TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

SAĞLIK-YAŞAM 05.10.2018 - 14:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1383+ kez okundu.
 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Balıkesir İlimizde 1896 yılından buyana hizmet vermekte olan Balıkesir Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi, 2017 yılında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte 650’den 260’aindirilmiş ve hastanenin personel dağılımı da 260 yatak sayısına göre düzenlenmiştir.   İl genelinde toplam hasta yatak sayısının azalması sonrasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatak sayısı bu defa 400’e yükseltilmiş ve personel dağılım cetveli (PDC) buna göre düzenlenmemiştir.   Yani 400 yataklı hastane için 260 yataklı hastane personeli ile hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Personel Dağılım Cetvelinin 400 yataklı hastaneye göre düzenlenmemesi nedeniyle Personel yetersizliği ile karşı karşıya kalınmıştır. Bu nedenle hem vatandaşlarımız hem de hekimlerimiz ve sağlık personelimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar.               Bu bilgiler ışığında; Balıkesir Devlet Hastanesi Personel dağılım cetveli 400 yataklı hastaneye göre ne zaman düzenlenecektir? 2017 yatırım planı alınmış olan Balıkesir Devlet Hastanesi 400 yataklı yeni ek hastane binasının inşaatına ne zaman başlanılacaktır? Sağlık Bakanlığı kayıtlarında Balıkesir Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi kaç olarak görülmektedir? Balıkesir Devlet Hastanesine bağlı tüm birimlerde kaç hekim ve yardımcı sağlık personeli görev yapmaktadır?      

Balıkesir İlimizde 1896 yılından buyana hizmet vermekte olan Balıkesir Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi, 2017 yılında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte 650’den 260’aindirilmiş ve hastanenin personel dağılımı da 260 yatak sayısına göre düzenlenmiştir.

 

İl genelinde toplam hasta yatak sayısının azalması sonrasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatak sayısı bu defa 400’e yükseltilmiş ve personel dağılım cetveli (PDC) buna göre düzenlenmemiştir.

 

Yani 400 yataklı hastane için 260 yataklı hastane personeli ile hizmet verilmeye çalışılmaktadır.

Personel Dağılım Cetvelinin 400 yataklı hastaneye göre düzenlenmemesi nedeniyle Personel yetersizliği ile karşı karşıya kalınmıştır.

Bu nedenle hem vatandaşlarımız hem de hekimlerimiz ve sağlık personelimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar.

 

            Bu bilgiler ışığında;

  1. Balıkesir Devlet Hastanesi Personel dağılım cetveli 400 yataklı hastaneye göre ne zaman düzenlenecektir?
  2. 2017 yatırım planı alınmış olan Balıkesir Devlet Hastanesi 400 yataklı yeni ek hastane binasının inşaatına ne zaman başlanılacaktır?
  3. Sağlık Bakanlığı kayıtlarında Balıkesir Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi kaç olarak görülmektedir?
  4. Balıkesir Devlet Hastanesine bağlı tüm birimlerde kaç hekim ve yardımcı sağlık personeli görev yapmaktadır?

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.