ÜRETİCİ LİSANSLI DEPOLAMADAN FAYDALANMALI

GÜNDEM 08.11.2018 - 16:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1479+ kez okundu.
 

ÜRETİCİ LİSANSLI DEPOLAMADAN FAYDALANMALI

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, tarımda 4.0’a ulaşmak için katma değerli tarım ürünlerini yetiştirip ihraç etmek gerektiğini söyledi.
Bilgiç, yaptığı açıklamada yurt dışından getirilen ürünlerin Türkiye’de üretilerek bu toprakların zenginleşeceğine dikkat çekerek, “Türkiye’de yılın birkaç ayında üretilen ürünlerin yıl boyunca tüketilebilmesi için muhafazasının önemli olduğunu biliyoruz. Tarım ürünlerinin sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesini sağlayan lisanslı depolar bölgemizde artıyor” dedi.  Bu depoların üreticilere ve tüccarlara büyük avantajlar sağladığına dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti: “Lisanslı depolara ürünlerini koyan üretecilerimiz, stopaj vergisinden muaf, depo kirası alınmıyor, tarladan depoya nakliye desteği var. Analiz ücreti destekleri devlet tarafından ödeniyor.”
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, tarımda 4.0’a ulaşmak için katma değerli tarım ürünlerini yetiştirip ihraç etmek gerektiğini söyledi.

Bilgiç, yaptığı açıklamada yurt dışından getirilen ürünlerin Türkiye’de üretilerek bu toprakların zenginleşeceğine dikkat çekerek, “Türkiye’de yılın birkaç ayında üretilen ürünlerin yıl boyunca tüketilebilmesi için muhafazasının önemli olduğunu biliyoruz. Tarım ürünlerinin sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesini sağlayan lisanslı depolar bölgemizde artıyor” dedi. 

Bu depoların üreticilere ve tüccarlara büyük avantajlar sağladığına dikkat çeken Şahin, şunları kaydetti: “Lisanslı depolara ürünlerini koyan üretecilerimiz, stopaj vergisinden muaf, depo kirası alınmıyor, tarladan depoya nakliye desteği var. Analiz ücreti destekleri devlet tarafından ödeniyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.