Ulusal Pamuk Konseyi ATB’de toplandı

EKONOMİ 07.03.2019 - 18:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2255+ kez okundu.
 

Ulusal Pamuk Konseyi ATB’de toplandı

  Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısında; Türkiye Pamuk ekim sahaları, rekolte tahminleri ve iyi pamuk üretiminin yaygınlaştırılması konuları masaya yatırıldı.   ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk ve UPK YK Başkanı Bertan Balçık ile UPK YK Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Adana Ticaret Borsası Kompleksi ve çalışması hakkında bilgi veren Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Önceki ATB Hizmet Binamızın 55 yıllık mazisi var. Borsacılığı tam anlamıyla yerine getiremediğimiz için geçtiğimiz yıl Türkiye’ye örnek olan bu yeni tesislerimizi yaptırdık. Bu yeni tesisimizdeki projeksiyonumuz, programlarımız ve projelerimiz uzun yıllarca işlevliğini sürdüreceği inancındayız. Pamuk, uzun yıllardır bölgemizin en önemli ürünü olmuş ama son dönemlerde alternatif ürünler çıkınca Türkiye genelinde pamuğun azalma süreci yaşadı. İkame ürün olarak bir milyon beş yüz bin ton ve daha fazlasıyla mısır devreye girerek bölgemizde birinci ürün olmuştur. Bu yıl pamuk tırmanışa geçti. Hep birlikte göstereceğimiz gayret ile Pamuk’ta dışa bağımlılığımızı nasıl azaltabiliriz? Pamuk’taki kaliteyi nasıl arttırabiliriz? UPK’nin çalışmaları buna ışık tutacaktır. Pamukla ilgili ATB olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bölgemizde Pamuğun ekilmesini her türlü destekliyoruz.”   Pamuktada Lisanslı Depoculuk projeleri olduğunu ifade eden Başkan Bilgiç, “Şuan 5o bin tonluk hububatla ilgili Lisanslı Depolarımız dolu dolu çalışıyor. Sadece bizim depolar değil, bölgemizdeki 500 bin tonluk Lisanslı Depolarda aktif çalışıyor. Bu depoların büyük çoğunluğuna da laboratuvar ve platform hizmetlerinide ATB olarak biz veriyoruz. Şuan Maraş, Hatay ve diğer bölgemizdeki Lisanslı Depoların Adana Platform üzerinden ELÜS’lerini ATB’de değerlendiriyoruz. Çukurova tarımın merkezi konumunda bir yerdir. Lisanslı Depoların önemi bilinmeye başladı.” diye konuştu. Konuşmanın ardından UPK gündem maddelerine geçildi.

 

Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısında; Türkiye Pamuk ekim sahaları, rekolte tahminleri ve iyi pamuk üretiminin yaygınlaştırılması konuları masaya yatırıldı.

 

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk ve UPK YK Başkanı Bertan Balçık ile UPK YK Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Adana Ticaret Borsası Kompleksi ve çalışması hakkında bilgi veren Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Önceki ATB Hizmet Binamızın 55 yıllık mazisi var. Borsacılığı tam anlamıyla yerine getiremediğimiz için geçtiğimiz yıl Türkiye’ye örnek olan bu yeni tesislerimizi yaptırdık. Bu yeni tesisimizdeki projeksiyonumuz, programlarımız ve projelerimiz uzun yıllarca işlevliğini sürdüreceği inancındayız. Pamuk, uzun yıllardır bölgemizin en önemli ürünü olmuş ama son dönemlerde alternatif ürünler çıkınca Türkiye genelinde pamuğun azalma süreci yaşadı. İkame ürün olarak bir milyon beş yüz bin ton ve daha fazlasıyla mısır devreye girerek bölgemizde birinci ürün olmuştur. Bu yıl pamuk tırmanışa geçti. Hep birlikte göstereceğimiz gayret ile Pamuk’ta dışa bağımlılığımızı nasıl azaltabiliriz? Pamuk’taki kaliteyi nasıl arttırabiliriz? UPK’nin çalışmaları buna ışık tutacaktır. Pamukla ilgili ATB olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bölgemizde Pamuğun ekilmesini her türlü destekliyoruz.”

 

Pamuktada Lisanslı Depoculuk projeleri olduğunu ifade eden Başkan Bilgiç, “Şuan 5o bin tonluk hububatla ilgili Lisanslı Depolarımız dolu dolu çalışıyor. Sadece bizim depolar değil, bölgemizdeki 500 bin tonluk Lisanslı Depolarda aktif çalışıyor. Bu depoların büyük çoğunluğuna da laboratuvar ve platform hizmetlerinide ATB olarak biz veriyoruz. Şuan Maraş, Hatay ve diğer bölgemizdeki Lisanslı Depoların Adana Platform üzerinden ELÜS’lerini ATB’de değerlendiriyoruz. Çukurova tarımın merkezi konumunda bir yerdir. Lisanslı Depoların önemi bilinmeye başladı.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından UPK gündem maddelerine geçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.