Uganda Makerere Üniversitesi İle Çukurova Üniversitesi Arasında Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması Yapıldı.

06.07.2018 - 10:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1571+ kez okundu.
 

Uganda Makerere Üniversitesi İle Çukurova Üniversitesi Arasında Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması Yapıldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Uganda Cumhuriyeti’ndeki Üniversitelerle işbirliği protokolü yapmaya devam ediyor. ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ile Uganda Cumhuriyeti Mbrara Üniversitesi’nin ikili işbirliği protokolünün ardından ÇÜ Ziraat Fakültesi de Uganda Cumhuriyeti Makerere Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı.   Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında Mayıs ayında Uganda Cumhuriyeti’ne giden Çukurova Üniversiteli bilim insanları Uganda üniversiteleri ile işbirliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Makerere Üniversitesi ile tarım alanında işbirliği anlaşması yapıldı. Bu kapsamında Uganda’dan Çukurova Üniversitesi’ne gelen bir heyet, Ziraat Fakültesi ve ilgili bölümlerle temasta bulundular.   Ugandalı Bilim İnsanları Rektör Prof. Dr. Kibar’ı Makamında Ziyaret Etti Büyükelçi StephenMubiru başkanlığındaki heyette bulunan MakerereÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Bazeyo William,Tarım ve Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. BanaddaNobleEphraim,  Dr. KiggunduNicholasSsegawa, Dr.Kabenge Isa, Bölge Üretim Müdürü Mühendis OkotelPatrick, Kırsal Su ve Sanitasyon Sektörü MühendisOrishabaCatherine,Bölge Üretim Personeli OfwonoWillyOsinde ve öğrenci AsinguraAgumaTimothyilk olarak Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. Ardından da Uganda heyeti ile birlikte Çukurova Üniversiteli bilim insanları Rektörlükte ikili işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve potansiyel çalışma alanlarının belirlenmesine yönelik toplantıya katıldılar.             Uganda HeyetineProf. Dr. Mahmut Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Gültekin Refakat Etti Ugandalı bilim insanları Çukurova Üniversitesinde bulundukları süre içerisinde ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mahmut Çetin ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Ufuk Gültekin refakatinde gerek Çukurova Üniversitesi’nin gerekse Aşağı Seyhan Ovası Üreticilerinin potansiyelini yakından tanıma imkânına sahip oldular. Uganda heyeti4 gün kaldıkları Çukurova Üniversitesi’nde, Ziraat Fakültesinin farklı bölümlerini, Araştırma Uygulama Çiftliği olanaklarını ve Biyoteknoloji Merkezini yakından inceleme şansına sahip oldular. Bunlara ek olarak, yapılan arazi gezisi ile Kılıçlı Göleti ve Aşağı Seyhan Ovası Sulama Altyapısı hakkında bilgi edindiler. Son gün Ziraat Fakültesi Dekanlığında yapılan ve Bölüm temsilcilerinin de katıldığı Genel Değerlendirme Toplantısında,geleceğe yönelik hedeflerin belirlenmesine ve eylem planın oluşturulmasına yönelik görüş alışverişinde bulundular.    

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Uganda Cumhuriyeti’ndeki Üniversitelerle işbirliği protokolü yapmaya devam ediyor. ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı ile Uganda Cumhuriyeti Mbrara Üniversitesi’nin ikili işbirliği protokolünün ardından ÇÜ Ziraat Fakültesi de Uganda Cumhuriyeti Makerere Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar başkanlığında Mayıs ayında Uganda Cumhuriyeti’ne giden Çukurova Üniversiteli bilim insanları Uganda üniversiteleri ile işbirliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Makerere Üniversitesi ile tarım alanında işbirliği anlaşması yapıldı.

Bu kapsamında Uganda’dan Çukurova Üniversitesi’ne gelen bir heyet, Ziraat Fakültesi ve ilgili bölümlerle temasta bulundular.

 

Ugandalı Bilim İnsanları Rektör Prof. Dr. Kibar’ı Makamında Ziyaret Etti

Büyükelçi StephenMubiru başkanlığındaki heyette bulunan MakerereÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Bazeyo William,Tarım ve Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. BanaddaNobleEphraim,  Dr. KiggunduNicholasSsegawa, Dr.Kabenge Isa, Bölge Üretim Müdürü Mühendis OkotelPatrick, Kırsal Su ve Sanitasyon Sektörü MühendisOrishabaCatherine,Bölge Üretim Personeli OfwonoWillyOsinde ve öğrenci AsinguraAgumaTimothyilk olarak Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti.

Ardından da Uganda heyeti ile birlikte Çukurova Üniversiteli bilim insanları Rektörlükte ikili işbirliği imkanlarının geliştirilmesi ve potansiyel çalışma alanlarının belirlenmesine yönelik toplantıya katıldılar.

           

Uganda HeyetineProf. Dr. Mahmut Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Gültekin Refakat Etti

Ugandalı bilim insanları Çukurova Üniversitesinde bulundukları süre içerisinde ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mahmut Çetin ve Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Ufuk Gültekin refakatinde gerek Çukurova Üniversitesi’nin gerekse Aşağı Seyhan Ovası Üreticilerinin potansiyelini yakından tanıma imkânına sahip oldular. Uganda heyeti4 gün kaldıkları Çukurova Üniversitesi’nde, Ziraat Fakültesinin farklı bölümlerini, Araştırma Uygulama Çiftliği olanaklarını ve Biyoteknoloji Merkezini yakından inceleme şansına sahip oldular. Bunlara ek olarak, yapılan arazi gezisi ile Kılıçlı Göleti ve Aşağı Seyhan Ovası Sulama Altyapısı hakkında bilgi edindiler. Son gün Ziraat Fakültesi Dekanlığında yapılan ve Bölüm temsilcilerinin de katıldığı Genel Değerlendirme Toplantısında,geleceğe yönelik hedeflerin belirlenmesine ve eylem planın oluşturulmasına yönelik görüş alışverişinde bulundular.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.