"Uzmanları dinleyin, etkin önlem alın"

GÜNDEM 09.04.2021 - 14:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1802+ kez okundu.
 

"Uzmanları dinleyin, etkin önlem alın"

  ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandemide herkesi tedirgin eden olumsuz tablonun sorumlusu iktidarı acil eylem planı hazırlayarak çözüm bulması için göreve çağırdı. Halka destek verilmesini, günlük yaşamı karşılayacak yardım yapılmasını isteyen Barut, uzmanlara kulak verilerek daha fazla zaman yitirmeden acil eylem planı hazırlanmasını talep etti.   "MAALESEF LİDER YAPTILAR"   Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Pandemi tüm yıkıcı etkileriyle, halk sağlığından ekonomik ve sosyal yaşama dek her alanda sürüyor. Uzmanlara kulak vermeyen, işçisinden çiftçisine, esnafından işsizine kimseye destek olmayan iktidar, günlük 50 binleri aşan vaka sayısının sorumlusudur. Maalesef ülkemizi gelişmişlik ve kalkınmışlık sıralamasında değil, vaka sayısında Avrupa lideri yaptılar, dünyada ise ilk sıralara taşıdılar" diye konuştu.   "HALKIN İHTİYAÇLARI KARŞILANMADAN OLUMLU GELİŞME OLMAZ"   Pandemide yaşananlara değinerek iktidarı etkin ve acil önlemler almaya çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Bu aşamada, daha fazla vakit kaybetmeden bilimsel kurallara uygun olarak belli bir süre toplum hareketliğinin kısıtlanması gerekiyor. Uzmanların uyarıları doğrultusunda etkin önlemler alınmalı, acil eylem planı uygulanmalıdır. İşçi ve emekçilerin, işsizlerin, düzenli geliri olmayanların, yevmiye ile çalışanların, esnafından emeklisine tüm halkın zorunlu ihtiyaçları karşılanmadan olumlu bir gelişme beklenemez.  Sosyal devletin gereğini yapın, halka destek olun. Günlük yaşamı karşılayacak ücretli izin, ücretsiz su-ısınma-elektrik desteği, ayni ve nakdi yardımlarla halka destek verin."

 

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandemide herkesi tedirgin eden olumsuz tablonun sorumlusu iktidarı acil eylem planı hazırlayarak çözüm bulması için göreve çağırdı. Halka destek verilmesini, günlük yaşamı karşılayacak yardım yapılmasını isteyen Barut, uzmanlara kulak verilerek daha fazla zaman yitirmeden acil eylem planı hazırlanmasını talep etti.

 

"MAALESEF LİDER YAPTILAR"

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Pandemi tüm yıkıcı etkileriyle, halk sağlığından ekonomik ve sosyal yaşama dek her alanda sürüyor. Uzmanlara kulak vermeyen, işçisinden çiftçisine, esnafından işsizine kimseye destek olmayan iktidar, günlük 50 binleri aşan vaka sayısının sorumlusudur. Maalesef ülkemizi gelişmişlik ve kalkınmışlık sıralamasında değil, vaka sayısında Avrupa lideri yaptılar, dünyada ise ilk sıralara taşıdılar" diye konuştu.

 

"HALKIN İHTİYAÇLARI KARŞILANMADAN OLUMLU GELİŞME OLMAZ"

 

Pandemide yaşananlara değinerek iktidarı etkin ve acil önlemler almaya çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Bu aşamada, daha fazla vakit kaybetmeden bilimsel kurallara uygun olarak belli bir süre toplum hareketliğinin kısıtlanması gerekiyor. Uzmanların uyarıları doğrultusunda etkin önlemler alınmalı, acil eylem planı uygulanmalıdır. İşçi ve emekçilerin, işsizlerin, düzenli geliri olmayanların, yevmiye ile çalışanların, esnafından emeklisine tüm halkın zorunlu ihtiyaçları karşılanmadan olumlu bir gelişme beklenemez.  Sosyal devletin gereğini yapın, halka destek olun. Günlük yaşamı karşılayacak ücretli izin, ücretsiz su-ısınma-elektrik desteği, ayni ve nakdi yardımlarla halka destek verin."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.