Yasadışı borçlanmayı soracak yürekli meclis üyeleri var mı?

SİYASET 31.10.2018 - 15:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2307+ kez okundu.
 

Yasadışı borçlanmayı soracak yürekli meclis üyeleri var mı?

  Seyhan Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Seyhan Belediyesi’ndeki yasadışı borçlanma yapıldığı iddiaları mecliste gündeme getirilecek mi? TEK SATIRLIK AÇIKLAMA YOK İddiaya göre, Seyhan Belediyesi tarafından özel bir bankaya belediye meclisinin izni olmadan 5 milyon TL’lik borçlanma yapıldı. İzinsiz borçlanma iddiasıyla ilgili bugüne kadar tek satırlık açıklama yapılmadı. Peki,  yürekli ve namuslu meclis üyeleri bu iddiayı gündeme getirecek mi?  BAKANLIK ONAYI GEREKİYOR Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, yıl içinde toplam yüzde 10’u geçmeyen iç borçlanma belediye meclisinin kararı, yüzde 10’u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı gerekiyor. Bunların dışındaki borçlanma ise ‘görevi kötüye kullanma’ anlamına geliyor.   YETKİSİZ BORÇLANMA YAPILAMAZ İzinsiz ve yasadışı borçlanmayla ilgili bugün toplanacak meclis oturumunda namuslu meclis üyelerinin bu iddianın üzerine gitmesi bekleniyor. Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre ise, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz.

 

Seyhan Belediye Meclisi bugün toplanıyor. Seyhan Belediyesi’ndeki yasadışı borçlanma yapıldığı iddiaları mecliste gündeme getirilecek mi?
TEK SATIRLIK AÇIKLAMA YOK
İddiaya göre, Seyhan Belediyesi tarafından özel bir bankaya belediye meclisinin izni olmadan 5 milyon TL’lik borçlanma yapıldı. İzinsiz borçlanma iddiasıyla ilgili bugüne kadar tek satırlık açıklama yapılmadı. Peki,  yürekli ve namuslu meclis üyeleri bu iddiayı gündeme getirecek mi? 
BAKANLIK ONAYI GEREKİYOR
Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, yıl içinde toplam yüzde 10’u geçmeyen iç borçlanma belediye meclisinin kararı, yüzde 10’u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı gerekiyor. Bunların dışındaki borçlanma ise ‘görevi kötüye kullanma’ anlamına geliyor.  
YETKİSİZ BORÇLANMA YAPILAMAZ
İzinsiz ve yasadışı borçlanmayla ilgili bugün toplanacak meclis oturumunda namuslu meclis üyelerinin bu iddianın üzerine gitmesi bekleniyor. Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre ise, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.