TÜRKİYE’Yİ CHP’NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ KURTARACAK

SİYASET 10.08.2018 - 16:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1670+ kez okundu.
 

TÜRKİYE’Yİ CHP’NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ KURTARACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultay Delegesi Hasan Aslan, “CHP, iç sorunlarını bırakarak birlik ve bütünlük içinde emperyalist saldırılara karşı vatanını seven herkesi duyarlı hale getirip demokratik yollarla Türkiye’yi kurtarmalıdır” dedi.
MUTSUZ VE BÖLÜNMÜŞ BİR TOPLUM VAR Aslan, yaptığı açıklamada, ABD’nin düne kadar Türkiye’nin büyük müttefiki, Ortadoğu’daki güçlü partneri, vazgeçilmez dostu olduğunu hatırlatarak bugün ABD’nin neredeyse bütün düşmanlara rahmet okutacak kadar düşman oluverdiğini söyledi. Aslan, “Etrafımızdaki komşularla düşman olmamız yetmedi, stratejik ortağımız ABD, okyanus ötesinden yeni düşmanımız oluverdi. 16 yıldır ülkemizi ve ekonomimizi yöneten bu iktidar neredeyse (üçüncü dünya ülkeleri hariç) bütün dünyayla düşman olmayı başardı. Sonuç dibe vuran bir beton ekonomisi ve mutsuz, eğitimsiz, bölünmüş bir toplum. Bölgenin ağababası olacağım iddiasındayken saman ithal eden bir ülke haline geliverdik. Bugün gelinen durumun sebebi papaz meselesi değildir. Olsa olsa papaz, işin bahanesidir” diye konuştu.  ABD’nin savaş yıkımlarından elde etmeyi planladığı rantı İran ve Türkiye ile paylaşmamak adına gözdağı verme çabalarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini anlatan Aslan, şöyle konuştu: “Tam da bu nedenle bu ülkenin sağduyu sahipleri, solcuları özellikle ana muhalefet olarak biz CHP’lilerin sesimizi en gür çıkarmamızın zamanıdır. Geçmişte Deniz Gezmiş’lerin 6. Filo’ya karşı duruşlarını hatırlamanın tam zamanıdır. Bu ülkede kimse ABD ve AKP'nin zulmünün ve ‘al papazı ver papazı’ anlaşmasının farkında değil. Adana’da konuşlandırılan ve kendi topraklarımıza giremediğimiz İncirlik üssünde yapılan ekonomik ve fiili savaşa bu ülkenin sağcısı, solcusu, sünnisi, alevisi Türkü, Kürdü seyirci kalmamalıdır. Bunun için tüm demokrasi güçlerinin ve vatanseverlerin güçlerini birleştirerek mücadele başlatmaları zorunlu hale gelmiştir. Kendi topraklarımızda denetleyemediğimiz İncirlik üssü tüm bölgeye tehdit unsuru olarak görevini yapmaya devam ediyor. 2002’de AKP'nin tüm dayatmalarına rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden tezkereyi geçiremeyenler bugün intikam peşindeler.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultay Delegesi Hasan Aslan, “CHP, iç sorunlarını bırakarak birlik ve bütünlük içinde emperyalist saldırılara karşı vatanını seven herkesi duyarlı hale getirip demokratik yollarla Türkiye’yi kurtarmalıdır” dedi.

MUTSUZ VE BÖLÜNMÜŞ BİR TOPLUM VAR

Aslan, yaptığı açıklamada, ABD’nin düne kadar Türkiye’nin büyük müttefiki, Ortadoğu’daki güçlü partneri, vazgeçilmez dostu olduğunu hatırlatarak bugün ABD’nin neredeyse bütün düşmanlara rahmet okutacak kadar düşman oluverdiğini söyledi. Aslan, “Etrafımızdaki komşularla düşman olmamız yetmedi, stratejik ortağımız ABD, okyanus ötesinden yeni düşmanımız oluverdi. 16 yıldır ülkemizi ve ekonomimizi yöneten bu iktidar neredeyse (üçüncü dünya ülkeleri hariç) bütün dünyayla düşman olmayı başardı. Sonuç dibe vuran bir beton ekonomisi ve mutsuz, eğitimsiz, bölünmüş bir toplum. Bölgenin ağababası olacağım iddiasındayken saman ithal eden bir ülke haline geliverdik. Bugün gelinen durumun sebebi papaz meselesi değildir. Olsa olsa papaz, işin bahanesidir” diye konuştu. 
ABD’nin savaş yıkımlarından elde etmeyi planladığı rantı İran ve Türkiye ile paylaşmamak adına gözdağı verme çabalarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini anlatan Aslan, şöyle konuştu: “Tam da bu nedenle bu ülkenin sağduyu sahipleri, solcuları özellikle ana muhalefet olarak biz CHP’lilerin sesimizi en gür çıkarmamızın zamanıdır. Geçmişte Deniz Gezmiş’lerin 6. Filo’ya karşı duruşlarını hatırlamanın tam zamanıdır. Bu ülkede kimse ABD ve AKP'nin zulmünün ve ‘al papazı ver papazı’ anlaşmasının farkında değil. Adana’da konuşlandırılan ve kendi topraklarımıza giremediğimiz İncirlik üssünde yapılan ekonomik ve fiili savaşa bu ülkenin sağcısı, solcusu, sünnisi, alevisi Türkü, Kürdü seyirci kalmamalıdır. Bunun için tüm demokrasi güçlerinin ve vatanseverlerin güçlerini birleştirerek mücadele başlatmaları zorunlu hale gelmiştir. Kendi topraklarımızda denetleyemediğimiz İncirlik üssü tüm bölgeye tehdit unsuru olarak görevini yapmaya devam ediyor. 2002’de AKP'nin tüm dayatmalarına rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden tezkereyi geçiremeyenler bugün intikam peşindeler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.