Yargıya gidin, hakkınızı alın!

GÜNDEM 17.12.2017 - 13:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1737+ kez okundu.
 

Yargıya gidin, hakkınızı alın!

Hukukçulardan Kent Meydanı mağdurlarına çağrı:
  Kent Meydanı’nın yapımı için evleri ve işyerleri kamulaştırılan hak sahipleri, kamulaştırma amacına uyulmadığı iddiasıyla yargıya gidebilecek.  ÜÇ KEZ PLAN TADİLATI YAPILDI Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın son yılların en büyük vizyon projesi olduğunu savunduğu Kent Meydanı Projesi'nde kamulaştırma amacına uyulmadığı iddia edildi. Meydan alanında tam üç kez plan tadilatı yapıldı ve yoğunluk artırıldı.  İŞ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ Meydan alanının büyük bir kısmının ise iş merkezine dönüştürülmesi üzerine kamulaştırma mağdurlarına yargıya gitme hakkı doğdu. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bazı hukukçular, “Kamulaştırma amacının dışına çıkıldığı için hak sahipleri dava açıp haklarını alabilir” dedi.  “YOĞUNLUK ÇOK FAZLA “ Bazı meclis üyeleri de meydan alanındaki yoğunluğun bir alışveriş merkezinden bile fazla olduğunu, meydanın her tarafının rant olduğunu meclis toplantılarında dile getirirken kamulaştırma nedeniyle ev ve işyerleri yıkılanların ise hak gaspına uğradığı da öne sürüldü.  “AMAÇ DIŞINA ÇIKILDIĞI AÇIK” Kent Meydanı alanının ticaret merkezi yoğunluklu bir projeye dönüştürülmesi nedeniyle bölgedeki hak sahiplerinin bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan bazı hukukçular, “Kamulaştırma amacının dışına çıkıldığı açık ve nettir. Mağdurlar, zaman kaybetmeden dava açsın” ifadesine yer verdi.
Hukukçulardan Kent Meydanı mağdurlarına çağrı:

 

Kent Meydanı’nın yapımı için evleri ve işyerleri kamulaştırılan hak sahipleri, kamulaştırma amacına uyulmadığı iddiasıyla yargıya gidebilecek. 
ÜÇ KEZ PLAN TADİLATI YAPILDI
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın son yılların en büyük vizyon projesi olduğunu savunduğu Kent Meydanı Projesi'nde kamulaştırma amacına uyulmadığı iddia edildi. Meydan alanında tam üç kez plan tadilatı yapıldı ve yoğunluk artırıldı. 
İŞ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Meydan alanının büyük bir kısmının ise iş merkezine dönüştürülmesi üzerine kamulaştırma mağdurlarına yargıya gitme hakkı doğdu. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bazı hukukçular, “Kamulaştırma amacının dışına çıkıldığı için hak sahipleri dava açıp haklarını alabilir” dedi. 
“YOĞUNLUK ÇOK FAZLA “
Bazı meclis üyeleri de meydan alanındaki yoğunluğun bir alışveriş merkezinden bile fazla olduğunu, meydanın her tarafının rant olduğunu meclis toplantılarında dile getirirken kamulaştırma nedeniyle ev ve işyerleri yıkılanların ise hak gaspına uğradığı da öne sürüldü. 
“AMAÇ DIŞINA ÇIKILDIĞI AÇIK”
Kent Meydanı alanının ticaret merkezi yoğunluklu bir projeye dönüştürülmesi nedeniyle bölgedeki hak sahiplerinin bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan bazı hukukçular, “Kamulaştırma amacının dışına çıkıldığı açık ve nettir. Mağdurlar, zaman kaybetmeden dava açsın” ifadesine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.