Üretimi artırmanın yolu verimlilikten geçer

EKONOMİ 14.12.2017 - 11:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1233+ kez okundu.
 

Üretimi artırmanın yolu verimlilikten geçer

ADANA /  Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB),  sanayicilere ve çalışanlarına; ‘Verimlilik artırma ve maliyeti düşürme’ teknikleri anlatıldı.   Adana OSB Başkanlığı’nca sanayici ve çalışanlara eğitim desteği sağlamak üzere hayata geçirilen AOSB Akademi’de 2017’nin son dersi işlendi. AOSB Seyhan Salonu’nda gerçekleştirilen ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi (ÜSİM) tarafından organize edilen eğitimde, Doktorant Gökmen Ükelge, “Verimlilik, Verimlilik Artırma Teknikleri, Verimliliğin Artırılmasında Mühendislik Teknikleri, Verimliliği Etkileyen Faktörler, İsraflar ve Önleme Çalışmaları, 5S Endüstriyel Temizlik ve Düzen, Toplam Ekipman Verimliliği (OEE), OEE – Karlılık İlişkisi” konularında bilgi verdi.   “ÜRETİMİ ARTIRMANIN YOLU VERİMLİLİKTEN GEÇER” Ükelge, üretimi artırmak için eldeki kaynakları daha iyi kullanıp verimliliği artırmak gerektiğini söyledi. Verimliliğin artık her alanda en önemli kıstasların başında geldiğini vurgulayan Ükelge, “Verimlilik;  doğru ürün ve hizmeti, doğru miktar ve doğru zaman ile doğru hızda; kuruluşa, insan kaynakları ile ülke ekonomisine, yüksek katma değer ve doğru kaynaklarla doğru biçimde kullanarak kaliteli ve çevreye zarar vermeden üretmektir” dedi.   “HER ZAMAN DAHA İYİSİNİ YAPMAK MÜMKÜN” Verimliliğin sadece basit bir oran olmadığına dikkat çeken Ükelge, “Verimlilik üretimle ilgili bir kavram olmaktan çok bir yaşam felsefesidir. Bir toplum ya da ülke açısından ilerlemenin ve sürekli kalkınmanın anahtarıdır. Her zaman daha iyisini yapmak mümkündür anlayışıyla mevcut durumu iyileştirme arzusudur” ifadelerini kullandı.   VERİMLİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Ükelge, siyasal ve ekonomik politika, önlem ve teşvikler, enerji ve hammadde kaynakları, finansman olanakları, toplumsal değerler ve kültür, eğitim düzeyi, ulaşım ve iletişim altyapısı, kurumsal ulusal ve uluslararası mekanizmalar, araştırma geliştirme, teknoloji çalışmaları ve yayılımı, ekolojik ve demografik koşullarla; ürün, fabrika ve teçhizat, teknoloji, malzeme ve enerji, insan, çalışma yöntemleri, yönetim biçimleri, organizasyon ve sistemlerinin verimliliği etkilediğini de dile getirdi.   “İSRAF ÖNLENİRSE VERİMLİLİK ARTAR” Verimlilik artırma teknikleri sayesinde israfında önleneceğini vurgulayan Ükelge, israfın nedenlerinin ise aşırı üretim, stoklu çalışma, kalite kontrol etkinlikleri, taşımalar, aşırı iş yükü, dengesiz iş yükü dağılımı, dikkatsizlik, kasıt, eğitimsizlik, yanlış alışkanlıklar, umursamazlık, bilinçsizlik ile ihmal olduğunu anlattı. Eğitim sonunda, katılımcılara sertifika verildi.

ADANA /  Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB),  sanayicilere ve çalışanlarına; ‘Verimlilik artırma ve maliyeti düşürme’ teknikleri anlatıldı.

 

Adana OSB Başkanlığı’nca sanayici ve çalışanlara eğitim desteği sağlamak üzere hayata geçirilen AOSB Akademi’de 2017’nin son dersi işlendi.

AOSB Seyhan Salonu’nda gerçekleştirilen ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi (ÜSİM) tarafından organize edilen eğitimde, Doktorant Gökmen Ükelge, “Verimlilik, Verimlilik Artırma Teknikleri, Verimliliğin Artırılmasında Mühendislik Teknikleri, Verimliliği Etkileyen Faktörler, İsraflar ve Önleme Çalışmaları, 5S Endüstriyel Temizlik ve Düzen, Toplam Ekipman Verimliliği (OEE), OEE – Karlılık İlişkisi” konularında bilgi verdi.

 

“ÜRETİMİ ARTIRMANIN YOLU VERİMLİLİKTEN GEÇER”

Ükelge, üretimi artırmak için eldeki kaynakları daha iyi kullanıp verimliliği artırmak gerektiğini söyledi. Verimliliğin artık her alanda en önemli kıstasların başında geldiğini vurgulayan Ükelge, “Verimlilik;  doğru ürün ve hizmeti, doğru miktar ve doğru zaman ile doğru hızda; kuruluşa, insan kaynakları ile ülke ekonomisine, yüksek katma değer ve doğru kaynaklarla doğru biçimde kullanarak kaliteli ve çevreye zarar vermeden üretmektir” dedi.

 

“HER ZAMAN DAHA İYİSİNİ YAPMAK MÜMKÜN”

Verimliliğin sadece basit bir oran olmadığına dikkat çeken Ükelge, “Verimlilik üretimle ilgili bir kavram olmaktan çok bir yaşam felsefesidir. Bir toplum ya da ülke açısından ilerlemenin ve sürekli kalkınmanın anahtarıdır. Her zaman daha iyisini yapmak mümkündür anlayışıyla mevcut durumu iyileştirme arzusudur” ifadelerini kullandı.

 

VERİMLİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Ükelge, siyasal ve ekonomik politika, önlem ve teşvikler, enerji ve hammadde kaynakları, finansman olanakları, toplumsal değerler ve kültür, eğitim düzeyi, ulaşım ve iletişim altyapısı, kurumsal ulusal ve uluslararası mekanizmalar, araştırma geliştirme, teknoloji çalışmaları ve yayılımı, ekolojik ve demografik koşullarla; ürün, fabrika ve teçhizat, teknoloji, malzeme ve enerji, insan, çalışma yöntemleri, yönetim biçimleri, organizasyon ve sistemlerinin verimliliği etkilediğini de dile getirdi.

 

“İSRAF ÖNLENİRSE VERİMLİLİK ARTAR”

Verimlilik artırma teknikleri sayesinde israfında önleneceğini vurgulayan Ükelge, israfın nedenlerinin ise aşırı üretim, stoklu çalışma, kalite kontrol etkinlikleri, taşımalar, aşırı iş yükü, dengesiz iş yükü dağılımı, dikkatsizlik, kasıt, eğitimsizlik, yanlış alışkanlıklar, umursamazlık, bilinçsizlik ile ihmal olduğunu anlattı.

Eğitim sonunda, katılımcılara sertifika verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.