Yaşar Kemal, 29 Şubat’ta Adana‘da anılacak

GÜNDEM 24.02.2020 - 12:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1416+ kez okundu.
 

Yaşar Kemal, 29 Şubat’ta Adana‘da anılacak

  Yaşar Kemal, ölümsüzlüğünün 5. yılında Türk Tabipleri Birliği Ali Özyurt Edebiyat Matineleri kapsamında doğduğu topraklarda 29 Şubat 2020’de anılacak.   Anma Türk Tabipleri Birliği, Adana Tabip Odası, Adana Büyükşehir Belediyesi, Altınoran Derneği ve Yaşar Kemal Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen anma programı hakkında bilgi veren Türk Tabipleri Birliği Ali Özyurt Edebiyat Matinelerinin yürütücülerinden Dr. Ayşegül Tözeren ve Dr. Ali İhsan Ökten, “Yaşar Kemal’in romanlarında doğa ve insan ayrılmaz bileşenlerdir. Yaşar Kemal’de doğa, dışarıdan bakılan bir olgu değil, yaşantının bir parçasıdır. Yaşar Kemal’in yarattığı Çukurova dünyasında, insan kadar önemli bir yer tutan "doğa, hem cennet hem cehennemdir." Dağları, ovaları, bataklıkları, otları, ağaçları, kuşları, böcekleriyle tüm doğayı romanlarında böylesine coşkuyla işlemiş bir başka yazar yoktur.”  dediler.   ANMA Görkemli anma, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'da 29 Şubat 2020 tarihinde Saat: 14.00'da Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar sanatçılarının konseriyle başlayacak. Konserin ardından gerçekleştirilecek panele gazeteci Zeynep Oral, edebiyatçı Güven Turan, akademisyen Prof. Dr. Aydın Uğur ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş konuşmacı olarak katılacak. Panelde Yaşar Kemal edebiyatında doğa değinisi konu alınıyor. Panelin ardından da sanatçı Ahmet Güneştekin'in Yaşar Kemal belgeseli gösterilecek. İKİNCİ GÜN ANAVARZA ZİYARET EDİLECEK Anmanın ikinci gününde Türkiye'nin dört bir yanından Adana'ya gelen hekimler ve misafirler, Yaşar Kemal'in doğduğu köy Hemite ve romanlarına esin kaynağı olan Çukurova'yı boydan boya gören Anavarza'yı ziyaret edecekler.

 

Yaşar Kemal, ölümsüzlüğünün 5. yılında Türk Tabipleri Birliği Ali Özyurt Edebiyat Matineleri kapsamında doğduğu topraklarda 29 Şubat 2020’de anılacak.

 

Anma Türk Tabipleri Birliği, Adana Tabip Odası, Adana Büyükşehir Belediyesi, Altınoran Derneği ve Yaşar Kemal Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen anma programı hakkında bilgi veren Türk Tabipleri Birliği Ali Özyurt Edebiyat Matinelerinin yürütücülerinden Dr. Ayşegül Tözeren ve Dr. Ali İhsan Ökten, “Yaşar Kemal’in romanlarında doğa ve insan ayrılmaz bileşenlerdir. Yaşar Kemal’de doğa, dışarıdan bakılan bir olgu değil, yaşantının bir parçasıdır. Yaşar Kemal’in yarattığı Çukurova dünyasında, insan kadar önemli bir yer tutan "doğa, hem cennet hem cehennemdir." Dağları, ovaları, bataklıkları, otları, ağaçları, kuşları, böcekleriyle tüm doğayı romanlarında böylesine coşkuyla işlemiş bir başka yazar yoktur.”  dediler.

 

ANMA

Görkemli anma, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'da 29 Şubat 2020 tarihinde Saat: 14.00'da Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar sanatçılarının konseriyle başlayacak.

Konserin ardından gerçekleştirilecek panele gazeteci Zeynep Oral, edebiyatçı Güven Turan, akademisyen Prof. Dr. Aydın Uğur ve eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş konuşmacı olarak katılacak.

Panelde Yaşar Kemal edebiyatında doğa değinisi konu alınıyor. Panelin ardından da sanatçı Ahmet Güneştekin'in Yaşar Kemal belgeseli gösterilecek.

İKİNCİ GÜN ANAVARZA ZİYARET EDİLECEK

Anmanın ikinci gününde Türkiye'nin dört bir yanından Adana'ya gelen hekimler ve misafirler, Yaşar Kemal'in doğduğu köy Hemite ve romanlarına esin kaynağı olan Çukurova'yı boydan boya gören Anavarza'yı ziyaret edecekler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.