Türkü yazdı fırsatçıları anlattı

08.03.2019 - 15:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2064+ kez okundu.
 

Türkü yazdı fırsatçıları anlattı

  Bingöllü Sanatçı Abdurrahman Delen, Filat Yazıcı ile “Fırsatçılar” isimli türkü yazdı. Kısa zamanda binlerce kişi tarafından dinlenen türkü için Abdurrahman Delen, “Halk ozanı olarak ülkemizde çok büyük fırsatçılığın olduğunu fark ettim. Bu durum kanayan bir yara ve  beni derinden üzüyor. Bu durumu kaleme döktük, türküye çevirdik. Halkımıza armağan olsun” dedi. Özellikle gıda sektöründeki fırsatçılığa dikkat çeken Delen, şunları kaydetti: “Markete gittiğinizde bir kilo patlıcanın ne kadar pahalı olduğunu görüyoruz. Sadece patlıcan değil, aklımıza ne geliyorsa çok pahalı. Biz, bir tarım ülkesiyiz. Bu ürünlerin neden bu kadar pahalı olduğunu dile getirdim. Özellikle gıda konusu beni  derinden yaralıyor. Halkın kanayan yarası için devletimiz bir çare üretti, tanzim satışlarla fırsatçıların önünü kesti. Bu fırsat düşkünlerinin yaptıklarını türkü ile anlattık. Fırsatçılar adlı türküyü benimle aynı fikirde olanlar tarafından binlerce kere dinlendi.” şeklinde konuştu.  

 

Bingöllü Sanatçı Abdurrahman Delen, Filat Yazıcı ile “Fırsatçılar” isimli türkü yazdı. Kısa zamanda binlerce kişi tarafından dinlenen türkü için Abdurrahman Delen, “Halk ozanı olarak ülkemizde çok büyük fırsatçılığın olduğunu fark ettim. Bu durum kanayan bir yara ve  beni derinden üzüyor. Bu durumu kaleme döktük, türküye çevirdik. Halkımıza armağan olsun” dedi.

Özellikle gıda sektöründeki fırsatçılığa dikkat çeken Delen, şunları kaydetti: “Markete gittiğinizde bir kilo patlıcanın ne kadar pahalı olduğunu görüyoruz. Sadece patlıcan değil, aklımıza ne geliyorsa çok pahalı. Biz, bir tarım ülkesiyiz. Bu ürünlerin neden bu kadar pahalı olduğunu dile getirdim. Özellikle gıda konusu beni  derinden yaralıyor. Halkın kanayan yarası için devletimiz bir çare üretti, tanzim satışlarla fırsatçıların önünü kesti. Bu fırsat düşkünlerinin yaptıklarını türkü ile anlattık. Fırsatçılar adlı türküyü benimle aynı fikirde olanlar tarafından binlerce kere dinlendi.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.