UCUZ ETİN YOLU MERALARDAN GEÇİYOR

18.11.2017 - 08:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1547+ kez okundu.
 

UCUZ ETİN YOLU MERALARDAN GEÇİYOR

Türkiye 13 milyon civarında büyükbaş hayvan varlığına sahip. Besicilikte en önemli girdi maliyetini yem fiyatları oluşturuyor ancak ülkede 60 yıl önce 28,7 milyon hektar olan mera alanları bugün 14,6 milyon hektara geriledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, kırmızı et fiyatını aşağılara çekmek meraların korunmasını istedi.  ETİN KİLOSU 30 LİRA OLDU FAKAT  Marketlerde ucuz et dönemi başladı. Kilosu 30 lira olan ete vatandaşlar da büyük ilgi gösterirken Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kemiksiz kuzu etini kilosu 39 liradan sattıklarını söyledi. Yağmur, hükümetin etten KDV’yi kaldırması halinde fiyatların düşeceğini bildirdi.  ET REYONLARINA İLGİ ARTTI  Et fiyatlarını ucuzlatmak için harekete geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu ile bazı marketler arasında “ucuz et” satmak için anlaşma sağladı. Aybaşından bu yana zincir marketlerde ucuz et satışı sürüyor. Market görevlileri, et fiyatları ucuzlayınca vatandaşların da bu reyonlara ilgilerinin arttığını söyledi.  ETTE KDV KALDIRILSIN  Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, et fiyatlarını marketlerin yükselttiğini belirterek, marketlerde 70 liraya et satılırken kasaplarda et fiyatının 42 lira olduğunu hatırlattı. Yağmur, ucuz et denildiği günden beri ise kasaplarda fiyatın kemiksiz kuzu etinde 39 liraya gerilediğini bildirdi. Ette KDV’nin düşürülmesini isteyen Yağmur, bu sayede kasapla marketteki etin aynı fiyattan satılacağına inandığını söyledi.  “İNADINA ÜRETİM YAPILMALI” MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, artık çalışanların bile almakta zorlandığı kırmızı et fiyatının aşağı çekilmesi için “İnadına üretim” mesajı verdi. Karakaya, besicilikteki en önemli girdi maliyeti olan ucuz yemin kaynağı olan meraların korunmasını istedi. Karakaya, vatandaşa ucuz et yedirmek, bu alanda kalıcı çare oluşturmak için, ithalat yerine üretime öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.  “MERALAR KORUNMALI” Besicilikte en önemli girdi maliyetinin yem olduğunu vurgulayan Karaya, 13 milyon civarındaki büyükbaş hayvan varlığının yem ihtiyacının meralardan karşılanmasının önemine işaret etti. Ancak 1960'ta 28 milyon 700 bin hektar olan mera alanının bugün 14 milyon 600 bin hektara düştüğüne işaret etti.


Türkiye 13 milyon civarında büyükbaş hayvan varlığına sahip. Besicilikte en önemli girdi maliyetini yem fiyatları oluşturuyor ancak ülkede 60 yıl önce 28,7 milyon hektar olan mera alanları bugün 14,6 milyon hektara geriledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, kırmızı et fiyatını aşağılara çekmek meraların korunmasını istedi. 

ETİN KİLOSU 30 LİRA OLDU FAKAT 
Marketlerde ucuz et dönemi başladı. Kilosu 30 lira olan ete vatandaşlar da büyük ilgi gösterirken Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, kemiksiz kuzu etini kilosu 39 liradan sattıklarını söyledi. Yağmur, hükümetin etten KDV’yi kaldırması halinde fiyatların düşeceğini bildirdi. 
ET REYONLARINA İLGİ ARTTI 
Et fiyatlarını ucuzlatmak için harekete geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu ile bazı marketler arasında “ucuz et” satmak için anlaşma sağladı. Aybaşından bu yana zincir marketlerde ucuz et satışı sürüyor. Market görevlileri, et fiyatları ucuzlayınca vatandaşların da bu reyonlara ilgilerinin arttığını söyledi. 
ETTE KDV KALDIRILSIN 
Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, et fiyatlarını marketlerin yükselttiğini belirterek, marketlerde 70 liraya et satılırken kasaplarda et fiyatının 42 lira olduğunu hatırlattı. Yağmur, ucuz et denildiği günden beri ise kasaplarda fiyatın kemiksiz kuzu etinde 39 liraya gerilediğini bildirdi. Ette KDV’nin düşürülmesini isteyen Yağmur, bu sayede kasapla marketteki etin aynı fiyattan satılacağına inandığını söyledi. 
“İNADINA ÜRETİM YAPILMALI”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, artık çalışanların bile almakta zorlandığı kırmızı et fiyatının aşağı çekilmesi için “İnadına üretim” mesajı verdi. Karakaya, besicilikteki en önemli girdi maliyeti olan ucuz yemin kaynağı olan meraların korunmasını istedi. Karakaya, vatandaşa ucuz et yedirmek, bu alanda kalıcı çare oluşturmak için, ithalat yerine üretime öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı. 
“MERALAR KORUNMALI”
Besicilikte en önemli girdi maliyetinin yem olduğunu vurgulayan Karaya, 13 milyon civarındaki büyükbaş hayvan varlığının yem ihtiyacının meralardan karşılanmasının önemine işaret etti. Ancak 1960'ta 28 milyon 700 bin hektar olan mera alanının bugün 14 milyon 600 bin hektara düştüğüne işaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.