TURİZM ADANA’YA CANLILIK GETİRDİ

GÜNDEM 17.11.2019 - 17:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1549+ kez okundu.
 

TURİZM ADANA’YA CANLILIK GETİRDİ

Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, doğal güzellikleri, tarihi geçmişi ve kültürel değerlerleriyle Adana’nın eko turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, şehrin turizm pastasından yeterli payı alması yönündeki çabalarının sürdüğünü söyledi.  FESTİVALLER KATKI YAPTI  Tari, Adana’nın küresel ve ulusal çapta turizm entegrasyonunu sağlayacak belli metodojiler olduğuna dikkat çekerek, turizm kenti olmak ya da Adana’daki turizm potansiyelini yükseltmek için gerekli akademik ve pratik saha çalışmalarının sürekli gözden geçirildiğini bildirdi. Turizm potansiyeli olan bir şehrin bu yöndeki bilincini artırmanın yolunun sivil toplumun harekete geçirilmesiyle mümkün olacağına vurgu yapan Tari, bu konuda gerek Portakal Çiçeği Festivali gerekse Lezzet Festivali’nin önemli katkısının göz ardı edilemeyeceğine vurgu yaptı.  HEDEFİMİZE ULAŞTIK, MUTLUYUZ Stratejik Plan’ın 5 yılında belirledikleri hedeflere ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tari, “Hedefimiz, ülkemizin turizm pastasından Adana’nın da büyük bir pay almasını sağlamaktır. Bu şekilde şehrin her açıdan gelişmesinin de önü açılacaktır” diye  konuştu. Tari, Adana'nın 760 tescilli sit alanı, 82 sivil mimari, lagünler, milli parklar, Varda Köprüsü ve 54 kalesi olduğuna dikkat çekerek, bu potansiyelin en iyi şekilde kullanılmasına dönük çalışmalar yapıldığını ifade etti.  HERKES TURİZMİN BİLİNCİNE ULAŞTI  Kentin turizm potansiyelini ortaya çıkarıp turizm açısından hak edilen yere gelmeye dönük seminerlerin de sürdüğünü anlatan Tari, “Taksiciden çaycıya, dolmuş şoföründen büfeciye, zabıta personellerinden esnaf sanatkara kadar herkese turizm bilinci verilmesi için yaptığımız çalışmalar olumlu sonuçlar veriyor. Artık turizm acenteleri de şehre günübirlik turlar düzenliyor. Herkes artık turizmin bilincini görüyor. Yerli ve yabancı turistlerin Adana’ya getirilmesinin yolunu da gastronomiyle ilgili festivaller açmıştır.”

Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, doğal güzellikleri, tarihi geçmişi ve kültürel değerlerleriyle Adana’nın eko turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, şehrin turizm pastasından yeterli payı alması yönündeki çabalarının sürdüğünü söyledi. 

FESTİVALLER KATKI YAPTI 
Tari, Adana’nın küresel ve ulusal çapta turizm entegrasyonunu sağlayacak belli metodojiler olduğuna dikkat çekerek, turizm kenti olmak ya da Adana’daki turizm potansiyelini yükseltmek için gerekli akademik ve pratik saha çalışmalarının sürekli gözden geçirildiğini bildirdi. Turizm potansiyeli olan bir şehrin bu yöndeki bilincini artırmanın yolunun sivil toplumun harekete geçirilmesiyle mümkün olacağına vurgu yapan Tari, bu konuda gerek Portakal Çiçeği Festivali gerekse Lezzet Festivali’nin önemli katkısının göz ardı edilemeyeceğine vurgu yaptı. 
HEDEFİMİZE ULAŞTIK, MUTLUYUZ
Stratejik Plan’ın 5 yılında belirledikleri hedeflere ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tari, “Hedefimiz, ülkemizin turizm pastasından Adana’nın da büyük bir pay almasını sağlamaktır. Bu şekilde şehrin her açıdan gelişmesinin de önü açılacaktır” diye  konuştu. Tari, Adana'nın 760 tescilli sit alanı, 82 sivil mimari, lagünler, milli parklar, Varda Köprüsü ve 54 kalesi olduğuna dikkat çekerek, bu potansiyelin en iyi şekilde kullanılmasına dönük çalışmalar yapıldığını ifade etti. 
HERKES TURİZMİN BİLİNCİNE ULAŞTI 
Kentin turizm potansiyelini ortaya çıkarıp turizm açısından hak edilen yere gelmeye dönük seminerlerin de sürdüğünü anlatan Tari, “Taksiciden çaycıya, dolmuş şoföründen büfeciye, zabıta personellerinden esnaf sanatkara kadar herkese turizm bilinci verilmesi için yaptığımız çalışmalar olumlu sonuçlar veriyor. Artık turizm acenteleri de şehre günübirlik turlar düzenliyor. Herkes artık turizmin bilincini görüyor. Yerli ve yabancı turistlerin Adana’ya getirilmesinin yolunu da gastronomiyle ilgili festivaller açmıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.