USULSÜZ 5 MİLYONLUK KREDİYE SUÇ DUYURUSU

GÜNDEM 20.11.2018 - 15:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2001+ kez okundu.
 

USULSÜZ 5 MİLYONLUK KREDİYE SUÇ DUYURUSU

Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli, belediye meclisi kararı olmadan bir bankadan kredi çekerek borçlandığı iddiasıyla merkez Seyhan İlçe Belediyesi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.  Adliye Sarayı’na giderek şikayet dilekçesini, Cumhuriyet Savcılığı’nın Memur Suçları Bürosu’na veren  Denizli, “Bugüne kadar bekledim. Konuyla ilgili yaptığımız haberlere rağmen; ne valilik, ne ilgili kurum ve kuruluşlar Seyhan Belediyesi hakkında bir inceleme başlattı. Halkın parasının çarçur edilmesine gönlüm razı olamazdı” dedi.  Denizli, dilekçesinde şunları dile getirdi: “Adana ili Seyhan İlçe Belediyesi tarafından yasa dışı şekilde Belediye Meclisi Kararı olmadan 5.000.000 TL’lik (Beşmilyon) usulsüz borçlanma yapılmıştır. Belgelere göre, Türkiye Ekonomi Bankası Adana Şubesi Kredi Hesap No: 62751916. İlk taksit ödeme emri ise 17.09.2018. İlk taksit ödemesindeki rakam 705 bin 875 lira. Kredi kulanım tarihi 17 Ağustos 2018, kredi faiz oranı da yüzde 2,60’tır.   Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, yıl içinde toplam yüzde 10’u geçmeyen iç borçlanma belediye meclisinin kararı, yüzde 10’u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile yapılabilmektedir.  Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre ise, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda “görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiş oluyor. Milletin parasının nereye gittiğinin ve usulsüzlüğün kaynağının ortaya çıkması adına, gereğinin yapılmasını tensiplerinize saygılarımla arz ederim.”

Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli, belediye meclisi kararı olmadan bir bankadan kredi çekerek borçlandığı iddiasıyla merkez Seyhan İlçe Belediyesi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Adliye Sarayı’na giderek şikayet dilekçesini, Cumhuriyet Savcılığı’nın Memur Suçları Bürosu’na veren  Denizli, “Bugüne kadar bekledim. Konuyla ilgili yaptığımız haberlere rağmen; ne valilik, ne ilgili kurum ve kuruluşlar Seyhan Belediyesi hakkında bir inceleme başlattı. Halkın parasının çarçur edilmesine gönlüm razı olamazdı” dedi. 
Denizli, dilekçesinde şunları dile getirdi: “Adana ili Seyhan İlçe Belediyesi tarafından yasa dışı şekilde Belediye Meclisi Kararı olmadan 5.000.000 TL’lik (Beşmilyon) usulsüz borçlanma yapılmıştır. Belgelere göre, Türkiye Ekonomi Bankası Adana Şubesi Kredi Hesap No: 62751916. İlk taksit ödeme emri ise 17.09.2018. İlk taksit ödemesindeki rakam 705 bin 875 lira. Kredi kulanım tarihi 17 Ağustos 2018, kredi faiz oranı da yüzde 2,60’tır.  
Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, yıl içinde toplam yüzde 10’u geçmeyen iç borçlanma belediye meclisinin kararı, yüzde 10’u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile yapılabilmektedir.  Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre ise, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda “görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiş oluyor. Milletin parasının nereye gittiğinin ve usulsüzlüğün kaynağının ortaya çıkması adına, gereğinin yapılmasını tensiplerinize saygılarımla arz ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.