Türkiye’nin en genç Teknik direktörü= Oskay

SPOR 19.09.2018 - 16:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2754+ kez okundu.
 

Türkiye’nin en genç Teknik direktörü= Oskay

    Atalarımız boşuna dememiş, ‘’Mum dibine kör yanar’’ diye… Adanalı futbol adamı, ekmeğini gurbette arıyor… Uzun yıllar Çukurova Belediyespor, Niğde Anadolu Futbol Kulübü AŞ, Ceyhanspor, Dersimspor, Adana Demirspor, Yeni Orduspor ve Osmaniyespor’da antrenör olarak görev yapan Kemal Oskay, ilk teknik direktörlük deneyimini Isparta Davrazspor’da yapıyor. Türkiye’nin en genç teknik direktör ünvanını da kazanan Oskay, antrenör Volkan Bozkurt ve kaleci antrenörü Onur Yiğit ile birlikte Davrazspor’un başarısı için ter döküyor. Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu mezunu olan Adanalı Teknik Direktör Oskay, Teknik Direktörler Murat Bölükbaşı, Ahmet Cingöz, Cahit Terzi ve Durmuş Ali Çolak’ın da yardımcı hocalığını yaptı. 9 yıllık futbol antrenörlüğünün ardından Davrazsporla başlayan teknik direktörlük döneminde takımının başarısı için yoğun bir çalışma içerisine giren Kemal Oskay, hedefinin futbol sektöründe kalıcı olmak ve Adana sporuna da hizmet etmek olduğunu söyledi. Oskay, “Futbol, çok önemli bir sektör haline geldi. Her geçen gün bir çok yenilikle karşı karşıya kalıyoruz. Sürekli gelişen ve geniş kitleleri peşinde koşturan bir sektör. Bu nedenle teknik adam olarak siz de kendinizi geliştirmek ve yeniliklere açık olmak zorundasınız. Teknik adam olarak; takımın başarısının yanı sıra kulübe aidiyet duygusuyla bağlı olmak, ekip ruhuyla hareket etmek, kulübe gönül vermiş futbolseverleri de düşünmek zorundasınız. Yani bir anlamda teknik adamlık komplike bir görev üstlenmektir. Ben 9 yıllık antrenörlük deneyimimi, Davrazspor’da teknik adamlık seviyesinde başarıyla taçlandırmak istiyorum. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Herşey çalışmayla olur. Ben de daha fazla çalışarak futbol sektöründe kalıcı olmak ve daha üst seviyelerde takım çalışmak istiyorum. Ancak bunun kolay olmadığını, basamakları teker teker çıkmak gerektiğinin bilincindeyim. Hedefim; Profesyonel Liglerde yer alan bir takım çalıştırmak. İlerleyen yıllarda Adanaspor veya Adana Demirspor’da teknik adamlık görevini üstlenmek niye olmasın. Bir Adanalı olarak bunu başarabilirsem ne mutlu bana…” dedi.  

 

 

Atalarımız boşuna dememiş, ‘’Mum dibine kör yanar’’ diye…

Adanalı futbol adamı, ekmeğini gurbette arıyor… Uzun yıllar Çukurova Belediyespor, Niğde Anadolu Futbol Kulübü AŞ, Ceyhanspor, Dersimspor, Adana Demirspor, Yeni Orduspor ve Osmaniyespor’da antrenör olarak görev yapan Kemal Oskay, ilk teknik direktörlük deneyimini Isparta Davrazspor’da yapıyor.

Türkiye’nin en genç teknik direktör ünvanını da kazanan Oskay, antrenör Volkan Bozkurt ve kaleci antrenörü Onur Yiğit ile birlikte Davrazspor’un başarısı için ter döküyor.

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu mezunu olan Adanalı Teknik Direktör Oskay, Teknik Direktörler Murat Bölükbaşı, Ahmet Cingöz, Cahit Terzi ve Durmuş Ali Çolak’ın da yardımcı hocalığını yaptı.

9 yıllık futbol antrenörlüğünün ardından Davrazsporla başlayan teknik direktörlük döneminde takımının başarısı için yoğun bir çalışma içerisine giren Kemal Oskay, hedefinin futbol sektöründe kalıcı olmak ve Adana sporuna da hizmet etmek olduğunu söyledi.

Oskay, “Futbol, çok önemli bir sektör haline geldi. Her geçen gün bir çok yenilikle karşı karşıya kalıyoruz. Sürekli gelişen ve geniş kitleleri peşinde koşturan bir sektör. Bu nedenle teknik adam olarak siz de kendinizi geliştirmek ve yeniliklere açık olmak zorundasınız. Teknik adam olarak; takımın başarısının yanı sıra kulübe aidiyet duygusuyla bağlı olmak, ekip ruhuyla hareket etmek, kulübe gönül vermiş futbolseverleri de düşünmek zorundasınız. Yani bir anlamda teknik adamlık komplike bir görev üstlenmektir.

Ben 9 yıllık antrenörlük deneyimimi, Davrazspor’da teknik adamlık seviyesinde başarıyla taçlandırmak istiyorum. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Herşey çalışmayla olur. Ben de daha fazla çalışarak futbol sektöründe kalıcı olmak ve daha üst seviyelerde takım çalışmak istiyorum. Ancak bunun kolay olmadığını, basamakları teker teker çıkmak gerektiğinin bilincindeyim.

Hedefim; Profesyonel Liglerde yer alan bir takım çalıştırmak. İlerleyen yıllarda Adanaspor veya Adana Demirspor’da teknik adamlık görevini üstlenmek niye olmasın. Bir Adanalı olarak bunu başarabilirsem ne mutlu bana…” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.