UĞRAŞI TERAPİSİ İLE TEDAVİLERİNİ DESTEKLİYORLAR

DÜNYA 30.05.2018 - 08:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1876+ kez okundu.
 

UĞRAŞI TERAPİSİ İLE TEDAVİLERİNİ DESTEKLİYORLAR

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Servisin de tedavi gören hastaların destekleyici uğraşı terapisi çerçevesinde yıl boyunca yaptıkları el işi ürünler hastanede düzenlenen bir kermes ile sergilendi.
4 Yıldır gerçekleştirilen sergi çerçevesinde psikiyatri hastaları yaptıkları el işi ürünler ile mevcut tedavilerini destekleyici bir uğraşı terapisi gerçekleştiriyor. Ürünlerin satışından elde edilen gelir ise bir sonrası sergi için malzeme alımında kullanılıyor. Balcalı Hastanesi Yemekhanesi’nin önünde açılan sergiyi Psikiyatri Sorulusu Hemşiresi Hüzün Süt ile Halk Eğitim Öğretmenlerinden Mendüze Öderoğlu koordine ediyor. Sergi kapsamında hastaların yıl boyunca yapmış oldukları ahşap boyama, taş boyama, boncuk süsleme, örgü, resim ve pano gibi çeşitli çalışmalar sergileniyor. Kermesle ilgili bilgi veren Balcalı Hastanesi Psikiyatri Servisi Sorumlu Hemşiresi Hüzün Süt, 4 yıldır düzenli olarak bu kermesi gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, buradaki amacın mevcut tedaviye ek olarak destekleyici bir biçimde hastaların uğraşı terapisi adı altında ortaya çıkardığı ürünleri sergilemek olduğunun altını çizdi. Süt, buradaki ürünler arasında ahşap boyama, taş boyama, boncuk süsleme, örgü, resim ve pano gibi el emeği göz nuru çalışmaların bulunduğuna değinerek elde edilen gelirin ise bir sonraki sergi için yapılacak çalışmaların malzeme alımında kullanılacağını söyledi. Sergiyi gezen Hastane personeli ve hasta yakınları ise ortaya çıkan ürünleri çok beğendiklerini ifade ederek burada önemli olanın klinik tedavisi devam eden hastaların bu uğraşı tedavisi sayesinde de daha hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşacak olmaları olduğunu dile getirdiler.    
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Servisin de tedavi gören hastaların destekleyici uğraşı terapisi çerçevesinde yıl boyunca yaptıkları el işi ürünler hastanede düzenlenen bir kermes ile sergilendi.

4 Yıldır gerçekleştirilen sergi çerçevesinde psikiyatri hastaları yaptıkları el işi ürünler ile mevcut tedavilerini destekleyici bir uğraşı terapisi gerçekleştiriyor. Ürünlerin satışından elde edilen gelir ise bir sonrası sergi için malzeme alımında kullanılıyor.

Balcalı Hastanesi Yemekhanesi’nin önünde açılan sergiyi Psikiyatri Sorulusu Hemşiresi Hüzün Süt ile Halk Eğitim Öğretmenlerinden Mendüze Öderoğlu koordine ediyor. Sergi kapsamında hastaların yıl boyunca yapmış oldukları ahşap boyama, taş boyama, boncuk süsleme, örgü, resim ve pano gibi çeşitli çalışmalar sergileniyor.

Kermesle ilgili bilgi veren Balcalı Hastanesi Psikiyatri Servisi Sorumlu Hemşiresi Hüzün Süt, 4 yıldır düzenli olarak bu kermesi gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, buradaki amacın mevcut tedaviye ek olarak destekleyici bir biçimde hastaların uğraşı terapisi adı altında ortaya çıkardığı ürünleri sergilemek olduğunun altını çizdi. Süt, buradaki ürünler arasında ahşap boyama, taş boyama, boncuk süsleme, örgü, resim ve pano gibi el emeği göz nuru çalışmaların bulunduğuna değinerek elde edilen gelirin ise bir sonraki sergi için yapılacak çalışmaların malzeme alımında kullanılacağını söyledi.

Sergiyi gezen Hastane personeli ve hasta yakınları ise ortaya çıkan ürünleri çok beğendiklerini ifade ederek burada önemli olanın klinik tedavisi devam eden hastaların bu uğraşı tedavisi sayesinde de daha hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşacak olmaları olduğunu dile getirdiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.