VİCDANSIZ BAŞKAN!

06.08.2017 - 15:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1958+ kez okundu.
 

VİCDANSIZ BAŞKAN!

İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, iş kazası sonucu hayatını kaybeden belediye personelinin eşi ile çocuklarına tazminat ödememek için direniyor.
  İŞ KAZASINDA ÖLDÜ Adana’nın İmamoğlu ilçesinde iş kazasında hayatını kaybeden Belediye işçisi Muhittin Denen’in ailesi, 4 yıldır İmamoğlu Belediyesi’nden davayı kazandıkları halde tazminat almak için mücadele veriyor. Çalmadık kapı bırakmayan Denen’in eşi Teslime Denen, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a bile başvurdum. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de tazminatın ödenmediğiyle ilgili bilgisi var. Paramı versinler, artık yoruldum.” dedi. YARGITAY TAZMİNATA HÜKMETTİ İmamoğlu Belediyesi’nde çalışan Muhittin Denen, 12 Aralık 2007 yılında görevi sırasında 01 KN 166 plakalı kamyondan düşerek hayatını kaybetti. İmamoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Yargıtay onayı ile de kesinleşen karara göre, Muhittin Denen’in eşi Teslime ile çocuklarına ‘Destekten yoksun kalma tazminatı ile manevi tazminat’ ödenmesine hükmedildi. 3 BAŞKAN BİR TAZMİNAT! Teslime Denen’in eşinin acısını yaşaması yetmez gibi tazminatla ilgili sıkıntıları da bundan sonra başladı. İmamoğlu Belediye başkanları Talat Sırkıntı, Kadir Altunköse, en son ise MHP’li Gazi Adamhasan’a uzayan tazminat işi adeta ‘yılan hikayesi’ne döndü. Eşi öldükten sonra dava açan ancak 10 yıla yakın mahkemelerle uğraşan Teslime Denen, kızını evlendirdi. Eşi öldüğünde 2,5 yaşındaki çocuğu ise 13 yaşına bastı. HAKKINI ALMAK İSTEYENE ‘ÇATLAK’ DİYOR Teslime Denen, başvurmadığı merci kalmadığını, araya aracılar koyduğunda ise başkan Gazi Adamhasan’ın kendisi için “Bu kadın çatlak” ifadeleri kullandığını ileri sürerek, “İnsanın hakkı olan parayı almasının neresi çatlaklık. Genç yaşta eşimi kaybettim, 3 çocuğumu güçlüklerle büyüttüm. Onların haklarını alamayacak mıyım? Faizleriyle birlikte 330 bin liraya yakın ödemesi gereken para var. Ancak bugüne kadar yalnızca 7 bin lira alabildim. Belediyeye her gittiğimde hakarete uğruyorum” diye konuştu. “PARAM YOK, ÖDEYEMEM” Teslime Denen, alacağı tazminatı ödemek istemeyen Başkan Adamhasan’ın ‘param yok, ödeyemem, belediye borçlu’ dediğini aktararak, “Para istiyorsun ancak senin burada oyun mu var” diye sorduğunu bile kaydetti. Teslime Denen, “Cumhurbaşkanı, başbakan, İçişleri bakanının sesimi duymasını istiyorum. Bu işin çözülmesini bekliyorum. Benim bu sorunumu çözsünler, kaç seneden beri bekliyorum. Bu parayı çocuklarımın eğitimi için harcayamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor.” BAKAN SOYLU SORUŞTURMA BAŞLATTI Bu arada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ile birlikte Eski Mali Hizmetler Müdür Vekili Hatice Yılmaz ve Mali Hizmetler Müdür Vekili Zeki Akdeniz hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri Adamhasan’ın görevi kötüye kullandığı ile ilgili tespit yapması halinde başkanın cezai müeyyide ile karşılaşabileceği belirtiliyor.
İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, iş kazası sonucu hayatını kaybeden belediye personelinin eşi ile çocuklarına tazminat ödememek için direniyor.

 

İŞ KAZASINDA ÖLDÜ

Adana’nın İmamoğlu ilçesinde iş kazasında hayatını kaybeden Belediye işçisi Muhittin Denen’in ailesi, 4 yıldır İmamoğlu Belediyesi’nden davayı kazandıkları halde tazminat almak için mücadele veriyor. Çalmadık kapı bırakmayan Denen’in eşi Teslime Denen, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’a bile başvurdum. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de tazminatın ödenmediğiyle ilgili bilgisi var. Paramı versinler, artık yoruldum.” dedi.

YARGITAY TAZMİNATA HÜKMETTİ

İmamoğlu Belediyesi’nde çalışan Muhittin Denen, 12 Aralık 2007 yılında görevi sırasında 01 KN 166 plakalı kamyondan düşerek hayatını kaybetti. İmamoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Yargıtay onayı ile de kesinleşen karara göre, Muhittin Denen’in eşi Teslime ile çocuklarına ‘Destekten yoksun kalma tazminatı ile manevi tazminat’ ödenmesine hükmedildi.

3 BAŞKAN BİR TAZMİNAT!

Teslime Denen’in eşinin acısını yaşaması yetmez gibi tazminatla ilgili sıkıntıları da bundan sonra başladı. İmamoğlu Belediye başkanları Talat Sırkıntı, Kadir Altunköse, en son ise MHP’li Gazi Adamhasan’a uzayan tazminat işi adeta ‘yılan hikayesi’ne döndü. Eşi öldükten sonra dava açan ancak 10 yıla yakın mahkemelerle uğraşan Teslime Denen, kızını evlendirdi. Eşi öldüğünde 2,5 yaşındaki çocuğu ise 13 yaşına bastı.

HAKKINI ALMAK İSTEYENE ‘ÇATLAK’ DİYOR

Teslime Denen, başvurmadığı merci kalmadığını, araya aracılar koyduğunda ise başkan Gazi Adamhasan’ın kendisi için “Bu kadın çatlak” ifadeleri kullandığını ileri sürerek, “İnsanın hakkı olan parayı almasının neresi çatlaklık. Genç yaşta eşimi kaybettim, 3 çocuğumu güçlüklerle büyüttüm. Onların haklarını alamayacak mıyım? Faizleriyle birlikte 330 bin liraya yakın ödemesi gereken para var. Ancak bugüne kadar yalnızca 7 bin lira alabildim. Belediyeye her gittiğimde hakarete uğruyorum” diye konuştu.

“PARAM YOK, ÖDEYEMEM”

Teslime Denen, alacağı tazminatı ödemek istemeyen Başkan Adamhasan’ın ‘param yok, ödeyemem, belediye borçlu’ dediğini aktararak, “Para istiyorsun ancak senin burada oyun mu var” diye sorduğunu bile kaydetti. Teslime Denen, “Cumhurbaşkanı, başbakan, İçişleri bakanının sesimi duymasını istiyorum. Bu işin çözülmesini bekliyorum. Benim bu sorunumu çözsünler, kaç seneden beri bekliyorum. Bu parayı çocuklarımın eğitimi için harcayamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor.”

BAKAN SOYLU SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bu arada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ile birlikte Eski Mali Hizmetler Müdür Vekili Hatice Yılmaz ve Mali Hizmetler Müdür Vekili Zeki Akdeniz hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. İçişleri Bakanlığı müfettişleri Adamhasan’ın görevi kötüye kullandığı ile ilgili tespit yapması halinde başkanın cezai müeyyide ile karşılaşabileceği belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.