TÜRKMEN BURS VE KREDİLERİN KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

SİYASET 16.07.2017 - 15:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1616+ kez okundu.
 

TÜRKMEN BURS VE KREDİLERİN KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

    CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla son sınıf öğrencilerinin daha önce Eylül ayına kadar ödenen burslarının  Haziran ayında kesilmesine tepki gösterdi. EVE DÖNÜŞ PARASI BİLE OLMAYAN ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETTİNİZ Elif Doğan TÜRKMEN, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderdiği soru önergesinde; “Mezun olan öğrencilere, mezuniyetlerin ardından üç ay süreyle daha ödenen kredi ve bursların, işe başlayana kadar başka hiçbir geçim kaynağı olmana, eve dönüş masraflarını bile karşılayamayacak durumda olan birçok öğrenciyi mağdur ettiniz” dedi. Önergesinde, öğrencilere ödenen burs ve kredi miktarları ile bu ödemelerin yıllık toplam maliyetlerini soran Elif Doğan TÜRKMEN, önceki yıllarda öğrencilerin Eylül ayına kadar aldığı burs ve kredilerin bundan sonra erken kesilmesinin kararının gerekçelerini irdeledi.  

 

 

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla son sınıf öğrencilerinin daha önce Eylül ayına kadar ödenen burslarının  Haziran ayında kesilmesine tepki gösterdi.

EVE DÖNÜŞ PARASI BİLE OLMAYAN ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETTİNİZ

Elif Doğan TÜRKMEN, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderdiği soru önergesinde; “Mezun olan öğrencilere, mezuniyetlerin ardından üç ay süreyle daha ödenen kredi ve bursların, işe başlayana kadar başka hiçbir geçim kaynağı olmana, eve dönüş masraflarını bile karşılayamayacak durumda olan birçok öğrenciyi mağdur ettiniz” dedi.

Önergesinde, öğrencilere ödenen burs ve kredi miktarları ile bu ödemelerin yıllık toplam maliyetlerini soran Elif Doğan TÜRKMEN, önceki yıllarda öğrencilerin Eylül ayına kadar aldığı burs ve kredilerin bundan sonra erken kesilmesinin kararının gerekçelerini irdeledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.