TÜRKİYE BU KADAR BÜYÜDÜYSE ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA OLSUN

EKONOMİ 14.12.2017 - 14:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1412+ kez okundu.
 

TÜRKİYE BU KADAR BÜYÜDÜYSE ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA OLSUN

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili İbrahim Özdiş, Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamının yüzde 11,1 olarak açıklandığını hatırlatarak, “ Madem bu kadar büyüdük, asgari ücreti 2 bin lira yapabilir misiniz?” diye sordu. KONUYU MECLİSE TAŞIDI Özdiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “ Büyümedeki ağırlığın tüketim ve inşaat sektörü olduğunu biliyoruz. Bu durumu, aynı, abur cuburla beslenip yağlanan, sürekli kilo alan obez bir kişinin durumuna benzetebiliriz. Ancak biliyoruz ki enflasyon oranının altındaki büyüme çiftçiye, memura, işçiye, kısacası halka küçülme olarak yansır” dedi. “MAN’DAKİ HESAPLA KARIŞTIRMAYIN” İktidarın akla gelebilecek her şeye zam yaptığını savunan Adana milletvekili İbrahim Özdiş,”Dolar, avro uçtu gitti. Borsa beşik gibi sallanıyor. Kâğıt üstündeki rakamsal değişikliklerin ülkemize uzun vadede bir fayda sağlamayacağının farkındayız. Man adasındaki hesapların büyümesini ülkemizin büyüme rakamlarıyla karıştırmayın” diye konuştu. “BAKAN SARIEROĞLU’NA  SORUYORUM” CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “ İlla ki  ‘Yok, biz çok büyüdük ve  gelişiyoruz’ diyorsanız da asgari ücreti 2 bin lira yapın da görelim.  Asgari ücret 2 bin lira olsun da halkımız da bu büyümeyi gerçek anlamda hissedebilsin. Ben, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na soruyorum; Asgari ücreti 2 bin lira yapacak mısınız?” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana milletvekili İbrahim Özdiş, Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme rakamının yüzde 11,1 olarak açıklandığını hatırlatarak, “ Madem bu kadar büyüdük, asgari ücreti 2 bin lira yapabilir misiniz?” diye sordu.

KONUYU MECLİSE TAŞIDI

Özdiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “ Büyümedeki ağırlığın tüketim ve inşaat sektörü olduğunu biliyoruz. Bu durumu, aynı, abur cuburla beslenip yağlanan, sürekli kilo alan obez bir kişinin durumuna benzetebiliriz. Ancak biliyoruz ki enflasyon oranının altındaki büyüme çiftçiye, memura, işçiye, kısacası halka küçülme olarak yansır” dedi.

“MAN’DAKİ HESAPLA KARIŞTIRMAYIN”

İktidarın akla gelebilecek her şeye zam yaptığını savunan Adana milletvekili İbrahim Özdiş,”Dolar, avro uçtu gitti. Borsa beşik gibi sallanıyor. Kâğıt üstündeki rakamsal değişikliklerin ülkemize uzun vadede bir fayda sağlamayacağının farkındayız. Man adasındaki hesapların büyümesini ülkemizin büyüme rakamlarıyla karıştırmayın” diye konuştu.

“BAKAN SARIEROĞLU’NA  SORUYORUM”

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “ İlla ki  ‘Yok, biz çok büyüdük ve  gelişiyoruz’ diyorsanız da asgari ücreti 2 bin lira yapın da görelim.  Asgari ücret 2 bin lira olsun da halkımız da bu büyümeyi gerçek anlamda hissedebilsin. Ben, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na soruyorum; Asgari ücreti 2 bin lira yapacak mısınız?” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.