"Virüs salgını en fazla esnafı etkiledi"

EKONOMİ 29.04.2020 - 11:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2396+ kez okundu.
 

"Virüs salgını en fazla esnafı etkiledi"

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, koronavirüs salgını sürecinde faaliyetleri geçici süreyle durdurulan sektörler ile, yolcu taşıma kapasitesi koltuk sayısının yüzde 50'siyle sınırlandırılan toplu taşıma sektöründe hizmet veren esnafın destek beklediğini kaydetti. TVA'da Gazeteci Murat Yonat'ın sunduğu Bu Sabah programına canlı yayın konuğu olan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, koronavirüs salgınının ekonomik yönden de tüm sektörleri olumsuz etkilendiğini, en büyük zararı ise, virüsün yayılımının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında  faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan, berber, kuaför, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, nişan/düğün salonları çalgılı/müzikli lokanta/kafe ve benzeri sektörler ile yolcu taşıma sayısı sınırlandırılan toplu taşıma esnafının gördüğüne dikkati çekti. Bu sektörlerde hizmet veren esnafın büyük çoğunluğunun günlük kazanıp, günlük harcadığını kaydeden Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Biliyorsunuz, kapatılan sektörlerdeki esnafımızın yanında çalışanlara İŞKUR aracılığıyla bir maaş veriliyor. Buna benzer bir maddi destek, işyerlerini açamayan esnafımıza da  verilebilir. Yaklaşık bir aydır işyerini açamayan esnafımızın böyle bir desteğe çok ihtiyacı var. Bu anlamda esnafımız, Cumhurbaşkanımızın bu yönde bir müjde vermesini sabırsızlıkla bekliyor" dedi. "15 LİTRE MAZOT BİR YARAYA MERHEM OLMAZ" Başkan Niyazi Göger, yolcu sınırlaması getirilen toplu taşıma esnafının da zarar etmelerine rağmen ulaşım hizmetinin aksamaması için ceplerinden harcayarak faaliyetlerine devam ettirdiğine de dikkati çekerek, esnafın devletten olduğu gibi Adana Büyükşehir Belediyesinden de beklentilerinin olduğunu kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin salgın süresi boyunca özel halk otobüsü başına aylık 10 bin TL destek verdiğini hatırlatan Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Başkan Zeydan Karalar, Adana'da özel halk otobüslerine günlük 15 litre, minibüslere 10 litre mazot yardımı yapacağı vaadinde bulundu. Bu yeterli bir destek olmadığı gibi, bugüne kadar da henüz böyle bir yardımda bulunulmadı. Kaldı ki bir otobüsün günlük yaktığı mazot 80 litre, yapılacak 15 litrelik mazot yardımı bir yaraya merhem olmayacaktır. Ulaşımda belediyenin yükünü omuzlayan toplu taşıma esnafımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan, İstanbul örneğinde olduğu gibi esnafa rahat bir nefes aldıracak destek bekliyor" ifadelerini kullandı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, koronavirüs salgını sürecinde faaliyetleri geçici süreyle durdurulan sektörler ile, yolcu taşıma kapasitesi koltuk sayısının yüzde 50'siyle sınırlandırılan toplu taşıma sektöründe hizmet veren esnafın destek beklediğini kaydetti.

TVA'da Gazeteci Murat Yonat'ın sunduğu Bu Sabah programına canlı yayın konuğu olan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, koronavirüs salgınının ekonomik yönden de tüm sektörleri olumsuz etkilendiğini, en büyük zararı ise, virüsün yayılımının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler kapsamında  faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan, berber, kuaför, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, nişan/düğün salonları çalgılı/müzikli lokanta/kafe ve benzeri sektörler ile yolcu taşıma sayısı sınırlandırılan toplu taşıma esnafının gördüğüne dikkati çekti.

Bu sektörlerde hizmet veren esnafın büyük çoğunluğunun günlük kazanıp, günlük harcadığını kaydeden Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Biliyorsunuz, kapatılan sektörlerdeki esnafımızın yanında çalışanlara İŞKUR aracılığıyla bir maaş veriliyor. Buna benzer bir maddi destek, işyerlerini açamayan esnafımıza da  verilebilir. Yaklaşık bir aydır işyerini açamayan esnafımızın böyle bir desteğe çok ihtiyacı var. Bu anlamda esnafımız, Cumhurbaşkanımızın bu yönde bir müjde vermesini sabırsızlıkla bekliyor" dedi.

"15 LİTRE MAZOT BİR YARAYA MERHEM OLMAZ"

Başkan Niyazi Göger, yolcu sınırlaması getirilen toplu taşıma esnafının da zarar etmelerine rağmen ulaşım hizmetinin aksamaması için ceplerinden harcayarak faaliyetlerine devam ettirdiğine de dikkati çekerek, esnafın devletten olduğu gibi Adana Büyükşehir Belediyesinden de beklentilerinin olduğunu kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin salgın süresi boyunca özel halk otobüsü başına aylık 10 bin TL destek verdiğini hatırlatan Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Başkan Zeydan Karalar, Adana'da özel halk otobüslerine günlük 15 litre, minibüslere 10 litre mazot yardımı yapacağı vaadinde bulundu. Bu yeterli bir destek olmadığı gibi, bugüne kadar da henüz böyle bir yardımda bulunulmadı. Kaldı ki bir otobüsün günlük yaktığı mazot 80 litre, yapılacak 15 litrelik mazot yardımı bir yaraya merhem olmayacaktır. Ulaşımda belediyenin yükünü omuzlayan toplu taşıma esnafımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan, İstanbul örneğinde olduğu gibi esnafa rahat bir nefes aldıracak destek bekliyor" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.