Türk lezzetleri Uzakdoğu yolcusu

EKONOMİ 03.08.2019 - 12:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2078+ kez okundu.
 

Türk lezzetleri Uzakdoğu yolcusu

  URGE Projesiyle Uzakdoğululara Türk lezzetlerini sevdirecekler   Taze meyve sebzelerinin sezonunda arz fazlasını işleyip, katma değerli ürün haline getirerek yıllık 1.6 milyar dolar ihracat yapan Meyve Sebze Mamulleri Sektörü, dünyanın en hızlı büyüyen pazarı Uzakdoğu’daki konumunu güçlendirmek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği UR-GE Projesinde bir araya gelme kararı aldı. Meyve sebze mamulleri ihracatında Türkiye lideri olan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yürütülecek olan İşlenmiş Meyve Sebze ürünlerine yönelik projede; Turşular, Domates Salçası, Soslar, Hazır Gıdalar, Dondurulmuş Meyve ve Sebzeler, Konserve Meyve ve Sebzeler, Kurutulmuş Sebzeler, İnfüze Edilmiş/Tatlandırılmış Kuru Meyveler, Reçeller, Meyve Suları, Sular ve Gazlı İçecekler ve Alkollü İçkiler üreten ve ihraç eden firmalar yer alacak. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, birlik bünyesinde daha önce taze üzüm ve kiraz ihracatçılarının kümelendiği URGE Projesi’ni 2016 yılında başlattıklarını ve 2019 yılı Temmuz ayında çok büyük kazanımlarla sona erdiğini, bundan sonraki süreçte hem meyve sebze mamulleri içerikli, hem de taze kiraz üzüm ve nar eksenli iki URGE Projesini hayata geçirme kararı aldıklarını kaydetti.

 

URGE Projesiyle Uzakdoğululara Türk lezzetlerini sevdirecekler

 

Taze meyve sebzelerinin sezonunda arz fazlasını işleyip, katma değerli ürün haline getirerek yıllık 1.6 milyar dolar ihracat yapan Meyve Sebze Mamulleri Sektörü, dünyanın en hızlı büyüyen pazarı Uzakdoğu’daki konumunu güçlendirmek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği UR-GE Projesinde bir araya gelme kararı aldı.

Meyve sebze mamulleri ihracatında Türkiye lideri olan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yürütülecek olan İşlenmiş Meyve Sebze ürünlerine yönelik projede; Turşular, Domates Salçası, Soslar, Hazır Gıdalar, Dondurulmuş Meyve ve Sebzeler, Konserve Meyve ve Sebzeler, Kurutulmuş Sebzeler, İnfüze Edilmiş/Tatlandırılmış Kuru Meyveler, Reçeller, Meyve Suları, Sular ve Gazlı İçecekler ve Alkollü İçkiler üreten ve ihraç eden firmalar yer alacak.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, birlik bünyesinde daha önce taze üzüm ve kiraz ihracatçılarının kümelendiği URGE Projesi’ni 2016 yılında başlattıklarını ve 2019 yılı Temmuz ayında çok büyük kazanımlarla sona erdiğini, bundan sonraki süreçte hem meyve sebze mamulleri içerikli, hem de taze kiraz üzüm ve nar eksenli iki URGE Projesini hayata geçirme kararı aldıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.