ÜRETİCİ MUZ SERACILIĞINI SEVDİ

EKONOMİ 11.04.2018 - 15:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2623+ kez okundu.
 

ÜRETİCİ MUZ SERACILIĞINI SEVDİ

ADANA / Adana’da göreve başladığından bu yana özellikle seracılığın yaygınlaştırılması için büyük çaba gösteren Vali Mahmut Demirtaş, bu amaçla Karataş ilçesi Bebeli mahallesindeki Hazine’ye ait bir arazinin tahsisini sağladı.  “VALİ SERA GEZDİ” Demirtaş, katma değeri yüksek ürünler yetiştirilmesi amacıyla muz seralarının kurulmasını teşvik ederken, bu amaçla başlatılan çalışmaları da dikkatle izliyor. İklim şartlarından dolayı Akdeniz iklimini seven bir ürün olan muz üretiminin Adana’da artmasını istediği bilinen Vali Demirtaş,  muz hasatı başlatan özel bir firmaya ait serayı gezdi.    “KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR ÜRÜN” Sarıçam ilçesindeki serada yüksek rekoltede muz üretildiğini gören Demirtaş, firma yetkililerinden seralarda muz üretiminin artırılması için izlenecek yöntemler hakkında bilgi aldı. Vali Demirtaş, kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde muz seraları kurulmasını planladıklarını ifade ederek, “Adana verimli topraklara sahip, muz için iklim de çok uygun, bunu Adana çiftçisinin değerlendirip katma değeri yüksek muzculuğu geliştirmemiz gerekiyor. Muzun fiyatı da şu an için iyi bir düzeyde, bu sayede hem ürün çeşitliliği de artacaktır” diye konuştu. Muz serasındaki incelemelere, Vali Yardımcısı Murat Süzen de katıldı. Vali Mahmut Demirtaş, sera görevlilerine teşekkür edip bereketli çalışmalar diledi. (EGEMEN)

ADANA / Adana’da göreve başladığından bu yana özellikle seracılığın yaygınlaştırılması için büyük çaba gösteren Vali Mahmut Demirtaş, bu amaçla Karataş ilçesi Bebeli mahallesindeki Hazine’ye ait bir arazinin tahsisini sağladı. 

“VALİ SERA GEZDİ”
Demirtaş, katma değeri yüksek ürünler yetiştirilmesi amacıyla muz seralarının kurulmasını teşvik ederken, bu amaçla başlatılan çalışmaları da dikkatle izliyor. İklim şartlarından dolayı Akdeniz iklimini seven bir ürün olan muz üretiminin Adana’da artmasını istediği bilinen Vali Demirtaş,  muz hasatı başlatan özel bir firmaya ait serayı gezdi.  
 “KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR ÜRÜN”
Sarıçam ilçesindeki serada yüksek rekoltede muz üretildiğini gören Demirtaş, firma yetkililerinden seralarda muz üretiminin artırılması için izlenecek yöntemler hakkında bilgi aldı. Vali Demirtaş, kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde muz seraları kurulmasını planladıklarını ifade ederek, “Adana verimli topraklara sahip, muz için iklim de çok uygun, bunu Adana çiftçisinin değerlendirip katma değeri yüksek muzculuğu geliştirmemiz gerekiyor. Muzun fiyatı da şu an için iyi bir düzeyde, bu sayede hem ürün çeşitliliği de artacaktır” diye konuştu. Muz serasındaki incelemelere, Vali Yardımcısı Murat Süzen de katıldı. Vali Mahmut Demirtaş, sera görevlilerine teşekkür edip bereketli çalışmalar diledi. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.