ÜNLÜ PSİKOLOG BALTAŞ'TAN ALTIN TAVSİYELER

EĞİTİM 16.08.2017 - 09:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1649+ kez okundu.
 

ÜNLÜ PSİKOLOG BALTAŞ'TAN ALTIN TAVSİYELER

Ünlü Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ve ekibi, hizmet içi eğitimleri kapsamında Adana Final Okulları ve Final Anaokulu yönetici ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Yöneticiler ile liderlik, ekip çalışması, yönetim, beden dili üzerine sohbet eden Prof.Dr. Baltaş; öğretmenlere ise “İz Bırakan Öğretmen Olmak” konulu seminer verdi.
Ünlü Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ve ekibi, hizmet içi eğitimleri kapsamında Adana Final Okulları ve Final Anaokulu yönetici ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Yöneticiler ile liderlik, ekip çalışması, yönetim, beden dili üzerine sohbet eden Prof.Dr. Baltaş; öğretmenlere ise “İz Bırakan Öğretmen Olmak”  konulu seminer verdi.   Katılımcılarda farklı bakış açısı geliştiren seminerde çocuk-aile, öğretmen-öğrenci ilişkileri üzerinde duran Baltaş, bazen ailelerin çocuklarının hayatını kolaylaştırmak adına yaptığı şeylerin onları kötü etkilediğini vurguladı. Baltaş, aile içi konuşmaların, çocuk için önemli olduğunu, ailenin öğretmen hakkındaki tutumunun öğretmen-öğrenci ilişkisini etkilediğini, olaylara hiçbir zaman tek taraflı bakılmaması gerektiğini de söyledi.   Dünyadaki eğitim anlayışlarından da örnekler veren Baltaş, öğretmenlerin asli görevinin öğrencinin içindeki potansiyeli işlemek olduğunu ve bunun için gelişim fırsatları sunması gerektiğini söyledi. Okul içi aktivitelerin öğrencilerin derslerinde daha başarılı olmasını sağladığını vurgularken, cevherlerin baskı altında oluştuğunu da anlattı.   Seminerde çocuk-aile, öğretmen-öğrenci ilişkileri üzerinde duran Baltaş, “Çocukları değerlerle yetiştirmek istiyorsanız, gündelik olayları değerler çerçevesinde yorumlayın. Çocuklara sınavdan hangi notu aldığını soracağınıza bu hafta kime iyilik yaptığını sorun. Çocukların değeri başarıyla özdeş olmamalı, başarısızlık da değerlidir. Onlara başarılı ve mutlu olmanın değil, dünya için iyi insan olmanın erdem olduğunu aşılayın. Dünyada en iyi olmak değil, dünya için en iyi olmak önemlidir. Çocukların güzelliğini, aklını övmeyin gayretini, çabasını övün ve sağlıklı gelişebilmeleri için mutlaka onlara sorumluluk verin.” diye konuştu.    İlgiyle takip edilen seminerde Prof. Dr. Acar Baltaş hayatta başarılı olmak için, Final Okulları öğretmenlerine tavsiyelerde bulunarak,  “İnsanı hayatta başarıya düzenli olarak yaptığı küçük işler götürür. Küçük işleri yapamayan büyük işleri yapamaz. Başarılı meslek hayatı ise iyi alışkanlıklar geliştirmekle başlar.” dedi.          
Ünlü Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ve ekibi, hizmet içi eğitimleri kapsamında Adana Final Okulları ve Final Anaokulu yönetici ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Yöneticiler ile liderlik, ekip çalışması, yönetim, beden dili üzerine sohbet eden Prof.Dr. Baltaş; öğretmenlere ise “İz Bırakan Öğretmen Olmak” konulu seminer verdi.

Ünlü Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ve ekibi, hizmet içi eğitimleri kapsamında Adana Final Okulları ve Final Anaokulu yönetici ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Yöneticiler ile liderlik, ekip çalışması, yönetim, beden dili üzerine sohbet eden Prof.Dr. Baltaş; öğretmenlere ise “İz Bırakan Öğretmen Olmak”  konulu seminer verdi.

 

Katılımcılarda farklı bakış açısı geliştiren seminerde çocuk-aile, öğretmen-öğrenci ilişkileri üzerinde duran Baltaş, bazen ailelerin çocuklarının hayatını kolaylaştırmak adına yaptığı şeylerin onları kötü etkilediğini vurguladı. Baltaş, aile içi konuşmaların, çocuk için önemli olduğunu, ailenin öğretmen hakkındaki tutumunun öğretmen-öğrenci ilişkisini etkilediğini, olaylara hiçbir zaman tek taraflı bakılmaması gerektiğini de söyledi.

 

Dünyadaki eğitim anlayışlarından da örnekler veren Baltaş, öğretmenlerin asli görevinin öğrencinin içindeki potansiyeli işlemek olduğunu ve bunun için gelişim fırsatları sunması gerektiğini söyledi. Okul içi aktivitelerin öğrencilerin derslerinde daha başarılı olmasını sağladığını vurgularken, cevherlerin baskı altında oluştuğunu da anlattı.

 

Seminerde çocuk-aile, öğretmen-öğrenci ilişkileri üzerinde duran Baltaş, “Çocukları değerlerle yetiştirmek istiyorsanız, gündelik olayları değerler çerçevesinde yorumlayın. Çocuklara sınavdan hangi notu aldığını soracağınıza bu hafta kime iyilik yaptığını sorun. Çocukların değeri başarıyla özdeş olmamalı, başarısızlık da değerlidir. Onlara başarılı ve mutlu olmanın değil, dünya için iyi insan olmanın erdem olduğunu aşılayın. Dünyada en iyi olmak değil, dünya için en iyi olmak önemlidir. Çocukların güzelliğini, aklını övmeyin gayretini, çabasını övün ve sağlıklı gelişebilmeleri için mutlaka onlara sorumluluk verin.” diye konuştu. 

 

İlgiyle takip edilen seminerde Prof. Dr. Acar Baltaş hayatta başarılı olmak için, Final Okulları öğretmenlerine tavsiyelerde bulunarak,  “İnsanı hayatta başarıya düzenli olarak yaptığı küçük işler götürür. Küçük işleri yapamayan büyük işleri yapamaz. Başarılı meslek hayatı ise iyi alışkanlıklar geliştirmekle başlar.” dedi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.