VEKİLLİK ŞİMDİ KIYAK OLDU!

GÜNDEM 16.09.2020 - 16:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1912+ kez okundu.
 

VEKİLLİK ŞİMDİ KIYAK OLDU!

Türkiye’de binlerce emekli, maaşıyla aybaşını zor getirirken; emekli olduktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giren yüzlerce milletvekili, iki yıllarını doldurup “kıyak emekli” oldu.  24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimlerin ardından iki yıllık süre geçti. Emekli vekiller, artık eski emekli maaşları yerine, milletvekillerine tanınan ‘özel imtiyaz’dan faydalanıp 15 bin liranın üstündeki yeni emekli maaşlarını alacak.   “Kıyak emekli” vekiller,  daha önce aldıkları emekli maaşları ne olursa olsun, bu hakkı kullanabilecek. Emekli vekillerin 25 bin lira tutarındaki aylıklarıyla birlikte ellerine ayda 40 bin liradan fazla para geçecek.  Türkiye’de sayıları 12 milyonun üzerindeki emekliler ise, her yıl açıklanan enflasyon rakamlarına bağlı olarak zamlı maaşlarına kavuşuyor. Ülkemizde en düşük SSK emeklisi  bin 500 lira,  en düşük Bağ-Kur emeklisi ise bin 985 lira maaş alıyor.

Türkiye’de binlerce emekli, maaşıyla aybaşını zor getirirken; emekli olduktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giren yüzlerce milletvekili, iki yıllarını doldurup “kıyak emekli” oldu. 

24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimlerin ardından iki yıllık süre geçti. Emekli vekiller, artık eski emekli maaşları yerine, milletvekillerine tanınan ‘özel imtiyaz’dan faydalanıp 15 bin liranın üstündeki yeni emekli maaşlarını alacak.  

“Kıyak emekli” vekiller,  daha önce aldıkları emekli maaşları ne olursa olsun, bu hakkı kullanabilecek. Emekli vekillerin 25 bin lira tutarındaki aylıklarıyla birlikte ellerine ayda 40 bin liradan fazla para geçecek. 

Türkiye’de sayıları 12 milyonun üzerindeki emekliler ise, her yıl açıklanan enflasyon rakamlarına bağlı olarak zamlı maaşlarına kavuşuyor. Ülkemizde en düşük SSK emeklisi  bin 500 lira,  en düşük Bağ-Kur emeklisi ise bin 985 lira maaş alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.