ÜNİFORMA SAVAŞI!

EĞİTİM 18.09.2017 - 15:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1873+ kez okundu.
 

ÜNİFORMA SAVAŞI!

     Okullar açıldı, öğrenciler ders başı yaptı. Adana’da bazı okullarda idarelerin geç açıkladığı öğrenci kıyafetleri sebebiyle adeta kriz yaşanıyor. Veliler, çocuklarının kıyafetleri için fahiş fiyat ödemek zorunda kaldıklarını ileri sürüp tepki gösterdi. İKİ KATINA PANTOLON! Merkez Seyhan ilçesi Reşatbey mahallesindeki bir ortaokulda da benzer iddialar gündemde. İddialara göre, idare eğitim öğretim başlamadan iki gün önce öğrencilerin giyecekleri kıyafetleri açıkladı. Veliler, normal şartlarda 40 liraya alacakları keten pantolonları 70 TL, 10-15 TL tutacak tişörtleri ise 29 liradan almak zorunda bırakıldıklarını ileri sürüyor. DANIŞIKLI DÖVÜŞ VAR Tekstil üreticilerinden bazıları, okulların yıllardır aynı yönteme başvurmalarından yakınıyor. Normal şartlarda öğrenci kıyafetlerinin renklerinin en az bir iki ay öncesinden belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken bir üretici, “Bir kıyafetin boyanması, dikimi bir ay sürer. Bazı yerlerde danışıklı dövüşle el altından kıyafetlerin türü belirlenip işbirliği yapılan yerlere veriliyor. Bunun faturası da aynı kıyafete 2 kat ödemek zorunda kalan veliye çıkıyor” diyor. VURGUNA FIRSAT VERİLMESİN Veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin kıyafetleri ile ilgili konuda çalışma yaparak, fahiş fiyat vurgununa el atılmasını istiyor.

    

Okullar açıldı, öğrenciler ders başı yaptı. Adana’da bazı okullarda idarelerin geç açıkladığı öğrenci kıyafetleri sebebiyle adeta kriz yaşanıyor. Veliler, çocuklarının kıyafetleri için fahiş fiyat ödemek zorunda kaldıklarını ileri sürüp tepki gösterdi.

İKİ KATINA PANTOLON!

Merkez Seyhan ilçesi Reşatbey mahallesindeki bir ortaokulda da benzer iddialar gündemde. İddialara göre, idare eğitim öğretim başlamadan iki gün önce öğrencilerin giyecekleri kıyafetleri açıkladı. Veliler, normal şartlarda 40 liraya alacakları keten pantolonları 70 TL, 10-15 TL tutacak tişörtleri ise 29 liradan almak zorunda bırakıldıklarını ileri sürüyor.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ VAR

Tekstil üreticilerinden bazıları, okulların yıllardır aynı yönteme başvurmalarından yakınıyor. Normal şartlarda öğrenci kıyafetlerinin renklerinin en az bir iki ay öncesinden belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken bir üretici, “Bir kıyafetin boyanması, dikimi bir ay sürer. Bazı yerlerde danışıklı dövüşle el altından kıyafetlerin türü belirlenip işbirliği yapılan yerlere veriliyor. Bunun faturası da aynı kıyafete 2 kat ödemek zorunda kalan veliye çıkıyor” diyor.

VURGUNA FIRSAT VERİLMESİN

Veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencilerin kıyafetleri ile ilgili konuda çalışma yaparak, fahiş fiyat vurgununa el atılmasını istiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.