer, “Mevcut mezun sayısı bile itfaiye eri açığını karşılamıyorken hükümetin kadro açmaması düşündürücüdür. Mezunların işsiz kalmasına razı olunmamalıdır” diye konuştu.
DURUKAN, YAŞ SINIRINA DİKKAT ÇEKTİ
Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan ise, “Hiçbir yerde yangın çıkmasını istemiyoruz. Yangın esnasında ise büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Dünya ile aynı teknolojiyi kullanıyoruz. Eğitim çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Vatandaş özellikle kış aylarında elektrikli ısıtıcılara dikkat etmeli. 584 personelle Adana’ya hizmet veriyoruz. İtfaiyecilerin bir meslek grubundan sayılmaması ülkemiz açısından önemli bir handikap. Kamuda uzman çavuş veya polis olarak çalıştıktan sonra işinden ayrılan kişilerin itfaiye eri olabilmeleri için konulan 30 yaş sınırı da 35 yaşa çekilmelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.