YENİ NESİL BALIKÇILIK BAŞLIYOR!

GÜNDEM 13.03.2018 - 15:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1776+ kez okundu.
 

YENİ NESİL BALIKÇILIK BAŞLIYOR!

Ticaret Borsası (ATB) Başkan Adayı ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkanı Ali Can Yamanyılmaz,  Karataş ilçesinde denize yakın 4 bin dönüm alanda tarlada balık ve karidesinin yanı sıra denizde 50 bin tonluk kafeslerde balık üretimi gerçekleştirileceğini söyledi.  “YENİ PAZARLAR BULMAK ŞART” Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli, Ali Can Yamanyılmaz’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Yamanyılmaz, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her alanda gelişip değişmesi için elbirliği ile farklı sektörlerde bir sinerji oluşturulması gerektiğini bildirdi. Türkiye’nin büyük bir pazar olmasının yanı sıra ürünlerini satacağı yeni yerler bulması gerektiğine dikkat çeken Yamanyılmaz, “Her alanda yeniliğe açık olmalıyız. Yeni pazarlar bulmak için sürekli çaba gösteriyoruz. Türkiye’nin adını 15 Mayıs’ta Japonya’da duyuracağız. Adana’nın şalgamı ve kebabı için organize yaptık” dedi.  VALİ DEMİRTAŞ YAKINDAN İLGİ GÖSTERİYOR Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın tarla balıkçılığıyla yakından ilgilenerek projenin hayata geçirilmesi yönünde önemli adımlar atıldığını kaydeden Yamanyılmaz, Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünleri ihraç etmesinin önemini anlattı. Yamanyılmaz, “Bugün ihracata giden balığın kilosu 5-6, karidesin kilosu ise 15-20 dolardan alıcı bulabiliyor. Düne kadar Suriye’ye 40 bin ton balık satıyorduk. Savaş bitiminde bu pazarlar yeniden işlerlik kazanınca yatırımların önemi daha da artacaktır.” GIDA OSB İÇİN 2 BİN 200 DÖNÜM YER  Yamanyılmaz, geçen yıl yaklaşık 852 milyon dolarlık balık ve su ürünleri ihracatı yapıldığını hatırlatarak, tarla balıkçılığı ile ilk etapta 4 bin dönümde daha sonra ise bu iş için müsait 33 bin dönüm alanda üretim yapılabileceğini kaydetti. Yamanyılmaz, “Geçen yıl 11 ülkeye 4 milyon dolarlık karides ihracatı gerçekleştirdik. Yeni üretimle bu pazarları artırabiliriz” diye konuştu. Yamanyılmaz ayrıca Sarıçam Gültepe mahallesinde 2 bin 200 dönümlük alanda gıda organize sanayi bölgesi ile sanayicilere yeni yerler açacaklarını sözlerine ekledi.

Ticaret Borsası (ATB) Başkan Adayı ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkanı Ali Can Yamanyılmaz,  Karataş ilçesinde denize yakın 4 bin dönüm alanda tarlada balık ve karidesinin yanı sıra denizde 50 bin tonluk kafeslerde balık üretimi gerçekleştirileceğini söyledi. 

“YENİ PAZARLAR BULMAK ŞART”
Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli, Ali Can Yamanyılmaz’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Yamanyılmaz, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her alanda gelişip değişmesi için elbirliği ile farklı sektörlerde bir sinerji oluşturulması gerektiğini bildirdi. Türkiye’nin büyük bir pazar olmasının yanı sıra ürünlerini satacağı yeni yerler bulması gerektiğine dikkat çeken Yamanyılmaz, “Her alanda yeniliğe açık olmalıyız. Yeni pazarlar bulmak için sürekli çaba gösteriyoruz. Türkiye’nin adını 15 Mayıs’ta Japonya’da duyuracağız. Adana’nın şalgamı ve kebabı için organize yaptık” dedi. 
VALİ DEMİRTAŞ YAKINDAN İLGİ GÖSTERİYOR
Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın tarla balıkçılığıyla yakından ilgilenerek projenin hayata geçirilmesi yönünde önemli adımlar atıldığını kaydeden Yamanyılmaz, Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünleri ihraç etmesinin önemini anlattı. Yamanyılmaz, “Bugün ihracata giden balığın kilosu 5-6, karidesin kilosu ise 15-20 dolardan alıcı bulabiliyor. Düne kadar Suriye’ye 40 bin ton balık satıyorduk. Savaş bitiminde bu pazarlar yeniden işlerlik kazanınca yatırımların önemi daha da artacaktır.”
GIDA OSB İÇİN 2 BİN 200 DÖNÜM YER 
Yamanyılmaz, geçen yıl yaklaşık 852 milyon dolarlık balık ve su ürünleri ihracatı yapıldığını hatırlatarak, tarla balıkçılığı ile ilk etapta 4 bin dönümde daha sonra ise bu iş için müsait 33 bin dönüm alanda üretim yapılabileceğini kaydetti. Yamanyılmaz, “Geçen yıl 11 ülkeye 4 milyon dolarlık karides ihracatı gerçekleştirdik. Yeni üretimle bu pazarları artırabiliriz” diye konuştu. Yamanyılmaz ayrıca Sarıçam Gültepe mahallesinde 2 bin 200 dönümlük alanda gıda organize sanayi bölgesi ile sanayicilere yeni yerler açacaklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.