ÜLKEMİZDE SEÇİM Mİ YAPILDI SAVAŞ MI?

GÜNDEM 08.04.2019 - 14:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1628+ kez okundu.
 

ÜLKEMİZDE SEÇİM Mİ YAPILDI SAVAŞ MI?

    Seçimler Bitti, Sayımlar Bir Türlü Bitmedi. Yerel seçimler yapılalı bir haftayı aşkın zaman geçti fakat ülkemizin güncel temel sorunlarına dönülmesi gerekirken; gündemin halen seçim-sayım-mazbata olması son derece yanlıştır.   31 Mart yerel seçimine gelinirken eşi benzeri görülmemiş bir şiddet ve hakaret dili kullanılmış, sanki savaş ortamındaymış gibi insanlarımız gerilime maruz bırakılmıştır.     Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Seçim Sınavında Başarısız Olmuştur. Seçim öncesi dünyanın en sağlıklı seçimini yapıyoruz diye yola çıkıldıktan sonra, şimdi ise örgütlü usulsüzlük iddialarından bahsediliyor. YSK bazı yerlerde sadece geçersiz oyları veya kullanılan oyların tamamını saymaktadır. Bazı yerlerde ise hiçbir yazılı itiraz değerlendirmemektedir. İtirazlar sebebiyle, belediyeler başkansız mı kalacak?  Hem seçilenler, hem de seçenlerin hakları gasp edilmektedir.   Anayasaya göre YSK’nın kararı kesindir. Geçerli yazılı bir delil olmadan yapılan tüm itirazlar baştan itibaren reddedilseydi YSK görevini yapmış, demokrasiye ve demokratik seçimlere küçükte olsa bir katkı sağlamış olacaktı.   YSK bu kararsız tutumuyla kendi saygınlığına ve ülkemiz demokrasisine zarar vermektedir.   Bir an önce seçim atmosferinden çıkıp, ülkemiz ve dünya gündemine geri dönülmesi ve güncel sorunlara çözüm aranması gerekmektedir.   Ülkemizde ekonominin durumu: İşsizlik sorunu had safhadadır, özellikle gençler daha çok Etkilenmekte iken, aynı zamanda konkardato ve iflas ilan eden şirketlerin sayısı ciddi oranda artmaktadır.   Tarım, enerji, sağlık, eğitim, altyapı, çevre, insan hakları, kültür-sanat, basın özgürlüğü vb. birçok alanda acilen çözülmesi gereken sorunlar vardır. Bu bağlamda bir an önce gerçek gündemlere dönülmesi gerekmektedir.   Örneğin elektrik dağıtım firmalarına yapılan ve 1 Nisan 2019 da yürürlüğe giren %36,7 lik elektrik zammı, en kısa zamanda halka yansıtılacağı gerçeği kaçınılamaz. Bu ve buna benzer halkın cebini ilgilendiren konular irdelenmeli ve oy sayımları ile gündem değiştirilmemelidir.  

 

 

Seçimler Bitti, Sayımlar Bir Türlü Bitmedi.

Yerel seçimler yapılalı bir haftayı aşkın zaman geçti fakat ülkemizin güncel temel sorunlarına dönülmesi gerekirken; gündemin halen seçim-sayım-mazbata olması son derece yanlıştır.

 

31 Mart yerel seçimine gelinirken eşi benzeri görülmemiş bir şiddet ve hakaret dili kullanılmış, sanki savaş ortamındaymış gibi insanlarımız gerilime maruz bırakılmıştır.

 

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Seçim Sınavında Başarısız Olmuştur.

Seçim öncesi dünyanın en sağlıklı seçimini yapıyoruz diye yola çıkıldıktan sonra, şimdi ise örgütlü usulsüzlük iddialarından bahsediliyor. YSK bazı yerlerde sadece geçersiz oyları veya kullanılan oyların tamamını saymaktadır. Bazı yerlerde ise hiçbir yazılı itiraz değerlendirmemektedir.

İtirazlar sebebiyle, belediyeler başkansız mı kalacak?  Hem seçilenler, hem de seçenlerin hakları gasp edilmektedir.
 

Anayasaya göre YSK’nın kararı kesindir. Geçerli yazılı bir delil olmadan yapılan tüm itirazlar

baştan itibaren reddedilseydi YSK görevini yapmış, demokrasiye ve demokratik seçimlere küçükte olsa bir katkı sağlamış olacaktı.

 

YSK bu kararsız tutumuyla kendi saygınlığına ve ülkemiz demokrasisine zarar vermektedir.

 

Bir an önce seçim atmosferinden çıkıp, ülkemiz ve dünya gündemine geri dönülmesi ve güncel sorunlara çözüm aranması gerekmektedir.

 

Ülkemizde ekonominin durumu: İşsizlik sorunu had safhadadır, özellikle gençler daha çok

Etkilenmekte iken, aynı zamanda konkardato ve iflas ilan eden şirketlerin sayısı ciddi oranda artmaktadır.

 

Tarım, enerji, sağlık, eğitim, altyapı, çevre, insan hakları, kültür-sanat, basın özgürlüğü vb. birçok alanda acilen çözülmesi gereken sorunlar vardır. Bu bağlamda bir an önce gerçek gündemlere dönülmesi gerekmektedir.

 

Örneğin elektrik dağıtım firmalarına yapılan ve 1 Nisan 2019 da yürürlüğe giren %36,7 lik elektrik zammı, en kısa zamanda halka yansıtılacağı gerçeği kaçınılamaz. Bu ve buna benzer halkın cebini ilgilendiren konular irdelenmeli ve oy sayımları ile gündem değiştirilmemelidir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.