TÜMER, MİLYONLARCA KİŞİNİN SESİ OLDU

SİYASET 06.11.2017 - 14:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1398+ kez okundu.
 

TÜMER, MİLYONLARCA KİŞİNİN SESİ OLDU

CHP’li Tümer, stajyer ve öğrenci sigortasının emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesini isteyerek, milyonlarca kişinin sesi oldu
  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, milyonlarca kişiyi olumsuz etkileyen bir konuya daha parmak bastı. Tümer, çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmalarının, emeklilik hesaplamalarında ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilmesini istedi. EMEKLİLİK HESABINDA DİKKATE ALINMIYOR! TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmalarından kaynaklanan sigortalılık başlangıçları ve prim gün sayılarının emeklilik hesabında dikkate alınmadığını anımsatan Tümer, sosyal güvenlik mevzuatına göre, 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çıraklar hakkında iş kazası ve meslek hastalığı ve hastalık sigortası; meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler hakkında ise iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulandığına dikkati çekti. MİLYONLARCA KİŞİNİN SESİ OLDU Çırak ve stajyer öğrenciler uzun vadeli sigorta kolları olarak nitelendirilen malullük, yaşlılık, ölüm, emeklilik sigorta kollarına  tabi olmadığını dile getiren Tümer, Türkiye’nin zor şartları ve emekliliğin uzun sürece yayıldığı göz önüne alındığında bu durumdan milyonlarca kişinin olumsuz etkilendiğinin altını çizerek, “Bu durum gözden geçirilecek midir? Çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmaları emeklilik hesaplamalarında ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilecek midir” diye sorup milyonlarca kişinin sesi oldu.
CHP’li Tümer, stajyer ve öğrenci sigortasının emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesini isteyerek, milyonlarca kişinin sesi oldu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, milyonlarca kişiyi olumsuz etkileyen bir konuya daha parmak bastı. Tümer, çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmalarının, emeklilik hesaplamalarında ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilmesini istedi.

EMEKLİLİK HESABINDA DİKKATE ALINMIYOR!
TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmalarından kaynaklanan sigortalılık başlangıçları ve prim gün sayılarının emeklilik hesabında dikkate alınmadığını anımsatan Tümer, sosyal güvenlik mevzuatına göre, 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanununda belirtilen aday çırak, çıraklar hakkında iş kazası ve meslek hastalığı ve hastalık sigortası; meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler hakkında ise iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulandığına dikkati çekti.

MİLYONLARCA KİŞİNİN SESİ OLDU
Çırak ve stajyer öğrenciler uzun vadeli sigorta kolları olarak nitelendirilen malullük, yaşlılık, ölüm, emeklilik sigorta kollarına  tabi olmadığını dile getiren Tümer, Türkiye’nin zor şartları ve emekliliğin uzun sürece yayıldığı göz önüne alındığında bu durumdan milyonlarca kişinin olumsuz etkilendiğinin altını çizerek, “Bu durum gözden geçirilecek midir? Çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmaları emeklilik hesaplamalarında ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilecek midir” diye sorup milyonlarca kişinin sesi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.