Uludağ: Sosyal Belediyecilikte öncü olmaya devam ediyoruz

GÜNDEM 18.01.2019 - 17:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2348+ kez okundu.
 

Uludağ: Sosyal Belediyecilikte öncü olmaya devam ediyoruz

  Göreve başladığı günden itibaren yaptığı başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  birçok alanda olduğu gibi Sosyal belediyecilik anlayışında da öncü olmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Uludağ, Sarıçam’ın gelişimi, dönüşümü ve değişimi için çalıştıklarını anlatarak,“Yapımı tamamlaman Sarıçam Kültür Merkezi ile ilçede kültür faaliyetlerine büyük destek olacağız. Bu proje ile aynı zamanda geçmişten geleceğe bir köprü kuracağız. Ayrıca girişimcilik kursları ve sportif faaliyetlerimiz var. Bakıma muhtaç insanlarımızın da her zaman yanındayız.“dedi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kültür Merkezi ile Ana-Bacı Konukevinin de faaliyete başlamasıyla birlikte sosyal ve kültürel anlamda ilçelerinde faaliyetlerin daha da yoğunlaşacağını ifade etti. Başkan Bilal Uludağ,  Belediye ve KOSGEB arasında Girişimcilik Eğitimleri için protokol imzalandığını ve bu eğitimlerin halen devam ettiğini, iki yılda verilen kurslar sonunda ise toplamda 361 kişiye sertifikalarının verildiğini kaydetti. Uludağ, ayrıca engelli bireyler içinde sertifikalı girişimcilik kursunun verildiğini ifade etti. Başkan Uludağ, ilçesinde sportif faaliyetleri de önemsediklerini belirterek, belediyeye ait bir spor kulüpleri de bulunduğunu ve birçok branşta yarışmalara katılarak başarılar elde ettiklerini dile getirdi. Uludağ, ilçelerinde bulunan 6 spor kulübüne de her yıl malzeme yardımı yaptıklarını anlatarak, “Sarıçam Belediye Spor kulübümüz de mevcut. Spor çocuklarımız ve özellikle gençlerimiz için çok önemli. Spor yapan kişiler kötü alışkanlıklardan da uzak durur. Kulübümüz bünyesinde kurulu bulunan değişik branşlarda 1000’e yakın sporcumuz var. “dedi. ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ Sarıçam Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya da devam ediyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen muhtaç ailelere her gün sıcak yemeklerinin evlerine kadar götürülmeye devam ettiğini, sayının ise toplamda 380 kişi olduğunu söyledi. Başkan Uludağ, evde bakım hizmetlerinin de Sağlık ekipleri tarafından düzenli olarak yapıldığını anlattı. Sarıçam Belediyesi tarihinde bir ilke daha imza atarak, ilçede yaşayan ailelerin 852 çocuğunu adeta bir şölen havasında sünnet törenlerini gerçekleştirdi. Sarıçam İlçe Belediyesi, alınan Belediye meclis kararı doğrultusunda 3 yıldır üniversite öğrencilerine bir defa olmak kaydıyla eğitim yardımı veriyor. Uludağ, ayrıca her yıl ilkokul 1. sınıf öğrencilerine de içinde kırtasiye malzemesi bulunan ve isimleri yazılı çanta verildiğini belirtti. Sarıçam Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kış ayları boyunca süren Çorba-ekmek ikramı da Kozan Yolu üzerinde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde sabah erken saatlerde yapılıyor. Başkan Bilal Uludağ, yaz aylarında ise bu kez vatandaşlara aynı araçla limonata ikramında bulunacaklarını da sözlerine ekledi.  

 

Göreve başladığı günden itibaren yaptığı başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  birçok alanda olduğu gibi Sosyal belediyecilik anlayışında da öncü olmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Uludağ, Sarıçam’ın gelişimi, dönüşümü ve değişimi için çalıştıklarını anlatarak,“Yapımı tamamlaman Sarıçam Kültür Merkezi ile ilçede kültür faaliyetlerine büyük destek olacağız. Bu proje ile aynı zamanda geçmişten geleceğe bir köprü kuracağız. Ayrıca girişimcilik kursları ve sportif faaliyetlerimiz var. Bakıma muhtaç insanlarımızın da her zaman yanındayız.“dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kültür Merkezi ile Ana-Bacı Konukevinin de faaliyete başlamasıyla birlikte sosyal ve kültürel anlamda ilçelerinde faaliyetlerin daha da yoğunlaşacağını ifade etti.

Başkan Bilal Uludağ,  Belediye ve KOSGEB arasında Girişimcilik Eğitimleri için protokol imzalandığını ve bu eğitimlerin halen devam ettiğini, iki yılda verilen kurslar sonunda ise toplamda 361 kişiye sertifikalarının verildiğini kaydetti. Uludağ, ayrıca engelli bireyler içinde sertifikalı girişimcilik kursunun verildiğini ifade etti.

Başkan Uludağ, ilçesinde sportif faaliyetleri de önemsediklerini belirterek, belediyeye ait bir spor kulüpleri de bulunduğunu ve birçok branşta yarışmalara katılarak başarılar elde ettiklerini dile getirdi. Uludağ, ilçelerinde bulunan 6 spor kulübüne de her yıl malzeme yardımı yaptıklarını anlatarak, “Sarıçam Belediye Spor kulübümüz de mevcut. Spor çocuklarımız ve özellikle gençlerimiz için çok önemli. Spor yapan kişiler kötü alışkanlıklardan da uzak durur. Kulübümüz bünyesinde kurulu bulunan değişik branşlarda 1000’e yakın sporcumuz var. “dedi.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Sarıçam Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya da devam ediyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen muhtaç ailelere her gün sıcak yemeklerinin evlerine kadar götürülmeye devam ettiğini, sayının ise toplamda 380 kişi olduğunu söyledi. Başkan Uludağ, evde bakım hizmetlerinin de Sağlık ekipleri tarafından düzenli olarak yapıldığını anlattı.

Sarıçam Belediyesi tarihinde bir ilke daha imza atarak, ilçede yaşayan ailelerin 852 çocuğunu adeta bir şölen havasında sünnet törenlerini gerçekleştirdi.

Sarıçam İlçe Belediyesi, alınan Belediye meclis kararı doğrultusunda 3 yıldır üniversite öğrencilerine bir defa olmak kaydıyla eğitim yardımı veriyor. Uludağ, ayrıca her yıl ilkokul 1. sınıf öğrencilerine de içinde kırtasiye malzemesi bulunan ve isimleri yazılı çanta verildiğini belirtti.

Sarıçam Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve kış ayları boyunca süren Çorba-ekmek ikramı da Kozan Yolu üzerinde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde sabah erken saatlerde yapılıyor. Başkan Bilal Uludağ, yaz aylarında ise bu kez vatandaşlara aynı araçla limonata ikramında bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.