VELİLERE KARNE UYARISI

GENÇLİK 20.01.2017 - 08:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2006+ kez okundu.
 

VELİLERE KARNE UYARISI

  “ÇOCUKLAR DİNLENMEYE YETERLİ ZAMAN AYIRMALI”   Öğrenciler yarıyıl tatiline girerken uzmanlardan Anne ve Babalara önemli uyarılar geldi.   Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu Çocukların adı tatile girdiklerini ifade ederek, çocuğun bu dönemde Dinlenerek, eğitim döneminin yorucu ve stresli yükünden sıyrılıp biraz da olsa rahatlayacağını bu durumunda çocuğun yeni döneme daha istekli ve sağlıklı başlamasına yardım edeceğini dile getirdi. Ayşegül Yolga Tahiroğlu, Çocuğun tatilde dinlenip eğlenmeye yeterli zaman ayırdığından emin olmak gerekir Tatilde eve kapanan çocuğun kendini oyalamak, ekrana mahkum olmamak için nasıl etkinlikler bulabileceğine, hangi etkinliğin onu oyalayabileceğine dair soruların cevaplarının da aranması önemlidir. Her şeyden önce birlikte geçirilecek vakti artırmaya çalışmak ve neler yapılabilineceğini önceden planlamak gerektiğini, sadece evde değil, dışardaki etkinliklere de birlikte zaman ayırmanın hem tatili renklendireceğini, hem de çocukla iletişimi destekleyeceğini, ayrıca yaşına uygun spor, sanat ve hobi faaliyetlerinin zamanı sağlıklı doldurmanın en iyi yollarından biri olduğunu çocuğun bu şekilde sadece zamanı doldurmakla kalmayacağını bir beceri edinmesini sağlayacağını ifade etti. Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu karnede düşük notlar karşısında cezalandırıcı tutumlardan uzak durmak gerektiğine vurgu yaparken, karneye verilecek ödülün ise dozunun doğru ayarlanması gerektiğini maddi değeri yüksek ödüllerden uzak durulmasını önerdi.   Ceza veren bir ebeveynin çocuktan beklediği şeyin aslında eğitim dönemi boyunca derslerini iyi tutmak gibi bir hedef benimseyip, bunun için yapılması gerekenleri aylar boyunca düzenli ve motive biçimde sürdürmesi, iyi organize olması ve buna benzer şeyler olduğuna değinen Tahiroğlu, Yani çocuktan amaca yönelik davranışı sürdürmek için üst düzey bir organizasyon ve iç denetim talep edilmekte olduğunu, bu talebini ceza ile çocuğu hırpalayarak dile getiren ebeveyn ona nasıl bir model sunduğu sorusunu kendisine sorması gerektiğini,. Amaç başarıyı yükseltmekse, böyle davranan bir ebeveynin amaca yönelik davranış göstermediğini söyledi. Sadece kötü karneye değil iyi karneye de nasıl tepki verdiğinin son derece önemli olduğunun altını çizen Ayşegül Yolga Tahiroğlu, Karne için büyük-maddi değeri yüksek ödüllerden-hediyelerden kaçınmak gerektiğini, Hele bunun için pazarlık etmemeye özellikle dikkat edilmesinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi.  

 

“ÇOCUKLAR DİNLENMEYE YETERLİ ZAMAN AYIRMALI”

 

Öğrenciler yarıyıl tatiline girerken uzmanlardan Anne ve Babalara önemli uyarılar geldi.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu

Çocukların adı tatile girdiklerini ifade ederek, çocuğun bu dönemde Dinlenerek, eğitim döneminin yorucu ve stresli yükünden sıyrılıp biraz da olsa rahatlayacağını bu durumunda çocuğun yeni döneme daha istekli ve sağlıklı başlamasına yardım edeceğini dile getirdi.

Ayşegül Yolga Tahiroğlu, Çocuğun tatilde dinlenip eğlenmeye yeterli zaman ayırdığından emin olmak gerekir Tatilde eve kapanan çocuğun kendini oyalamak, ekrana mahkum olmamak için nasıl etkinlikler bulabileceğine, hangi etkinliğin onu oyalayabileceğine dair soruların cevaplarının da aranması önemlidir. Her şeyden önce birlikte geçirilecek vakti artırmaya çalışmak ve neler yapılabilineceğini önceden planlamak gerektiğini, sadece evde değil, dışardaki etkinliklere de birlikte zaman ayırmanın hem tatili renklendireceğini, hem de çocukla iletişimi destekleyeceğini, ayrıca yaşına uygun spor, sanat ve hobi faaliyetlerinin zamanı sağlıklı doldurmanın en iyi yollarından biri olduğunu çocuğun bu şekilde sadece zamanı doldurmakla kalmayacağını bir beceri edinmesini sağlayacağını ifade etti.

Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu karnede düşük notlar karşısında cezalandırıcı tutumlardan uzak durmak gerektiğine vurgu yaparken, karneye verilecek ödülün ise dozunun doğru ayarlanması gerektiğini maddi değeri yüksek ödüllerden uzak durulmasını önerdi.

 

Ceza veren bir ebeveynin çocuktan beklediği şeyin aslında eğitim dönemi boyunca derslerini iyi tutmak gibi bir hedef benimseyip, bunun için yapılması gerekenleri aylar boyunca düzenli ve motive biçimde sürdürmesi, iyi organize olması ve buna benzer şeyler olduğuna değinen Tahiroğlu, Yani çocuktan amaca yönelik davranışı sürdürmek için üst düzey bir organizasyon ve iç denetim talep edilmekte olduğunu, bu talebini ceza ile çocuğu hırpalayarak dile getiren ebeveyn ona nasıl bir model sunduğu sorusunu kendisine sorması gerektiğini,. Amaç başarıyı yükseltmekse, böyle davranan bir ebeveynin amaca yönelik davranış göstermediğini söyledi.

Sadece kötü karneye değil iyi karneye de nasıl tepki verdiğinin son derece önemli olduğunun altını çizen Ayşegül Yolga Tahiroğlu, Karne için büyük-maddi değeri yüksek ödüllerden-hediyelerden kaçınmak gerektiğini, Hele bunun için pazarlık etmemeye özellikle dikkat edilmesinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.