ÜRETİM VE İSTİHDAMA 30 MİLYONLUK DESTEK!

GÜNDEM 04.08.2020 - 12:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1375+ kez okundu.
 

ÜRETİM VE İSTİHDAMA 30 MİLYONLUK DESTEK!

Adana’nın kuzey ilçelerinde üretim ve istihdama katkı sağlayıp buralarda ekonomik canlılığı artırmayı hedefleyen iki proje yüz güldürecek. İki çalışmanın ekonomik büyüklüğü 30 milyon lirayı buluyor. AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Egemen’e yaptığı açıklamada, Kuzey Adana Kalkınma Programı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında toplamda 30 milyon liraya yakın desteğin sağlandığını söyledi. İŞTE KURULACAK ATÖLYELER Ay, Kuzey Adana Kalkınma Programı’nın üretimi artırıp istihdama katkı sunacağına dikkat çekti. Ay’ın verdiği bilgiye göre, Aladağ’da Ahşap Üretim Atölyesi, Feke’de Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi, Karaisalı’da Karaisalı Hediyelik Eşya Atölyesi, Pozantı’da Pozantı Bal ve Meyve Sebze Kurutma Merkezi, Saimbeyli’de Saimbeyli Kışlık Üretim Tesisi, Tufanbeyli’de de Tufanbeyli Puduhepa Üretim Atölyesi kurulacak. Feke, Karaisalı, Saimbeyli, Pozantı, Tufanbeyli ilçelerimize özgü ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve kadın istihdamının artırılması amaçlanan programın bütçesinin 2 milyon 780 bin lira olduğunu hatırlatan Ay, SOGEP’ten alacağı destek miktarının ise 2 milyon 500 bin  lira olduğunu bildirdi.  ÇİFTÇİNİN REFAHINI ARTIRMA GAYRETİNDEYİZ Bu arada, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Pozantı ilçelerinin tamamıyla Kozan ve Karaisalı ilçelerinin 600 metre rakım üzerindeki mahallelerinde yaşayan küçük ölçekli çiftçilerin refahının ve direncinin artırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nden 26,5 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandı. AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, kırsaldan kente göçün önüne geçmeyi,  ilçelere özgü yöresel kültürel ve tarımsal ürünlerin üretilmesini sağlayıp kadın üretim kooperatiflerinin de kurulmasını istediklerini bildirdi.  DESTEK MİKTARINI ARTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ Ay, “Kuzeyde bir girişimci varsa, ve o yöreye has, örneğin lavanta yetiştiriciliği veya hayvancılık ile tarımsal faaliyet yapmak istiyorsa biz her türlü desteği sağlayacağız. Desteğin miktarını artırmak için il müdürlüğü ile koordine halindeyiz. Kuzeydeki ilçelerimize gösterdiğimiz duyarlılığı güneydeki ilçelerimize de gösteriyoruz. Adana için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.

Adana’nın kuzey ilçelerinde üretim ve istihdama katkı sağlayıp buralarda ekonomik canlılığı artırmayı hedefleyen iki proje yüz güldürecek. İki çalışmanın ekonomik büyüklüğü 30 milyon lirayı buluyor.

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Egemen’e yaptığı açıklamada, Kuzey Adana Kalkınma Programı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında toplamda 30 milyon liraya yakın desteğin sağlandığını söyledi.
İŞTE KURULACAK ATÖLYELER
Ay, Kuzey Adana Kalkınma Programı’nın üretimi artırıp istihdama katkı sunacağına dikkat çekti. Ay’ın verdiği bilgiye göre, Aladağ’da Ahşap Üretim Atölyesi, Feke’de Süt ve Süt Ürünleri Üretim Tesisi, Karaisalı’da Karaisalı Hediyelik Eşya Atölyesi, Pozantı’da Pozantı Bal ve Meyve Sebze Kurutma Merkezi, Saimbeyli’de Saimbeyli Kışlık Üretim Tesisi, Tufanbeyli’de de Tufanbeyli Puduhepa Üretim Atölyesi kurulacak.
Feke, Karaisalı, Saimbeyli, Pozantı, Tufanbeyli ilçelerimize özgü ürünlerin ekonomiye kazandırılması ve kadın istihdamının artırılması amaçlanan programın bütçesinin 2 milyon 780 bin lira olduğunu hatırlatan Ay, SOGEP’ten alacağı destek miktarının ise 2 milyon 500 bin  lira olduğunu bildirdi. 

ÇİFTÇİNİN REFAHINI ARTIRMA GAYRETİNDEYİZ
Bu arada, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, Pozantı ilçelerinin tamamıyla Kozan ve Karaisalı ilçelerinin 600 metre rakım üzerindeki mahallelerinde yaşayan küçük ölçekli çiftçilerin refahının ve direncinin artırılması için Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nden 26,5 milyon lira tutarında hibe desteği sağlandı. AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, kırsaldan kente göçün önüne geçmeyi,  ilçelere özgü yöresel kültürel ve tarımsal ürünlerin üretilmesini sağlayıp kadın üretim kooperatiflerinin de kurulmasını istediklerini bildirdi. 
DESTEK MİKTARINI ARTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ
Ay, “Kuzeyde bir girişimci varsa, ve o yöreye has, örneğin lavanta yetiştiriciliği veya hayvancılık ile tarımsal faaliyet yapmak istiyorsa biz her türlü desteği sağlayacağız. Desteğin miktarını artırmak için il müdürlüğü ile koordine halindeyiz. Kuzeydeki ilçelerimize gösterdiğimiz duyarlılığı güneydeki ilçelerimize de gösteriyoruz. Adana için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.