“TÜRKİYE´NİN CHP´YE HİÇ BU KADAR İHTİYACI OLMAMIŞTI”

GÜNDEM 08.05.2018 - 13:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2309+ kez okundu.
 

“TÜRKİYE´NİN CHP´YE HİÇ BU KADAR İHTİYACI OLMAMIŞTI”

  Tekin, aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra siyasette yer alma arzusunun “ülkenin tarihi bir dönemeçte” olmasından kaynaklandığını söyledi   Cumhuriyet Halk Partisi’nden Adana Milletvekili adaylığı başvurusunda bulunan Av. Oya Tekin, “Türkiye’nin CHP’ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı. Bu nedenle 24 Haziran seçimlerinde tarihi göreve talibim” dedi. CHP Genel Merkezi’ne aday adaylığı başvurusunu yapan Av. Oya Tekin, neden milletvekili aday adayı olduğunu şöyle dile getirdi: “Ülkemizin hak ettiği çağdaşlığı, hukukun üstünlüğünü ve demokratik değerleri korumak için CHP’den Adana Milletvekili aday adayıyım. Özgürlüğü, adaleti, eşitliği, barışı ve birliği koruma anlayışının hayata geçmesi için adayım.  Savaşa ve ölüme karşı yaşamı savunan, yurttaşlarımızın eşitlik içinde ve hep birlikte, laik ve demokratik bir Türkiye’de onurlu bir yaşam sürmesini sağlamak için aday olmaya karar verdim. Daha sivil, daha şeffaf, daha katılımcı bir yönetim modeli oluşturmak, baskıcı tek adam rejimine son vermek için siyasetteki yerimi almaya karar verdim. Şiddet gören kadınların, istismara uğrayan çocukların, hayata karışması engellenen engelli yurttaşların sesi olmak için; kaybettiğimiz huzurumuza yeniden kavuşmak, adalet, özgürlük ve eşit gelir dağılımının savunuculuğunu yapacak bir hukukçu olarak ben de varım. Velhasıl hızla yok edilen doğamızı korumak, hayvanların yaşam hakkına sahip çıkmak, çocuklarımıza bırakmamız gereken çağdaş Türkiye’deki ‘geleceğimizi geri almak için’ adayım. Adana’nın ufkunu açacak projelerin daha fazla ertelenmemesine katkı sunmak için tüm birikimim ile bu göreve hazırım.” HUKUKÇU VE ÇEVRECİ KİMLİĞİ İLE TANINIYOR 1966 yılında, Tarsus’ta esnaf- çiftçi bir baba ile ev kadını bir annenin 6 çocuğunun beşincisi olarak dünyaya geldi. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 1991 yılında Celal Tekin ile evlendi. 3 erkek çocuk annesi. 1991 yılından bu yana Adana Barosuna bağlı serbest avukat olarak görev yapıyor. Çukurova Üniversitesi’nde Tıp tarihi ve deontoloji yüksek lisans programına başladı. Hukuk Bürosu’nda avukat ve yardımcı personel olarak 50 kişiye iş olanağı sağlıyor. 27 yıllık avukatlık mesleği boyunca, Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu içerisinde yer aldı, baroda da çeşitli görevlerde bulundu. 2013 döneminde Adana Demokrat Avukatlar Grubu yönetiminde yer aldı ve bir süre başkanlığını yaptı. 2016 yılında, Adana Barosunun ilk kadın başkanı olmak için Demokrat Avukatlar Grubu’ndan baro başkanlığına aday oldu. Adana’da 1990 yılında kurulan ilk çevre derneği ÇETKO’nun yönetiminde çeşitli görevlerde bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Sosyal Haklar Derneği, Seyhan Kent Konseyi Hukuk, haklar ve yurttaşlık Enstitüsü üyesi olup,Ka.der yönetim kurulu ve Adana Hukukçular Derneği yönetim kurulu üyesi. Adana Atlı Spor Kulübü ile Adana Yelken Kulübü’nün de üyesi.

 

Tekin, aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra siyasette yer alma arzusunun “ülkenin tarihi bir dönemeçte” olmasından kaynaklandığını söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Adana Milletvekili adaylığı başvurusunda bulunan Av. Oya Tekin, “Türkiye’nin CHP’ye hiç bu kadar ihtiyacı olmamıştı. Bu nedenle 24 Haziran seçimlerinde tarihi göreve talibim” dedi.

CHP Genel Merkezi’ne aday adaylığı başvurusunu yapan Av. Oya Tekin, neden milletvekili aday adayı olduğunu şöyle dile getirdi:

“Ülkemizin hak ettiği çağdaşlığı, hukukun üstünlüğünü ve demokratik değerleri korumak için CHP’den Adana Milletvekili aday adayıyım. Özgürlüğü, adaleti, eşitliği, barışı ve birliği koruma anlayışının hayata geçmesi için adayım. 

Savaşa ve ölüme karşı yaşamı savunan, yurttaşlarımızın eşitlik içinde ve hep birlikte, laik ve demokratik bir Türkiye’de onurlu bir yaşam sürmesini sağlamak için aday olmaya karar verdim.

Daha sivil, daha şeffaf, daha katılımcı bir yönetim modeli oluşturmak, baskıcı tek adam rejimine son vermek için siyasetteki yerimi almaya karar verdim.

Şiddet gören kadınların, istismara uğrayan çocukların, hayata karışması engellenen engelli yurttaşların sesi olmak için; kaybettiğimiz huzurumuza yeniden kavuşmak, adalet, özgürlük ve eşit gelir dağılımının savunuculuğunu yapacak bir hukukçu olarak ben de varım. Velhasıl hızla yok edilen doğamızı korumak, hayvanların yaşam hakkına sahip çıkmak, çocuklarımıza bırakmamız gereken çağdaş Türkiye’deki ‘geleceğimizi geri almak için’ adayım. Adana’nın ufkunu açacak projelerin daha fazla ertelenmemesine katkı sunmak için tüm birikimim ile bu göreve hazırım.”

HUKUKÇU VE ÇEVRECİ

KİMLİĞİ İLE TANINIYOR

1966 yılında, Tarsus’ta esnaf- çiftçi bir baba ile ev kadını bir annenin 6 çocuğunun beşincisi olarak dünyaya geldi. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. 1991 yılında Celal Tekin ile evlendi. 3 erkek çocuk annesi.

1991 yılından bu yana Adana Barosuna bağlı serbest avukat olarak görev yapıyor. Çukurova Üniversitesi’nde Tıp tarihi ve deontoloji yüksek lisans programına başladı.

Hukuk Bürosu’nda avukat ve yardımcı personel olarak 50 kişiye iş olanağı sağlıyor.

27 yıllık avukatlık mesleği boyunca, Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu içerisinde yer aldı, baroda da çeşitli görevlerde bulundu.

2013 döneminde Adana Demokrat Avukatlar Grubu yönetiminde yer aldı ve bir süre başkanlığını yaptı.

2016 yılında, Adana Barosunun ilk kadın başkanı olmak için Demokrat Avukatlar Grubu’ndan baro başkanlığına aday oldu.

Adana’da 1990 yılında kurulan ilk çevre derneği ÇETKO’nun yönetiminde çeşitli görevlerde bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Sosyal Haklar Derneği, Seyhan Kent Konseyi Hukuk, haklar ve yurttaşlık Enstitüsü üyesi olup,Ka.der yönetim kurulu ve Adana Hukukçular Derneği yönetim kurulu üyesi. Adana Atlı Spor Kulübü ile Adana Yelken Kulübü’nün de üyesi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.