Yaza girerken fazla kilolardan kurtulmaya ne dersiniz?

GÜNDEM 13.04.2018 - 13:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1472+ kez okundu.
 

Yaza girerken fazla kilolardan kurtulmaya ne dersiniz?

ADANA / Havaların ısınmasıyla birlikte kalın kıyafetler yerini ince kıyafetlere bırakıyor ve böylece fazla kiloların ortaya çıkması da kaçınılmaz hale geliyor. Özellikle kışın daha az hareket edip kendini yağlı ve karbonhidratlı besinlere yöneltenler için şimdi forma girmenin tam zamanı.  Diyetisyen Sinem Yağmurcu, alınan kilolardan bu aylarda kurtulmanın sıkı ve sağlıklı bir diyet listesiyle mümkün olduğunu söyledi. Yağmurcu, “Peki neler yapmalıyım?” diyenlere, haftada 1 kg vermek için 7000 kalori enerji yakılmasını, bunu başarabilmek için ise fiziksel aktivitelerin artırılarak günlük besinlerden alınan kalori miktarının azaltılmasını tavsiye ediyor.  Hızlı zayıflamanın sağlığı olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Yağmurcu, ayda 5-6 kilogram verilmesini, mutlaka kahvaltı yapılması gerektiğini bildirdi. Kahvaltının metabolizmayı canlandıran en önemli öğün olduğunun altını çizen Diyetisyen Yağmurcu, “Kahvaltıda mutlaka protein kaynağı yumurta, peynir, süt tüketin” dedi. Gün içinde metabolizmayı canlandıracak küçük ara öğünler yenilmesini isteyen Yağmurcu, ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıkların tercih edilmesini gerektiğine vurgu yaptı. Yağmurcu, “Bu bir meyve olabilir, kavrulmamış badem, fındık veya ceviz içi olabilir” diye konuştu. Suyun en en iyi detoks ve en iyi ödem attırıcı olduğunu hatırlatan Yağmurcu, vücuttaki toksinlerden ancak su içerek kurtulmanın mümkün olduğunu kaydetti. Mutlaka gün ışığı görmeyi tavsiye eden Yağmurcu, “Düzenli uyuyun, güneşe çıkın çünkü güneş bizim daha dinamik olmamızı sağlar, mutluluk hormonu salgılatarak daha kolay kilo vermemizi sağlar” dedi.  Yağmurcu şöyle devam etti: “Mutlaka doğru karbonhidratları seçin; beyaz unlu ekmekler yerine kan şekerimizi daha yavaş yükselten kepekli, tam buğday, tam tahıllı ekmekleri tercih edin. Bir süre pirinç ve makarnadan uzak durun. Bunlar yerine yulaf, kepek, kuru baklagilleri tercih edin. Spor yapın; spor sadece kilo vermek için değil enerjik ve dinç kalmamız için de yapılması gereken bir aktivitedir. İsterseniz salon sporu, isterseniz açık hava yürüyüşü ya da bir dans ederek fiziksel aktivitenizi artırabilirsiniz.” ÖRNEK BİR DİYET Yağmurcu, yaza formda girmek için ise şöyle diyet listesi verdi: Sabah; 1 dilim az yağlı beyaz peynir ya da 3-4 adet burgu peynir, 1 adet haşlanmış yumurta, domates-salatalık-biber, bol maydanoz-nane, 1 dilim tam buğday ekmeği. Ara öğün; yeşilçay + 1 adet ceviz içi. Öğlen; 200 gram balık ızgara yada 150 gram tavuk göğsü, bol salata, ayran. Ara öğün; 2 kaşık yoğurt + 7-8 adet çilek + 1 ceviz içi. Akşam; 6-7 kaşık istediğin bir sebze yemeği, cacık, bol salata + 1 dilim tam buğday ekmek. Gece atıştırmalık; 1 çay bardağı tarçınlı süt + 4-5 çiğ badem.    

ADANA / Havaların ısınmasıyla birlikte kalın kıyafetler yerini ince kıyafetlere bırakıyor ve böylece fazla kiloların ortaya çıkması da kaçınılmaz hale geliyor. Özellikle kışın daha az hareket edip kendini yağlı ve karbonhidratlı besinlere yöneltenler için şimdi forma girmenin tam zamanı. 

Diyetisyen Sinem Yağmurcu, alınan kilolardan bu aylarda kurtulmanın sıkı ve sağlıklı bir diyet listesiyle mümkün olduğunu söyledi. Yağmurcu, “Peki neler yapmalıyım?” diyenlere, haftada 1 kg vermek için 7000 kalori enerji yakılmasını, bunu başarabilmek için ise fiziksel aktivitelerin artırılarak günlük besinlerden alınan kalori miktarının azaltılmasını tavsiye ediyor. 
Hızlı zayıflamanın sağlığı olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Yağmurcu, ayda 5-6 kilogram verilmesini, mutlaka kahvaltı yapılması gerektiğini bildirdi. Kahvaltının metabolizmayı canlandıran en önemli öğün olduğunun altını çizen Diyetisyen Yağmurcu, “Kahvaltıda mutlaka protein kaynağı yumurta, peynir, süt tüketin” dedi. Gün içinde metabolizmayı canlandıracak küçük ara öğünler yenilmesini isteyen Yağmurcu, ara öğünlerde sağlıklı atıştırmalıkların tercih edilmesini gerektiğine vurgu yaptı. Yağmurcu, “Bu bir meyve olabilir, kavrulmamış badem, fındık veya ceviz içi olabilir” diye konuştu. Suyun en en iyi detoks ve en iyi ödem attırıcı olduğunu hatırlatan Yağmurcu, vücuttaki toksinlerden ancak su içerek kurtulmanın mümkün olduğunu kaydetti. Mutlaka gün ışığı görmeyi tavsiye eden Yağmurcu, “Düzenli uyuyun, güneşe çıkın çünkü güneş bizim daha dinamik olmamızı sağlar, mutluluk hormonu salgılatarak daha kolay kilo vermemizi sağlar” dedi. 
Yağmurcu şöyle devam etti: “Mutlaka doğru karbonhidratları seçin; beyaz unlu ekmekler yerine kan şekerimizi daha yavaş yükselten kepekli, tam buğday, tam tahıllı ekmekleri tercih edin. Bir süre pirinç ve makarnadan uzak durun. Bunlar yerine yulaf, kepek, kuru baklagilleri tercih edin. Spor yapın; spor sadece kilo vermek için değil enerjik ve dinç kalmamız için de yapılması gereken bir aktivitedir. İsterseniz salon sporu, isterseniz açık hava yürüyüşü ya da bir dans ederek fiziksel aktivitenizi artırabilirsiniz.”
ÖRNEK BİR DİYET
Yağmurcu, yaza formda girmek için ise şöyle diyet listesi verdi: Sabah; 1 dilim az yağlı beyaz peynir ya da 3-4 adet burgu peynir, 1 adet haşlanmış yumurta, domates-salatalık-biber, bol maydanoz-nane, 1 dilim tam buğday ekmeği. Ara öğün; yeşilçay + 1 adet ceviz içi. Öğlen; 200 gram balık ızgara yada 150 gram tavuk göğsü, bol salata, ayran. Ara öğün; 2 kaşık yoğurt + 7-8 adet çilek + 1 ceviz içi. Akşam; 6-7 kaşık istediğin bir sebze yemeği, cacık, bol salata + 1 dilim tam buğday ekmek. Gece atıştırmalık; 1 çay bardağı tarçınlı süt + 4-5 çiğ badem.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.