"Yaşam maliyetinin altındaki teklifi kabul etmeyiz"

GÜNDEM 11.12.2019 - 15:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1801+ kez okundu.
 

"Yaşam maliyetinin altındaki teklifi kabul etmeyiz"

    Yaklaşık 7 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinin ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar,  İşçi, işveren ve hükûmet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldığını söyledi. Gülnar, "15 kişiden oluşacak komisyonda kamuyu Aile Bakanlığı, işçi kesimini Türk-İş, işveren tarafını da TİSK temsil edecek. Yıl sonuna kadar en az 4 defa toplanacak olan komisyonda, asgari ücretlilerin sıkıntılarını dile getiren ‘misafir işçi' bu yıl yer almayacak" dedi. Türkiye'de resmi olarak yapılan araştırma ile yaşam maliyetinin 2 bin 578 TL olduğunu belirten Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, "Konfederasyonumuz, Asgari ücret tespit komisyon toplantısında bu rakamı dile getirdi. Bunun altında gelecek olan bir teklifi kabul etmemiz mümkün değil. Türk-İş konfederasyonumuzun hey ay düzenli olarak hazırladığı açlık ve yoksulluk sınırı bunun en açık göstergesidir. 7 milyon işçimizi ilgilendiriyor, ailesini de eklersek bu rakam 20 milyonu buluyor, toplumun büyük bir bölümünü ilgilendiriyor. Umarım görüşmeler olumlu geçer,konfederasyonumuzun önerdiği rakama imza atılır" şeklinde konuştu. BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL GÖSTERGESİ Açıklamalarında geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Türk-İş 23'ncü Olağan Genel Kurulunu da değerlendiren Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, "Ankara'da gerçekleştirilen genel kurulumuzda birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledik. Sendikal hareketiyle, iş ve işçi barışının sağlam zeminlere oturmasında büyük katkıları olan Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay'ı yeniden Genel Başkanlığı görevine delegelerimizin büyük oy oranıyla getirdik. İnanıyorum ki bundan sonra sendikal işçi, emekçi kardeşlerimizin haklarının korunmasında, iş barışının sağlanmasında Türk-İş Konfederasyonu, yoluna kaldığı yerden emin adımlarla devam edecektir. Türkiye'de Türk-İş var" diye konuştu.    

 

 

Yaklaşık 7 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinin ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar,  İşçi, işveren ve hükûmet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldığını söyledi. Gülnar, "15 kişiden oluşacak komisyonda kamuyu Aile Bakanlığı, işçi kesimini Türk-İş, işveren tarafını da TİSK temsil edecek. Yıl sonuna kadar en az 4 defa toplanacak olan komisyonda, asgari ücretlilerin sıkıntılarını dile getiren ‘misafir işçi' bu yıl yer almayacak" dedi.

Türkiye'de resmi olarak yapılan araştırma ile yaşam maliyetinin 2 bin 578 TL olduğunu belirten Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, "Konfederasyonumuz, Asgari ücret tespit komisyon toplantısında bu rakamı dile getirdi. Bunun altında gelecek olan bir teklifi kabul etmemiz mümkün değil. Türk-İş konfederasyonumuzun hey ay düzenli olarak hazırladığı açlık ve yoksulluk sınırı bunun en açık göstergesidir. 7 milyon işçimizi ilgilendiriyor, ailesini de eklersek bu rakam 20 milyonu buluyor, toplumun büyük bir bölümünü ilgilendiriyor. Umarım görüşmeler olumlu geçer,konfederasyonumuzun önerdiği rakama imza atılır" şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL GÖSTERGESİ

Açıklamalarında geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Türk-İş 23'ncü Olağan Genel Kurulunu da değerlendiren Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, "Ankara'da gerçekleştirilen genel kurulumuzda birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledik. Sendikal hareketiyle, iş ve işçi barışının sağlam zeminlere oturmasında büyük katkıları olan Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay'ı yeniden Genel Başkanlığı görevine delegelerimizin büyük oy oranıyla getirdik. İnanıyorum ki bundan sonra sendikal işçi, emekçi kardeşlerimizin haklarının korunmasında, iş barışının sağlanmasında Türk-İş Konfederasyonu, yoluna kaldığı yerden emin adımlarla devam edecektir. Türkiye'de Türk-İş var" diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.