Yandı Çukurova!

GÜNDEM 13.02.2020 - 16:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1410+ kez okundu.
 

Yandı Çukurova!

Adana’da aşırı soğuk havadan dolayı ovada oluşan don, ekili alanlar ve özellikle narenciye bahçelerinde büyük hasara yol açtı. Çiftçi ne yapacağını kara kara düşünürken CHP’li Ayhan Barut, Adana’nın afet bölgesi ilan edilmesini istedi.  SOĞAN VE PATATESİ DE VURDU  Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, Adana’da mevsim normallerine göre, çiftçinin alışık olmadığı bir soğuk hava dalgası yaşandığını söyledi. Özellikle geçtiğimiz 3 gün etkili olan don hadiselerinden dolayı ovada buğday hariç bahçelerle ürün ekili tarlalarda afet yaşandığını kaydeden Girmen, “Afetin boyutları ilerleyen günlerde netleşecek. Çiftçimizin aşırı soğuk havalara karşı tecrübesi yok. Soğan ve patates ekili alanlar çok etkilendi, erkenci karpuz fidelerini de soğuk hava vurdu” dedi.  BATMAN: FİYATLAR ETKİLENEBİLİR Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, soğuk hava ve don olaylarının sebze meyve fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceğinin gelecek günlerde ortaya çıkacağını söyledi. Batman, ovada ciddi bir don hadisesi yaşandığını hatırlatarak, “Çiftçi, tarlada çürüyecek ürünü yeniden ekmek zorunda. Bu da büyük bir maliyet demek. Türkiye’nin en ucuz sebze-meyve hallerinden biriyiz ancak bu durum fiyatları etkileyebilir” diye konuştu. ADANA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ  CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin en önemli tarım alanlarından biri olan Adana'da üreticilerin artan maliyetlerin yanı sıra sürekli sıcak, poyraz, yağış ve don nedeniyle mağdur olduğuna dikkat çekti. Barut, “Şehrimiz afet bölgesi ilan edilmeli, zarar tespitleri acilen yapılmalı ve zarar karşılanmalıdır. Üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan kredi borçları faizsiz en az 2 yıl süreyle ertelenmeli. Destekleme primleri erken ödenmelidir” dedi.

Adana’da aşırı soğuk havadan dolayı ovada oluşan don, ekili alanlar ve özellikle narenciye bahçelerinde büyük hasara yol açtı. Çiftçi ne yapacağını kara kara düşünürken CHP’li Ayhan Barut, Adana’nın afet bölgesi ilan edilmesini istedi. 

SOĞAN VE PATATESİ DE VURDU 
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, Adana’da mevsim normallerine göre, çiftçinin alışık olmadığı bir soğuk hava dalgası yaşandığını söyledi. Özellikle geçtiğimiz 3 gün etkili olan don hadiselerinden dolayı ovada buğday hariç bahçelerle ürün ekili tarlalarda afet yaşandığını kaydeden Girmen, “Afetin boyutları ilerleyen günlerde netleşecek. Çiftçimizin aşırı soğuk havalara karşı tecrübesi yok. Soğan ve patates ekili alanlar çok etkilendi, erkenci karpuz fidelerini de soğuk hava vurdu” dedi. 
BATMAN: FİYATLAR ETKİLENEBİLİR
Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, soğuk hava ve don olaylarının sebze meyve fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceğinin gelecek günlerde ortaya çıkacağını söyledi. Batman, ovada ciddi bir don hadisesi yaşandığını hatırlatarak, “Çiftçi, tarlada çürüyecek ürünü yeniden ekmek zorunda. Bu da büyük bir maliyet demek. Türkiye’nin en ucuz sebze-meyve hallerinden biriyiz ancak bu durum fiyatları etkileyebilir” diye konuştu.
ADANA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ 
CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin en önemli tarım alanlarından biri olan Adana'da üreticilerin artan maliyetlerin yanı sıra sürekli sıcak, poyraz, yağış ve don nedeniyle mağdur olduğuna dikkat çekti. Barut, “Şehrimiz afet bölgesi ilan edilmeli, zarar tespitleri acilen yapılmalı ve zarar karşılanmalıdır. Üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan kredi borçları faizsiz en az 2 yıl süreyle ertelenmeli. Destekleme primleri erken ödenmelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.