ÜNİVERSİTELİ SPORCULARIN ÖDÜLLERİ UNUTULDU MU?

SİYASET 14.11.2017 - 11:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1637+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTELİ SPORCULARIN ÖDÜLLERİ UNUTULDU MU?

2013-2014 sezonunda başlatılan UNİLİG’de başarılı olan sporculara ilk iki sezonda verilen başarı ödülleri son iki sezondur verilmiyor. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, başarılı sporcuların ödüllerinin akıbetini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yazılı soru önergesiyle sordu.   ANKARA /  Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, UNİLİG’de başarılı olan ve yönetmelik gereği ödüllendirilmesi gereken sporculara 2 yıldır verilmeyen ödülleri meclis gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Özdiş, ödüllerin unutularak mı yoksa farklı bir tasarrufla mı verilmediğinin açıklanması istedi. Özdiş önergesinde, “2013-2014 sezonunda dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından başlatılan ve UNİLİG adı altında yapılan üniversiteler arası spor müsabakaları 9 branşta başlayıp 13 branşa kadar yükselmiştir. Müsabakaların başladığı tarihten itibaren 2 sezon boyunca başarı gösteren takım ve sporculara ilgili ödül yönetmeliğince ödülleri verilmiş olup son 2 sezonda (2015-2016 ve 2016-2017 sezonları) ödüller verilmemiştir” dedi.  CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a şu soruları yöneltti: Yukarıda bahsedildiği gibi son 2 sezonda başarı gösteren takım ve sporculara ödüller neden verilmemiştir? İlgili yönetmeliğinizde herhangi bir değişiklik mi yapılmıştır? ÜNİLİG altında şu an için hangi branşlar bulunmaktadır, daha eklemeyi düşündüğünüz branşlar hangileridir?    

2013-2014 sezonunda başlatılan UNİLİG’de başarılı olan sporculara ilk iki sezonda verilen başarı ödülleri son iki sezondur verilmiyor. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, başarılı sporcuların ödüllerinin akıbetini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yazılı soru önergesiyle sordu.

 

ANKARA /  Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, UNİLİG’de başarılı olan ve yönetmelik gereği ödüllendirilmesi gereken sporculara 2 yıldır verilmeyen ödülleri meclis gündemine taşıdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Özdiş, ödüllerin unutularak mı yoksa farklı bir tasarrufla mı verilmediğinin açıklanması istedi. Özdiş önergesinde, “2013-2014 sezonunda dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından başlatılan ve UNİLİG adı altında yapılan üniversiteler arası spor müsabakaları 9 branşta başlayıp 13 branşa kadar yükselmiştir. Müsabakaların başladığı tarihten itibaren 2 sezon boyunca başarı gösteren takım ve sporculara ilgili ödül yönetmeliğince ödülleri verilmiş olup son 2 sezonda (2015-2016 ve 2016-2017 sezonları) ödüller verilmemiştir” dedi.

 CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a şu soruları yöneltti:

  1. Yukarıda bahsedildiği gibi son 2 sezonda başarı gösteren takım ve sporculara ödüller neden verilmemiştir?
  2. İlgili yönetmeliğinizde herhangi bir değişiklik mi yapılmıştır?
  3. ÜNİLİG altında şu an için hangi branşlar bulunmaktadır, daha eklemeyi düşündüğünüz branşlar hangileridir?  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.